Kéthónapos őszi Star Wars maraton

2024.08.15. - 18:00 | vaskarika.hu

Kéthónapos őszi Star Wars maraton

A messzi messzi galaxis rajongói szeptember elejétől egy rendkívüli lehetőséget kapnak a Pannónia Movie Kft. budapesti multiplexeiben arra, hogy egy páratlan élményben legyen részük 7 héten keresztül.

Idén 25 éve, hogy bemutatkozott a Star Wars előzménytrilógiájának nyitánya, a Baljós árnyak. Ennek örömére az angol nyelvterületeken a 2012-es 3D-s újrakiadás után először ismét moziba küldték limitáltan a Skywalker saga első részét, a májusi eseményre még külön új plakátot is alkottak. Mi magyarok viszont akkor kimaradtunk...

Ám ahogyan 1999-ben, úgy 2024-ben is szinte pont ugyanakkora késéssel csatlakozunk a jubilálási ünnephez, mint anno a premierhez. A Baljós árnyakat ugyanis május helyett a hazai termekben csak szeptembertől lehetett megtekinteni, a Pannónia Mozihálózat legújabb, őszkezdő eseménye azonban közel sem áll meg a negyedévszázada generációs élményként átélt Episode I újrázásánál!

Idén egy másik jubileum is aktuálissá teszi a bemutatókat. Pont 45 éve, hogy hazánkban is berobbant a mozikba az első Csillagok Háborúja film.

Szeptember 5-e és október 23-a között ugyanis nem fog eltelni úgy nap a Cinema MOM, a Lurdy Mozi, a GOBUDA Mozi és a Pólus Mozi falai között, hogy ne legyen vetítve egy Csillagok háborúja epizód se. Szokásokhoz híven a MOM-ban a szinkronos és a feliratos változatok is vetítik. A DCP kópiákról futó játszások során digitálisan felújított 4K verziók kerülnek a nézők szeme elé, ahogy azt a kor megkívánja.

Ebből adódóan mindegyik alkotás esetében a legfrissebb hivatalos, a Disney és a Lucasfilm által jóváhagyott verziókat van módunkban műsorra tűzni. Így teljesen már a Baljós árnyak látványa se lesz a 25 évvel ezelőtti (a báb Yoda helyett CGI mesterrel), az eredeti trilógia pedig az 1997-es, George Lucas féle kiadásokon alapszik.

Az alaptrilógia mindhárom darabjához 3-3 szinkron készült, mi a legfrissebb, '97-est tudjuk társítani eseményünkhöz, mivel az az egyetlen, ami már a felújított mozikhoz való. Számtalan már elhunyt, ikonikus színész hangját hallhatjuk újfent, bármely trilógiára is ülünk be, sajnos túl gazdag a lista ahhoz, hogy a felsorolásból ne hagyjunk ki senkit.

A maraton viszont tartalmaz egy slusszpoént, hisz, mint említettük, 7 héten át tart, ugyanis a két filmhármas közé, a hónapfordulóra a Zsivány Egyes ékelődik be, s ahogy a többi, ez is csupán egyetlen hét erejéig lesz látható. A már Disney érás, modern darab bár picit kilóg a nosztalgiából, fináléja tökéletes felvezetés az 1977-es klasszikus elé, befoltozva annak egyik legégetőbb, látszólag logikai hibáját.


A vetítések előtt a mozik egyéb programokkal is gazdagítják az ünnepi eseményt. Poszter és fotó kiállítások, jelmezes bemutatók és további programok is várják az érdeklődőket.

A részeket történeti kronológiában adjuk majd az alábbiak szerint:

szeptember 5-11: Baljós árnyak
szeptember 12-18: A klónok támadása
szeptember 19-25: A Sith-ek bosszúja
szeptember 26 - október 2: Zsivány Egyes
október 3-9: Egy új remény
október 10-16: A Birodalom visszavág
október 17-23: A Jedi visszatér

Sok szeretettel várunk minden kedves rajongót és érdeklődőt. Jegyek már kaphatók! Az Erő legyen veletek!

JEGYEK KAPHATÓK!

Cinema MOM
Pólus Mozi
GOBUDA Mozi
Lurdy Mozi

Új hozzászólás