Megfogalmazások - Festészeti-szobrászati kiállítás a Szombathelyi Képtárban

Képgaléria megtekintése2024.09.28. - 00:30 | Béky Eszter - Fotók: Varga András

Megfogalmazások - Festészeti-szobrászati kiállítás a Szombathelyi Képtárban

Megfogalmazások címmel nyílt meg szeptember 26-án a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége és a Szombathelyi Képtár közös tárlata.

Csütörtökön nyílt meg a Szombathelyi Képtárban a Megfogalmazások című kiállítás. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének felhívására 175 alkotás érkezett.

A megnyitón Czenki Zsuzsanna, a Savaria Múzeum általános igazgatóhelyettese a Szövetség megalakulásáról, történelmi és mai jelentőségéről beszélt. Szántó István DLA festőművész személyes és szakmai szemmel beszélt az alkotásokról, a tőle megszokott élvezetes stílusban. A hatalmas mennyiségű mű elrendezését Urbán Ágnes művészettörténész álmodta meg.

A kiállítás érdekessége, hogy festmények és szobrok kölcsönösen kiegészítve fokozzák a néző élményét. Személy szerint nagyon örülök annak, hogy itt, vidéken is lehetőség van ilyen átfogó, kortárs tárlat látogatására.

A kiállítás hívószava, a Megfogalmazások tág lehetőséget adott az alkotóknak, hogy kifejezzék magukat. A mai kor képzőművészetének talán az egyik legnagyobb erénye pont ez a sokszínűség. Ezen a kiállításon is jól érzékelhető a témaválasztás és a technikák változatossága.

Biztatunk mindenkit, hogy október 27-ig látogassák meg a Képtárban kiállított 175 alkotást.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás