Egy luxusprosti vallomásai - Hamis gyönyör, avagy az ezer eurós blöff

2010.12.23. - 01:00 | Enik - Fotók: napimagazin.hu, hirado.hu, nlcafe.hu

Egy luxusprosti vallomásai - Hamis gyönyör, avagy az ezer eurós blöff

Két prosti beszélget: Te mit kérsz a Télapótól? … Ötezret mint a többitől. A közelgő ünnepekre való tekintettel a luxusprostiknál nincs karácsonyi árleszállítás, náluk a Jingle Bells és az ezer euro egyformán magabiztosan cseng. E méregdrága kasztba tartozó kéjnők egyike gondolt egy nagyot, és kiöntötte a lelkét Szalai Vivien újságírónőnek, aki Hamis gyönyör címmel könyvet írt az élményről. A főhős olcsó önigazolási kísérlete során kirajzolódik az életét kényszerpályán tartó ördögi kör, divatos partikra félmilliós ruhában érkezik, de ezer euróért bármikor szívesen megszabadul tőle.

HIRDETÉS

A felső tízezer játékszerei

A legősibb mesterség elnevezés találó. Prostituáltak már az ókorban is léteztek, a hetérák a gazdag, uralkodói osztályba tartozó férfiak igényeit elégítették ki. A fiatal, tökéletes testű luxusszeretők napjainkban is jellemzően a felső tízezer játékszerei. Amíg mezei Lukamér Mitfizetszki átlagpolgár az út szélén fékez bizonytalan eredetű és szavatosságú iparosokkal lezavarható last minute árkategóriás élményért, addig a csillagászati áron dolgozó művésznők vendégköre számára csak a fantázia szabhat határt az aktus mibenlétének - a szégyenérzet vagy a gátlások soha. A luxusprostituált csókolózik, tűri a perverziókat, és vállalja a kockázatot azzal, hogy nem használ óvszert. Nevezett szolgáltatói kör mérsékleten APEH kompatibilis, amely abban nyilvánul meg, hogy ritkán dicsérik nyugtával a napot, mégis a nemzetgazdasági érdekek csorbításán kívül sokkal komolyabb váddal is szembesíteni lehet őket. Ezek a luxusprostituáltak ugyanis szívesebben veszik, ha a modell, szépségkirálynő (...) szerepükkel azonosítják őket, amelyhez alanyi jogon elvárnak egy jó adag tiszteletet is.

A konyhapénz és családi büdzsé alattomos heckerei: modellek, szépségkirálynők, egyetemista lányok matyóhímzés szépségű önvalójukat exportálják Dubaiba, ahol extra gázsiért fejtik le róluk a mintázatot. Majd megszaggatva, a helybéli fércművek sietős, restauráló öltéseivel érkeznek haza, ahol rendületlenül őrzik tovább a látszatot. Fenséges és fensőbbséges nyugalommal keltenek kisebbségi komplexusokat átlagos nőkben. Ímhol! Ez a sok siker és gazdagság mind-mind kétkezi munkával elérhető. Hát végül is, ahogy vesszük!

Miből lesz a bestseller?

A Hamis gyönyör című regény gigászi blöff és zsarolás, amelynek szenvelgő stílusa még a szerelmes füzetek sorozat színvonalát sem közelíti meg. Blöff, mert igazán nem is a numerák leírása teszi vonzóvá, hanem az arra való utalás, hogy mind a főhős, de akár a kuncsaftok némelyikének kiléte is kikövetkeztethető. A középszerű fogalmazás zsarolással válik bestsellerré. Nagy általánosságban megzsarolja az emberi gyarlóságot, kasszához provokálja az irigységet, a kíváncsiságot, a kukkolási hajlamot. Emellett sakkban tartja az érintetteket, akik természetesen lapítanak. A szerző nemrégiben Fábry showműsorában vendégeskedett. Amikor a műsorvezető übersanyisra vett figurával érdeklődött a páciensek kilétéről, akkor az ifjú újságírónő gúnyos arckifejezéssel szögezte le, hogy a könyvben szereplő férfiak pont hozzá hasonlóak. Mintha a showman hirtelenjében az udvariassági érdeklődését is elvesztette volna a téma iránt...

