Nézz az ég felé! – építészeti örökségeink 1. rész

2008.11.05. - 20:15 | Garai Antal Atom

Nézz az ég felé! – építészeti örökségeink 1. rész

Szombathelyen megannyi díszes épület található, s mivel alapvetően nem járunk égremeredő tekintettel, sokszor észre sem vesszük, hogy szép stukkók és szebbnél-szebb műalkotások mellett haladunk el. Játékunkkal ezekre az építészeti érdekességekre kívánunk rávilágítani, melyhez kérjük olvasóink aktív részvételét!

Szombathelyen számos építészeti nevezetesség található, melyet annak rendje s módja szerint szinte mindenki ismer (bár egy régebbi cikkünkből nem ez derült ki). Mindemellett sok-sok olyan ablak, erkély és épületrészlet színesíti városunk képét, amelyeket sokan észre sem vesznek. Ezekre szeretnénk felhívni új játékrovatunkkal a figyelmet, amelyben (nem csak) épületek, és azok részleteiről készült fotók alapján kell kitalálni az olvasóknak, hogy hol is készült a fénykép. Persze nemcsak a díszes, finoman megmunkált stukkók, hanem a jellemzően "szocreál" részletek is objektív elé kerülhetnek a későbbiek során.

Akik nem restek nézelődni, akik nem csak maguk elé, a járdára koncentrálva sietnek dolgukra, azok biztosan hamar rájönnek, hogy hol található ez az épületrészlet, ugyanis az alábbi képhez kapcsolódó kérdésünk a következő:

Hol található ez az épületrészlet?
A tippeket és a helyes megfejtést a kommentekben várjuk!
 

HOL VAN EZ? Írja meg nekünk kommentben!

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Gabóca 2008.11.07. - 21:39
Talán a Főtéren a Kígyó Patika felett ????
Atom 2008.11.08. - 18:09
Telitalálat! Gratulálunk!