Gladiátorjáték: 30 éves a Collegium Gladiatorium

Képgaléria megtekintése2024.08.26. - 15:00 | Büki László 'Harlequin'

Gladiátorjáték: 30 éves a Collegium Gladiatorium

Gladiátorrajongók lettünk! - Idén ünnepli 30 éves évfordulóját a Collegium Gladiatorium, akiknek pazar gladiátorjátéka immár 21 éve vonzza a Történelmi Témaparkba a szórakozni vágyó tömeget. Az idei évben rendkívül látványos és szórakoztató produkcióval ünnepelték meg az évfordulójukat.

A gladiátorok küzdelmét egy igazi Norde Gard B-közép rajongótábor izzította, akik a rajongottjukért még a harcra sem voltak restek, így a Legió beavatkozására is szükség volt. Még sosem láttuk azt, hogy Glober megküzd a veremben, ahogy ifjúkorában is tette. Megtette ezt Caesar is, aki természetesen "tiszta" játékával legyőzött három gladiátort.
Köszönjük a Collegium Gladiatoriumnak, hogy a Savaria Karnevál fényét minden évben emelik és látványos műsoruknak köszönhetően igazi gladiátorrajongóvá tett minket.

Kapcsolódó írásunk:

Négy óra a Történelmi Témaparkban - A germán áldozati szertartástól Kassai Lajos íjászbemutatójáig

2024.08.25. - 11:00 | vaskarika.hu - Fotók: Szakonyi Eszter

Négy óra a Történelmi Témaparkban - A germán áldozati szertartástól Kassai Lajos íjászbemutatójáig

A Sextus Palpellius Hister helytartó savariai udvarába tévedt időutazókat katonai hagyományőrző bemutatókkal és színes tábori élettel várja a Történelmi Témapark, ahol még soha nem látott számban állomásoznak a római legiók, köztük Olaszhon egyik legnagyobb és egészen biztosan legismertebb római legionárius egyesülete a Legio I. Italica. A Kr. utáni 1. és 3-4. századi mintegy száz római legionárius és a Norde Gard germánjai mellett találkozhatunk többek között szarmatákkal, Európa legnagyobb gladiátor iskolájával, István király korának keleti és nyugati harcosaival, Kassai Lajos személyében a modernkori lovasíjászat világhírű apostolával.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás