Mokka, móka, kacagás - falunapi anzix Vasszécsenyből

Képgaléria megtekintése2010.07.13. - 16:15 | Büki László 'Harlequin'

Mokka, móka, kacagás - falunapi anzix Vasszécsenyből

Igazi örömünnepe volt Vasszécsenynek a hétvégi falunap, ékes példája annak, hogy a vállalkozói, önkormányzati és civil összefogás minőségi programokkal képes megmozdítani egy falu közösségét. S ha mindehhez az árvízkárosultak javára történő adakozás nemes gesztusát is hozzávesszük, kijelenthetjük, hogy emberségből ismét példát mutatott egy dinamikusan fejlődő vasi település.

Már a tavalyi kétnapos falunap is hatalmas durranás volt, de a szervezőknek - az önkormányzatnak, a Petőfi Sportegyesületnek és az Együtt Vasszécsenyért Egyesületnek - idén még ezt is sikerült überelniük. A többhónapos szervezőmunka eredményeként a helyi fellépők mellett sikerült megnyerni a rendezvénynek a Rékasi-Détár házaspárt, az első napon fellépő Ocho Machót, a Mokka együttest, valamint visszatérő vendégként a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházat.

A szombati nap a gyerekek számára is számos kreatív kalandot tartogatott: koradélutánra színes krétarajzoktól virított az aszfalt, agyagedényecskék formálódtak apróságok kezei alatt, Udvari Balázs útmutatásai alapján, és igazi hétpróbásokká válhattak azok, akik vállalkoztak a gyermek hétpróba akadályainak leküzdésére.

A kánikulai hőségben a főzőverseny után a helyi Rozmaring asszonykórus dalcsokrát és vérbő kán-kánját élvezhette a fák árnyékába menekülő közönség, majd ezt követően a LORIGO TSE két fiatal táncospárja adott ízelítőtt a latin táncok szépségéből. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház két művésze operett-örökzöldekkel "olvadt bele" a környezet örökzöldjébe, aktív közreműködésre bírva az egyre népesebb közönséget.

Falunap nem létezhet hastánc nélkül, főként akkor, ha Szeder Ildikó, az esemény programszervezője is a táncosok sorát erősíti. A Tribe Paganicae a törzsi fúziós táncokkal, míg Bedics Erika tanítványai a klasszikus raks sharkival varázsoltak keleti hangulatot a színpadra.

A falunap talán legjobban várt produkciója csak ezután következett: Rékasi Károly és Détár Enikő zenés-pajzán komédiázása telitalálat volt a falunapi programok sorában. Rékasi pajzán-poénos produkciójában volt guillotinos "répaszeletelés", a női test "domborulat-izmainak" szemléletes bemutatása, valamint a hasizmokat megdolgozó, enyhe erotikával körüllengett tornagyakorlat.

Párja, Détár Enikő viszont igazi energiabombaként vitte színre az ABBA slágereit éppúgy, mint a Cabaret című musical betétdalát, a Mein Herrt. Hogy a közönség se passzív szemlélője legyen a műsornak, igazi férfipartnert keresett a tömegben, majd kipécézte magának Tibort, aki félénk volt, s tán még hódítani is akart. Néhány tánclépésre próbálta rávenni őt, s látva a művésznő bombasztikus formáját, irigyeltük is Tiborunkat. Főként akkor, amikor a közös "szteppelés" után ölbekapta Encit... Az előadás után a roppant szimpatikus és közvetlen művészházaspár az autogrammra és közös fotóra ácsingózókkal töltött még legalább egy műsoridőnyit, így sorok írója is gazdagodott egy közös fotóval, melyet ezúton is köszön alkalmi fotósának, a település polgármesterének.

A program a tombolasorsolás izgalmaival folytatódott, melynek bevételét - egész pontosan 50%-át - az árvízkárosultak javára ajánlották fel a szervezők. Az ezt követő Mokka-koncertet a látványos tűzijáték osztotta ketté, majd az össznépi vígadalom a DJ Neczpál által prezentált bulival ért véget.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás