Keresztes Ildikó az X-Faktorról: Könyörgöm, ez csak egy játék!

2010.12.18. - 00:15 | vaskarika.hu

Keresztes Ildikó az X-Faktorról: Könyörgöm, ez csak egy játék!

Ki ejtette ki Janicsák Vecát? Vagy pár hete Wolf Katit és társait? A show vége felé közeledve az X-Faktor egyre nagyobb port kavar, pattanásig feszülnek idegek, egymásnak ugranak emberek, valódi drámákat emleget a bulvársajtó. Mindemellett a szívünk mélyén azért sejtjük: gyerekek, hé, ez „csak” egy nagyszabású játék! Ezt a véleményt osztja az X-Faktor egyetlen női mentora, Keresztes Ildikó is. Az amaino.hu riportja.

Valószínűleg sokan felpörgetik a karácsonyi bevásárlást a hétvégén, hogy időben hazaérjenek a két adás kezdetére. Minden bizonnyal megéri, hiszen hatalmas élményben lehet részünk: az X-Faktor versenyzői ugyanis immár a dobogós helyért küzdenek. Király L. Norbi, Takács Nikolas és Vastag Csaba teljes erőbedobással küzd a sikerért, a fiúk mentora, Keresztes Ildikó pedig jobban izgul a srácokért, mint ők maguk. Bár folyamatosan próbákra, tárgyalásokra siet, akad néhány perce, hogy megossza velünk gondolatait a finisben.

Teljes gőzzel tartunk a végső cél felé - mondja Ildikó, aki nagyon büszke rá, hogy két „fia" is részt vehet a végső fordulókban.
- Természetesen én aggódom hármunk közül a legjobban, de rajtuk is nagy a stressz. Próbálom erősíteni bennük azt, amiben jók: Nikolas hangja és megjelenése kiváló a színpadon, Norbi pedig fantasztikus előadó. Mindkettő kivételes egyéniség, csak épp más köntösben. Nem szeretném megváltoztatni őket, úgy tökéletesek, ahogy vannak.

Mihez kezdesz, ha Norbi és Nikolas párbajában kell majd esetleg döntést hoznod?

Biztos borzasztó nehéz lenne, de erre már nem kerül sor: a döntőben csak a közönség szavazhat, a zsűrinek nincs beleszólása.


Hallottál róla, hogy a legutóbbi adás óta egyesek Veca kiejtésével „vádolnak"?

Igen, de ugyanígy vádolták mentortársaimat, amikor Mariann vagy Wolf Kati esett ki, akiket szintén nagyon sajnáltam. De könyörgöm, ez egy játék, ahol örülnünk kéne, hogy ezeket a tehetségeket felfedeztük! Hiszen nem arról kellett döntést hoznunk, hogy kit lőjünk le, vagy akasszunk fel. Egyébként rengeteg szép üzenetet és bíztatást is érkezik hozzám, azokból építkezem. A rosszindulatnak és a köpködésnek amúgy sincs sok értelme. Szerintem ugyanezt kapom, ha Veca helyett Csaba nevét mondom. Úgy vélem, nem jól kommunikáltam le a döntésemet szombaton, ez okozta a zavart, de emellett tisztában vagyok vele, hogy lehetetlen minden embernek kedvére tenni. 25 éves pályafutásom alatt megtanultam, hogy nem tetszhetek mindenkinek, és épp ezért a fórumoktól is távol tartam magam. Azzal a szinttel, ami ott folyik, nem kívánok azonosulni. (Tisztelet a kivételnek!) Például ezért épp most vagyok a legbüszkébb a 19 éves Tomikámra, aki méltósággal tudott távozni a versenyből. Azt mondta, hogy a zenének össze kéne hoznia az embereket, nem szétválasztani. Ezt tanítom én is az X-Faktor versenyzőinek, mert a kritikák hatásától féltem őket legjobban. A tehetségkutató egy pár hónapos játék, az igazi meccs számukra csak akkor kezdődik, ha innen kikerülnek, és a saját lábukon is boldogulnak. Öt év múlva nem biztos, hogy épp a nyertes könyveli el a legnagyobb sikereket.  Ha ebből a szempontból nézzük, nem is a helyezés sorszáma a lényeg, hanem, hogy megadtuk a esélyt egy csapat tehetséges énekesnek az érvényesülésre.

A cikk itt folytatódik!

Új hozzászólás