Zenei csemegék a hétre - Retro, Morgue, Punk Music Live, Blues Jam

2010.12.08. - 00:30 | vaskarika.hu

Zenei csemegék a hétre  - Retro, Morgue, Punk Music Live, Blues Jam

Helyszín: Szombathely, Sárvár

Dátum: 2010.12.09 - 12.

Retro, blues, jazz, death-metal - stíluskavalkád a hét zenei programjai között. Retro buli a régi korok együtteseivel, death-metal születésnap a Morgue-val, punkest a Végállomásban, bluesbandák a SIC-ben, a Malom sörözőben Hindi Fatima énekel, míg a Cuba Cafeban ismét elindul a ház az elektro zenék jóvoltából.

December 9., csütörtök

18:00 - MMIK

Boglya táncház  

18.00 órakor gyermek táncház - játékok, táncok, hangszersimogató
19.00 órától  ifjúsági és felnőtt táncház - magyarpalatkai táncok (Mezőség)

Táncokat tanít: Csollányné Horváth Krisztina és Csollány Csaba

20 órakor előadás és filmvetítés Magyarpalatkáról

A magyarpalatkai táncokat és a viseletet Csollány Csaba mutatja be, a magyarpalatkai zenét és a zenekarokat pedig Földesi János.

A táncház végén szabad tánc.                  

Helyszín: MMIK 110-es terem

Belépőjegy: 500.- Ft/fő

December 10., péntek

19:00 - SIC

Morgue szülinap a SIC-ben!

December 10-én, pénteken Szombathely első számú death-metal csapata, a Morgue ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját az oladi deszkákon. A hangulat kellő mértékűre történő  fokozásáról gondoskodik majd a Frozen Night,  Betrayer és a Code:008.

Kezdés este 7-kor, a belépés ingyenes!

http://www.mymusic.hu/morgue
http://www.myspace.com/frozennightband
http://www.myspace.com/code008

20.00 - Malom Söröző

BLUES JAM koncert a MALOM sörözőben

Vendég: Hindi Fatima - ének
A belépés díjtalan.

Asztalfoglalás: 06-94-349-372

20:00 - Végállomás Klub

Punk Music Live IV.


December 11., szombat

19:00 - SIC

Icecream Blues Band koncert Oladon!

December 11-én, szombaton a magyar blues prominens alakjai lépnek a Savaria Ifjúsági Centrum színpadára. Az IceCream Blues Band Super Session bulijain igazi vérpezsdítő zene hallható. A mûsorukban felcsendülnek a Cream, Yardbirds, John Mayall, Gary Moore, Eric Clapton, Spencer Davis Group, Jimi Hendrix, Junior Wells és más neves kortárs zenészek számai. A zenekar képviseli a blues, rock, rhythm and blues, pszichedelikus rock és a progresszív zenei stílust.

Az est további fellépői még a Grateful Memorila Band Cserga vezetésével, akik Rory Gallagher műsorukkal szórakoztatják majd a közönséget, illetve a The Innocents Nagykanizsáról.

Kapunyitás este 7-kor, a belépő 1000.- Ft.

http://www.icecreambluesband.hu
http://www.ka-rock.hu/zenekarok/theinnocents.html
http://www.csebgmb.fw.hu

Az Icecream Blues Band tagsága:

 Muck Ferenc - szaxofon

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klarinét szakának és a jazz tanszak szaxofon szakának elvégzése óta (1982), aktív részese a hazai könnyűzenei életnek. Több száz lemez és koncert közreműködője. Nemzetközi Jazz fesztiválok résztvevője, többszörös Emerton-díj nyertes.

Felkai Miklós - szólógitár, ének

Gitárjátékával kivívta a hazai popvilág elismerését. Könnyed, elegáns stílusával otthonosan mozog a rock, blues, funky, rhythm and blues, valamint a jazz világában.
A zene nagy öregjei szívesen jammelnek vele.

Glancz István - konga

A Patriot Rock Band dobosa. Török Péterrel a rally sporton keresztül ismerkedett meg a 80'as években. Ö maga is rally versenyző volt. Makó Béla gitárossal több hazai jazz formációban szerepelt, mint session zenész. A vidám hangulatával mindig üde színfolt a színpadon.

Török Péter - basszusgitár

A zenekart 2008-ban alapította, Felkai Miklós és Fodor Dávid közre­mű­kö­désé­vel. Ez idő tájékán hozta létre a Cream Klubot is. A Felkai Miklós rajongóból lett basszusgitáros a háttérbôl szervezi az együttes életét és egyengeti pályafutását.

Fodor Dávid - dob

A tehetséges fiatal zenész az együttes születésétől kezdve aktív részese annak sikereiben. A jazz rock és a blues jazz stílusa áll legközelebb hozzá. Jelenleg is a Kőbányai Jazz iskola hallgatója.

Makó Béla - gitár, szájharmónika, ének

Sajátos, bluesos hangjával és jellegzetes gitárjátékával a közönség kedvencévé vált. Imádja a blues stílust. Nem ijed meg egy szál gitárral a közönség elé állni, de otthon van a nagyobb formációju jazz zenekarokban is.

Németh Károly - billentyűs hangszerek

A magyar popélet meghatározó egyénisége a billentyűsök között. Otthonosan mozog a jazz és a blues területén. Török Ádám hű zenésztársa és társzeneszerzője. Párhuzamosan a Mini együttes oszlopos tagja is.

19:00 - Sárvár, Nádasdy-vár díszterem

Trio Generations - jazz koncert

19:30 - Agora- MSH

Retro koncert

A Mispro Produkció feleleveníti a régi korok és zenék hangulatát örökifjú rockerekkel. A helyszín is nosztalgikus, hosszú idő után az AGORA-Művelődési és Sportház.

