Mindenki rezes! - Zenemanó Olimpián szurkoltak a gyerkőcök

Képgaléria megtekintése2024.10.18. - 09:25 | Büki László 'Harlequin'

Mindenki rezes! - Zenemanó Olimpián szurkoltak a gyerkőcök

Az évad első Zenemanó előadása igencsak ütősre - pontosabban: rezesre - sikeredett. Zenemanó Olimpiát rendeztek a Savaria Szimfonikus Zenekar művészeinek, vagy ahogyan Nemerős (Gyenge) András felkonferálta őket: zenekari atlétáinak. A Vonósok, a Rezesek és a Fafúvósok csapata hat versenyszámban feszült egymásnak, a gyerekek pedig hangos tetszésnyilvánítással döntöttek arról, melyik csapat versenyzője nyert.

Az idei évad Zenemanók bérletének első alkalma igazi közönségsikert aratott, merthogy a legkisebbeket is meg kell tudni szólítani - játékosan, humorosan, mégis közvetítve a zene határokat nem ismerő erejét. Erre nagyszerű alkalom volt az olimpia témája, amin a szimfonikusok három csapata - Vonósok, Fafúvósok és Rezesek - indult.


Fafúvós és Vonós szalaggyakorlat

A zenekar igazgatója, Kiss Barna vitte be az olimpiai fáklyát, s nyitotta meg a Zenemanó Olimpiát, ami után nem volt, mi gátat szabjon a folyamatos mosolygásnak, sőt, hangos nevetésnek. A gyerekzsivaj csak fokozta a hangulatot, olyan beleéléssel buzdítottak a kicsik, hogy sokszor a zene sem volt kivehető, amire épp küzdöttek a felek.

A Ponyvaregény Misirlou Twist-jére zajló motorverseny - műanyag gyermek kismotorral, bukósisakban, lassított mozdulatokkal - az egész sorozat talán legzseniálisabb momentuma marad. Meg is mutatjuk!

 

A járókakeretekből összerakott bokszringben rendezett ökölvív(ód)ás sem maradt el tőle, ami a ragtime zenére volt igazán vicces, de az Örömódára hullahoppozás és a szalaggyakorlatok "kecsessége" is szilveszteri show után kiáltott! A vívók - fegyver híján - a vonósoktól "elszervált" vonókkal vívtak, így a zenei kísérthez nem maradt más, mint a művészek ujja - jött is a vívás aláfestéseként a Pizzacato Polka. Volt még tollaslabda, amiben élőhálót alkottak a vonósok, felettük pedig a Bartók Terem legmagasabb pontjait is megjárta a tollaslabda a gyerekek legnagyobb örömére. A vége nem lehetett más, mint a foci, amiben a csapatok a kihagyhatatlant is képesek voltak kihagyni, végül egy "úszófejessel" - ha van felhőfejes, akkor ez az ellentettje - nyertek a Rezesek.

 


Boksz a járókakeret ringben

Zenei kíséret mellett összesen hat versenyszámban mérkőztek, pontosabban mókáztak a zenei atléták, s talán nem meglepő, hogy a "minden lében kanál" Rezesek kapták a legtöbb strigulát a szertorna - vívás - motorverseny - boksz - tollaslabda - foci hatos végén. Zúgott is a "Mindenki Rezes!".


"Mindenki Rezes!"

Legtöbb mosoly verseny ugyan nem volt, de azt a gyerekek nyerték, és sok-sok vidám kis zenemanó mesélhette el szüleinek otthon azt, amit most mi megmutatunk képeken videón is.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás