Tomboló siker volt a Zenélő Filmkockák Celldömölkön

2010.11.23. - 00:05 | vaskarika.hu

Tomboló siker volt a Zenélő Filmkockák Celldömölkön

Mint azt programajánló előzetesünkben megírtuk, vasárnap volt a Zenélő Filmkockák premierje Celldömölkön, a Kemenesaljai Művelődési Házban. A műsort, melyben filmdalok hangzottak el itthonról és a világból, kitörő lelkesedéssel fogadta a közönség.

Telt ház, pótszékezéssel is mintegy ötszáz néző jutalmazta vastapssal már az első dal elhangzása után Szokodi Zoltánt, majd Auth Csillát. Ez a lelkes fogadtatás csak fokozódott, amikor Keresztes Ildikó robbantott be a Top Gun betétdalával, a „Take My Breath Away" című slágerrel. A fiatal sárvári énekesnő, Csejtei Flóra - aki egyébként vokálosként segítette az énekeseket -, a tizennyolc évesen repülőgép szerencsétlenségben elhunyt Richie Valens klasszikusát, a „Come On, Let's Go"-t  énekelte, hatalmas közönségsikert aratva. A hangulat egyre fokozódott az est folyamán, ennek az első rész zárásaként elhangzott Joe Cocker klasszikus, a „You Can Leave Your Hat On" Majsai Gábor előadásában, és Hrutka Róbert Lora filmdala, Keresztes Ildikóval adott méltó keretet.

Nem kisebb bomba robbant a második rész kezdésekor: ekkora már közönség kedvencévé  avanzsált Szokodi Zoli nyújtott maradandót az Armageddon-ból ismert „I Dont Wanna Miss A Thing" című Aerosmith klasszikussal. Persze ezzel még nem volt vége. Óriásit alakított Auth Csilla a Grease betétdalával, és a Dirty Dancing című pomádé „Time of my Life" duettjével, Majsai Gáborral. És hát csodálatosak voltak a táncok Gombkötő Balázstól és Polgár Dalmától.


Tetszett Papp Tibor a konferanszié szerepében, a Kozma Gábor által összeállított összekötő szöveget kitűnően ötvözte saját gondolataival, rögtönzéseivel. A második rész zárásakor újabb nagyhatósugarú interkontinentális rakétát lőttek ki az alkotók: következett a „Magányos csónak" a Valami Amerika2-ből Ildikó előadásában, melyet a közönség lélegzetvisszafojtva hallgatott, majd a szám végén méltán söpörte be az elismerést a kitűnő előadó.

És érkezett a finálé, a Piramis „Kívánj igazi ünnepet" örökbecsű opuszával, és Szokodi Zolival, majd minden énekes és szereplő közös énekével. Ekkor már szinte önkívületben ünnepelte a közönség az előadókat, a kitűnő, hibátlanul közreműködő zenekart, akik rászolgáltak arra, hogy név szerint is dicsérjük őket: Kiss Tamás basszusgitáros, Ziskó Olivér dobos, Baán Imre gitáros, Kondor tamás billentyűs és Németh Ádám zongorista. Mellesleg mindannyian szombathelyiek!


A produkció alkotói megköszönték a technikusok közreműködését is, az énekesek és a zenészek is egybehangzóan elégedettek voltak munkájukkal. Egyetértünk: kiváló hangosítás, csodálatos fények jellemezték az estét. És hát „káprázatos volt a celli közönség" fogalmazta meg a koncert után Keresztes Ildikó, és hozzátette: ide mindig szívesen fogunk visszatérni!

Nem csodálkozhatunk azon, hogy a producer Gombás Endrével, és a ház igazgatónőjével, Pálné Mayával is „madarat lehetett fogatni" örömükben. Köszönjük, csodálatos estében lehetett részünk!

Új hozzászólás