A fellépő együttesek: a MISSISSIPPI ROCKETS, a BLOKÁD, a VIDA ROCK BAND és a MOKKA. A koncertek előtt és után retro disco szól DJ NECZPÁL keverésében.

A fellépő együttesek:

MOKKA

A mára már legendássá vált zenekar 1968-ban alakult iskolai zenekarként. Az évek során a Szombathelyi Művelődési és Sportház és az Ifjúság Háza zenekaraként óriási népszerűségre tettek szert, nem csak helyi szinten, nevük jól csengett az ország több pontján is. Rengeteget koncerteztek nem csak idehaza, hanem az NDK és Csehszlovákia városaiban is. A mostanra kialakult felállás a 60-as és 70-es évek nagy rockslágereit és természetesen saját dalait is játssza óriási hangulatú koncertjein.


VIDA ROCK BAND

Vida Ferenc közismert alakja a magyar rock történetének. Alapítója és harminc évig vezetője és basszusgitárosa a méltán népszerű Lord zenekarnak. Kiválása után megalapította új zenekarát, amivel korai Lord és saját számokat játszanak kitűnő tálalásban.

Blokád

A soproni zenekart sem kell mifelénk nagyon bemutatni. A Szokodi Zoltán énekessel felálló csapat sokat koncertezett anno mifelénk, több turnén is részt vett a Lord illetve a Moby Dick zenekar vendégeként.

Mississippi Rockets

A Stieber Gábor által vezetett rockabilly trió nevével sűrűn találkozhat a nagyérdemű, hisz ő szervezi a környék szinte minden ebben a stílusban megvalósuló rendezvényét. Az ötvenes években virágkorát élő délvidéki őrület és leszármazott alfajai máig is népszerűek a világ minden pontján. A saját számokon kívül Eddie Cochran és Buddy Holly népszerű dalai is a tarsolyukban lapulnak.

Kapunyitás 19.30
Jegyár:1000 Ft.

Műsor:

20.15 - 20.50  MR
21.00 - 21.40  Blokád
21.50 - 22.40  VRB
22.50 - 01.00  Mokka
01.00 - 03.00  Dj Neczpál

Cuba Cafe

A novemberben külső okok miatt elmaradt-eltolódott Electronic Democracy est, revansot vesz a kimaradt alkalmon, így 12.10.-én (pénteken) este már semmi sem választhat el minket attól, hogy a Cuba Cafe falai közt egy remekbe szabott estet élhessünk át több meghívott vendég és zenei irányzat támogatásával, INGYENES belépő mellett. Ami biztosan várható az a  parketta szaggató breakbeat, középtempós techno és house őrületek, fidget, electro és némi jókor betűzdelt kis dub adag a legvégén némi dnb-vel fűszerezve az este felhozatalát.

A menüt az alábbi korongolók fogják szállítani: Első vendégünk a győri éjszaka ismert underground alakja, aki nem más, mint SYRUS/spktrm. Aki a hip-hopos, rockos gyökerekből fordult az elektronika felé. Először a dnb irányába (a mára európai szinten ismert és elismert Incident formáció egyik alapító tagja volt), ami mára már kiteljesedett szinte minden stílusra, szettjében a fő csapást azonban a középtempós zenék jelentik, mint a breakbeat, fidget, bassline, electro és belekóstolgat a dubstepbe is. Ezen szettek sajátossága a szigorú parti-orientáltság, és táncolhatóság, ami itt sem lesz másképp ígérete szerint. 

Mielőtt még teljesen elfáradnátok, egy meglepetés vendég is pörget nektek, NETRO személyében, akit a győri elektronikus zenei életben egy igencsak eldugott tehetségnek tartanak. Mixei sokszínűek, telis tele meglepetésekkel, néhol Comodor 64-es, és chip tune effektekkel fűszerezve rakosgatja egymásra a korongokat. Nálunk a teches és electrós énje fog dominálni feszes szettje által. 
A sort sárvár egyik közönség kedvencével, vagyis NoName aka Rocky-val folytatjuk, aki szinte minden alkalommal kiszámíthatatlanul mást játszik, annál kiszámíthatóbb magas minőségben. Nem rég az osztrák főváros egyik klubjában is prezentálhatta, hogy milyen is a magyar elektronikus zenei vér. Breakbeat és középtempó minden mennyiségben, jókor beszúrt klasszikusokkal fűszerezve. A levezetés pedig az artical bulik házigazdájára marad Llkrndsz személyében, aki a szokásához híven a lehető legszélesebb spektrumból válogatja majd a darabokat, teret adva az egyenestől a nagyon törtig. 

December 12., vasárnap

19:30 - Bartók Terem

A Capella Savaria adventi hangversenye a Bartók Teremben

Műsor:

G.F. Händel: Messiás - nyitány 
J.S. Bach: f-moll csembalóverseny II. tétel - Szekendy Tamás
G.B. Sammartini: B-dúr "Karácsonyi" Concerto Grosso 
C.Ph.E. Bach: d-moll fuvolaverseny II. tétel - Bertalan Andrea
F. Manfredini: C-dúr "Karácsonyi" Concerto Grosso 
J.S. Bach: d-moll kettősverseny II. tétel - Kalló Zsolt, Szőke Beáta 
J.S. Bach: Air

A hangverseny támogatói:
Capella Savaria Egyesület
Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány

Jegyek a helyszínen 1 000 Ft-os áron kaphatók.
Nyugdíjas jegy  500 Ft.
Diákoknak a belépés ingyenes.

Új hozzászólás