Mit akarunk egymástól? - Mesterkurzus Dr. Vekerdy Tamással (nov. 4)

2010.10.29. - 12:45 | vaskarika.hu

Mit akarunk egymástól? - Mesterkurzus Dr. Vekerdy Tamással (nov. 4)

Helyszín: Szombathely, MMIK

Dátum: 2010.11.04.

Méltó módon zárja az őszi évadot Szombathelyen a Mesterkurzus, hiszen november 4-én 19 órakor a sorozat egyik legjobb előadója, Dr. Vekerdy Tamás pszichológus látogat el a Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központba.

Mit akarunk egymástól? Mit akarjunk egymástól? Szülők és gyermekek - Mesterkurzus Dr. Vekerdy Tamássl

Aki szeptemberben részt vett Bagdy Emőke szombathelyi Mesterkurzus-előadásán, az minden bizonnyal még az eddiginél is magasabb elvárásokat támaszt a sorozattal szemben, hiszen valóban felejthetetlen estében lehetett részünk a professzor asszony jóvoltából. Dr. Vekerdy Tamás Mesterkurzusa azonban legalább olyan sokat ígér, mint Bagdy Emőkéé, hiszen a neves szakember nagy hatású és egészen kivételes humorú előadó, aki értékes és eredeti gondolatait nemcsak könnyen érthető, de rendkívül szórakoztató módon képes megosztani a hallgatósággal.

Dr. Vekerdy Tamást valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen könyvein generációk nőttek fel, önálló rovata pedig hosszú évek óta óriási népszerűségnek örvend a Nők Lapjában. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar pszichológus, akinek különösen jó érzéke van ahhoz, hogy rávilágítson a rejtett lelki és társadalmi problémákra is, s azokra gyakran alternatív, egyedi megoldásokat javasol. A pszichológia mellett alapos ismerője a keleti filozófiáknak, az ezoterikus hagyományoknak és a színházművészetnek is. Jelentős szerepet játszott a magyarországi Waldorf-óvodák és iskolák megalapításában. Hatalmas műveltségű, szabadszellemű gondolkodó és humánus, szeretetreméltó ember.

Bár könyvei is nagy élményt jelentenek, ő az, akit legalább egyszer élőben is látni-hallani kell, hiszen eredeti stílusával, életszerű példáival, fergeteges humorával és gyakorlatias tanácsaival mindig lenyűgözi közönségét. Minden bizonnyal így lesz ez november 4-én Szombathelyen is, ahol Mit akarunk egymástól? Mit akarjunk egymástól? Szülők és gyermekek címmel tart előadást a tartalmas szórakozásra vágyóknak.  

Időnként még a leggondosabb, legjobb szülőkkel is előfordul, hogy tanácstalannak érzik magukat a gyerekükkel kapcsolatban. Furcsán viselkedik mostanában - lehet, hogy valami baj van vele? Mi rontottuk el? Milyen figyelmeztető jelekre kell odafigyelnünk? Miként kezeljük sikeresebben a családi konfliktusokat? Hogyan őrizzük meg otthonunkban a meghittséget, a bizalmat és az őszinteséget egy olyan korban is, amelyben ezek hiánycikknek számítanak?

Megannyi fontos kérdés, amelyeket néha olyan jó lenne feltenni egy szakembernek... Egy hozzáértő kívülállónak, aki esetleg olyan tanácsot adhat, amire mi nem is gondoltunk. November 4-én erre kiváló lehetőségünk nyílik, hiszen a Mesterkurzus hagyományai szerint előadás után a nézők kérdezhetnek is Dr. Vekerdy Tamástól.

A helyszínen meg lehet vásárolni Vekerdy Tamás műveit, melyeket a szakember kérésre szívesen dedikál is. Ezek mellett a Mesterkurzus-standon nívós pszichológiai témájú művek széles választéka várja az érdeklődőket, kedvezményes áron.

Az idei év utolsó Mesterkurzus-előadására jegyek már kaphatók a Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban.

November 4. 19 óra
Mesterkurzus - ...az élet dolgai - Mit akarjunk egymástól?
Szülők és gyermekek
Dr. Vekerdy Tamás gyermek-szakpszichológus

20:15 Kötetlen beszélgetés az előadóval
Belépőjegy: 2200Ft
Helyszín: színházterem

A Mesterkurzus előadásairól itt írtunk:

Új hozzászólás