Savaria Karnevál 2010 - jelmezes felvonulás (fotóriport)

Képgaléria megtekintése2010.08.21. - 04:30 | vaskarika.hu

Savaria Karnevál 2010 - jelmezes felvonulás (fotóriport)

Pénteken 18.00 órakor, a lemenő nap fényében indult a felvonulás a Történelmi Témapark mellől. Idén is közel ezer jelmezes vonult végig Szombathely belvárosának utcáin. A színpompás menetet ezúttal is mutatványosok, gólyalábasok, hastáncosok, zenészek, tűz-, és zászlóforgatók hada tette még látványosabbá és hangosabbá. Tekintse meg felvonulási képgalériánkat.

2010. 08. 20-án pénteken 18.00 órakor a lemenő nap fényében indult a karneváli menet a Történelmi Témaparktól, mely az első századtól egészen a 30 éves háború idejéig (XVII. sz.) kalauzolt bennünk végig a történelmen. Idén is közel ezer jelmezes vonult Szombathely belvárosán. A több mint 300 autentikus katonai hagyományőrző - többek között gladiátorok, legionáriusok, keresztes lovagok, germánok, varégok, hunok, honfoglaló magyarok, végvári vitézek, muskétások - mellett színészek, csepűrágók, artisták, zászlóforgatók és tűzvarázslók egész serege gondoskodott a nagyérdemű szórakozásáról. A színpompás menetet ezúttal is mutatványosok, gólyalábasok, dobosok, életnagyságú zsiráfok, zenészek, tűz-, és zászlóforgatók hada tette még látványosabbá és hangosabbá.

A felvonulások útvonala: Történelmi Témapark - Thököly I. u. - Bejczy u. - Kossuth L. u. - Hefele M. u. - Berzsenyi tér - Széchenyi u. - Kőszegi u. - Mártírok tere - Király u. - Savaria tér - Szent Márton u. - Thököly I. u. - Történelmi Témapark


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás