Egy hónap múlva indul a Kerekdomb Fesztivál

2024.08.14. - 14:45 | vaskarika.hu - Fotók: Tót Mea

Egy hónap múlva indul a Kerekdomb Fesztivál

Noha, a nyárnak lassan vége, a fesztiválszezon még egy picit kitart: a Művészetek Völgye testvérfesztiválja, a Kerekdomb szeptember 13. és 15. között csábítja a látogatókat Tállyára koncertekkel, borkóstolókkal, dűlőtúrákkal és színházi előadásokkal, hogy együtt köszöntsék az őszt.

A Kerekdomb Fesztivál programjai legalább annyira színesek, mint az ősz: a könnyűzenei koncertektől kezdve a komolyzenéig sokféle műfajra rophatjuk, de választhatunk irodalmi előadásokat, beülhetünk egy színdarabra, a kisebbekkel ringatóra vagy éppen gyerekkoncertre, kétkerékre pattanva felfedezhetjük a Tokaji borvidéket vagy éppen meg is kóstolhatjuk annak borait. 

A fesztivál legnagyobb színpadánál, a Vincellér Színpadnál olyan zenekarokra bulizhatunk majd, mint az Anna and The Barbies, az Aurevoir., a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif, de vasárnap itt láthatjuk majd a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös előadását is, Goldoni darabját, a Mirandolinát. A Palota Borházban ezúttal is a legfrissebb előadók szólnak majd az árnyas szőlőlugasok alatt: az Analog Balaton, Ajsa Luna, Labek&Chrobak, Lenkke_, Cserihanna, Szlimmy, Mehringer és Co Lee is itt lép fel, utóbbi dj settel érkezik. A fesztiválon olyan előadókkal találkozhatunk még, mint a szlovák Dis Is Markéta, a lengyel Cheap Tobacco, a Cimbali Trio, a Mörk, Beck Zoli, Palágyi Ildikó, Gorg és Benzol, Bodor Áron (Esti Kornél) vagy éppen Saya Noé. A komolyzene kedvelői a tállyai evangélikus templom akusztikáját élvezhetik majd többek közt a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjén.


Tállya a Tokaji borvidék jelentős bortermelő települése, a fesztivál programjában is fontos szerepet kapnak a helyi pincészetek. Megismerhetjük azok történeteit, dűlőtúrákon felfedezhetjük hogyan készül a bor és honnan is kerülnek a poharunkba a szőlőszemek. Persze, a poharak sem maradnak szárazok: a fesztivál borútlevelével 21 borászat borait és egy pálinkafőzde pálinkáját lehet majd megkóstolni és részt venni különféle tematikus borkóstolókon, beszélgetéseken.  

A képzőművészet kedvelőinek érdemes lesz ellátogatni a Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel és Étterembe, ahol a fesztivál ideje alatt nyit meg a Művésztelep Galéria, de több irodalmi előadás és beszélgetés otthona is lesz a hely. Náray Erika, Nyáry Krisztián, Szirtes Edina Mókus, Gryllus Dániel és Vecsei H. Miklós is itt lép fel többek között. 

A Közösségi Ház ezúttal is színházzá változik a fesztivál ideje alatt, ahol Pokorny Lia A majdnem tökéletes boldogság receptje című önálló estjét láthatjuk, Szinetár Dóra Egy életem című életrajzi stand up estjét, Cserna-Szabó András A pacal ideje című darabját, a Sanyi, Én és a gyerekek A kerek kő című előadással érkeznek, az Art-Színtér pedig Agnieszka Osiecka Ő meg Ő című darabját adja elő. 

A fesztiválon számos gyerekprogram közül is válogathatunk: lesznek ringató foglalkozások, gyerekkoncertek és előadások, kézműves alkotó programok és kalandozó komédium is. A település környezete és történelme is felfedezésre hív: részt vehetünk várostörténeti sétákon, a környéket felfedező gyalog-, kenu- és kerékpáros túrákon, meglátogathatjuk a Colas Északkő bányát, sőt, futóversenyre is benevezhetünk.

A visszaszámlálás pedig már el is kezdődött: a Kerekdomb Fesztivál egy hónap múlva, szeptember közepén mindenkit arra bátorít, hogy zárjuk együtt a fesztiválszezont és köszöntsük együtt az őszt Tállyán. A bérletekhez most augusztus 18-ig kedvezményes áron juthatunk hozzá a www.kerekdombfeszt.hu oldalon.

Kapcsolódó írásunk:

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

2024.05.27. - 16:00 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

Helyszín: Tállya

Dátum: 2024.09.13 - 15.

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja a látogatókat ebben az évben is Tállyára, hogy együtt köszöntsék az őszt. A fellépők között szerepel az Analog Balaton, az Anna and The Barbies, az Aurevoir., a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif, önálló esttel érkezik Pokorny Lia és Szinetár Dóra, de fellép a Miskolci Szimfonikus Zenekar is.

Új hozzászólás