Reneszánsz Kavalkád - november 10-ig várják a nevezéseket

2008.10.29. - 23:30 | vaskarika.hu

Reneszánsz Kavalkád - november 10-ig várják a nevezéseket

Az országos programsorozathoz kapcsolódóan az MMIK is megrendezi az öntevékeny művészeti közösségek és előadók összművészeti fesztiválját a Reneszánsz Év alkalmából. A Reneszánsz Kavalkádra jelentkezni november 10-ig lehet: a reneszánsz kort és/vagy Mátyás-udvarát idéző mű előadásának bemutatásával - kortárs, XXI. századi megfogalmazásban.

Tervezett időpontja: 2008. november 29-30. és december 6-7.

Helyszíne: MMIK Színházterem, Szombathely, Ady tér 5.

Jelentkezni lehet: a reneszánsz kort és/vagy Mátyás-udvarát idéző mű előadásának bemutatásával; kortárs, XXI. századi megfogalmazásban, az alábbi kategóriákban:

- „Madrigál" - a kórusmozgalom számára meghirdetett seregszemle, a reneszánsz muzsika, különös tekintettel a késő reneszánsz madrigál-kórusok középpontba állításával. A nevezett műsor időtartama nem haladhatja meg a 15 percet.

- „Reneszánsz kanavász" - a reneszánsz kort idéző színpadi előadások - színpadi, bábszínházi és más megvalósítási formák (pl. utcaszínház) számára meghirdetett vetélkedés (műfaji megkötés nélkül). A darabok lehetnek eredeti reneszánsz alkotások, átdolgozások, performance-ok reneszánsz témára stb.
A nevezett előadás időtartamát a kiíró nem korlátozza, de a gálára csak azokat az előadásokat hívhatja meg, amelyek a később meghatározandó műsor időkeretébe beférnek.

- „Csörgősipkások" - mulattatók, mutatványosok, bűvészek, bohócok szabad versenye. Az egyes produkciók időtartama nem haladhatja meg a 15 percet.

- „Pavane" - táncos (élő, vagy gépzenés kíséretű), a reneszánsz kort idéző színpadi produkciók bemutatása (valamennyi reneszánsz formával lehet pályázni; pavane/bassa danza, gaillarde/saltorello, branle/ körtánc vagy színpadi reneszánsz balett; esetleg ezek modern feldolgozása)
A nevezett műsor időtartama nem haladhatja meg a 15 percet.

- „Mátyás muzsikusai" - vetélkedés az udvari muzsikus címért
A vetélkedésre a reneszánsz kor zenéjén túl ezek kortárs feldolgozásait, illetve még be nem mutatott kortárs zenéket játszó egyéneket és kamarazenekari formációkat várunk. Az egyes műsorszámok időtartama egyéni előadó esetében a 10 percet, kamarazenekari formációban a 25 percet nem haladhatja meg

Részvételi feltételek:

Jelen pályázatra hivatásos előadóművészek nem jelentkezhetnek.

Pályázni egyénileg vagy csoportosan lehet, a kategóriáknál meghatározott művekkel

Jelentkezési határidő: 2008. november 10.

Jelentkezés, információ: Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ

9700 Szombathely, Ady tér 5.

E-mail:

Tel.: 94/312-535/119 Bajó Éva szakelőadó

94/312-535/115 Parais István szakmai igazgatóhelyettes

A felhívás és a jelentkezési lap az MMIK honlapjáról www.vmmik.hu, www.kulturista.hu letölthetők.

Az országos programsorozat legjobbjai a Reneszánsz Kavalkád gálaműsorában mutatkozhatnak be. Ennek tervezett időpontja: 2009. január 23-24-25., helyszíne a Budai Vigadó.

Új hozzászólás