Szeretet ölelte tárlat - A Marton Katalin Alkotóműhely tanulóinak és vezetőjének munkái a Martineumban

2024.10.23. - 13:00 | vaskarika.hu - Fotók: Pintér Gábor

Szeretet ölelte tárlat - A Marton Katalin Alkotóműhely tanulóinak és vezetőjének munkái a Martineumban

Megtelt a Martineum Felnőttképző Akadémia díszterme - Első alkalommal rendezték meg a Marton Katalin Alkotóműhely közös, "tanár-tanítvány" kiállítását, melyet Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

Szinte az utolsó pillanatig érkezett alkotás, így a végleges létszám 40+1 főre állt össze. 6 évestől a nyugdíjasig, rajztól a kerámiáig, absztrakttól a portréig, a „csak" kedvtelésből alkotótól a felvételire készülőig, ki-ki sajátos nézetét, egyediségét, érzetét, szeretetét beletéve, fűszerezve alkotott.

"Hála és köszönet érte, hogy az a csoda, ami bennünk van, utat törve magának, ily formákat öltve megmutatkozhat, gyönyörködtethet, felszabadíthat, felemelhet. Hála és köszönet minden érdeklődőnek, hogy jelenlétével megtisztelte kiállításunkat" - mondta Marton Katalin.

Az alkotások november 1-ig, Mindenszentek ünnepéig láthatók.

"Marton Katalin, egykori tanítványom, később a Képzőművészeti Egyetemen szerzett képzőművész-tanár diplomát, egy alkotóműhelyt vezet a városban, aminek első bemutatkozása volt ez a kiállítás. Korábban a Brenner Iskola rajztanára volt. A tanár (Marton Katalin) és 40 tanítványa szerepel a kiállításon, talán ezért is volt nagy érdeklődés iránta a megnyitón" - mondta érdeklődésünkre a tárlatot megnyitó Tóth Csaba festőművész. 

Fotók: Pintér Gábor

Új hozzászólás