Szofi, a szegénysorból származó főhős már egészen zsenge korában megtapasztalta, hogy a szépségének és bájainak köszönhetően komoly árfolyama van a BUX-indexének. Az életében tanulóidőszaknak tekinthető kitartottságot követően már arra törekedett, hogy minél több adásvételt üssön nyélbe a testtőzsdén. Tabuk nélküli történeteiben bepillantást enged abba a világba, ahol a pénznek nincs különösebb értéke, persze csak akkor, ha dögivel áll rendelkezésre. A történet szereplői mind készségesen alámerülnek az anyagi bőség jóvoltából habzsolható földi javak - utána soha többé el nem engedő - mocsarába. Szofi tisztában van azzal, hogy az élete üres, de a pénz iránti szerelme mégis mindent felülír. Megelégszik a látszattal. Elégedettséggel és kárörömmel tölti el, hogy az osztálytalálkozón a kortársai szürke, ütött-kopott, elhízással küszködő anyukákká váltak, akik halálsápadtan szembesülnek az ő vagyont érő megjelenésével és tündöklő szépségével. Persze ezek a nők azt már nem látják, miként imádkozik Szofi az AIDS-tesztje negatív eredményéért, miként fordít hátat neki az a férfi, akibe kőszíve ellenére szerelmes lesz. Vagy akár csak azt, miként hajítják ki az utcára, amikor egy tűszúrásnyi folt okozta tökéletlenség torzítja testét.

Ez a könyv az emberek gyorsan ellobbanó szenzációéhségére alapoz, kíváncsiságot gerjeszt, amelyet nem elégít ki. A történet szereplőinek valós identitására természetesen nem derül fény. Ezzel nincs is gond, számomra sokkal visszataszítóbb az, hogy a regény legalizálja a hazugságot. Pedig vaskos tévedés azt hinni, hogyha másként hívunk dolgokat, azok mások is lesznek. A könyv renoméját határozottan növelné néminemű morális következtetés levonása, amely természetesen nem lenne egyenértékű ruhaszaggatással és megkövezéssel. De hogy ezt a fajta önkritikát sem a főhős sem a szerző nem érzi szükségesnek azt jól illusztrálja a könyv bemutatójának díszvendége, és ahogy ő színt vallott az élet dolgairól.


Egyszer bárki képes eljátszani az alfahímet

Garami Gábor rádiós műsorvezető, aki soha nem rejtette véka alá, hogy nagy kanállal habzsolja a testi örömöket, ezúttal a könyv apropóján önfeledten comingoutolta, ő bizony fizetett szeretők szolgáltatásait is igénybe veszi. Mi több, elhivatottságtól túlbuzogva szeretné ellensúlyozni férfitársai lesújtó szexkultúráját például az által, hogy ő a prostituáltakkal is csókolózni óhajt, beszélget velük, törődik a lelkükkel, sőt, aktus után elviszi őket vacsorázni. Óh, mongyő és szelávi! Gondolom, van az a pénz, amiért a mélyen tisztelt szajhák úgy tesznek, mintha ezt a lovagias geget nagyra tartanák. Garami úr! Önnél ez az elv egyébként életfilozófia? Amelyből netán következik, hogy példának okáért az urológusa is az egyenlő elbírálás folytán az étteremben köt ki megtisztelő társaságában a jó munkát summázandó? Szerintem mindenki sejti a választ... No, ez az anomália remekül rávilágít a könyv álszentségére.

Kedves Garami és Co! Nem aláznám meg Önöket azzal, hogy bő nyállal fellapozom, majd idézem a pszichológiai szakirodalom ide vonatkozó cikkelyeit, amelyek csak megerősítenék azt, amit egy laikus is képes lenne teljesen szabatosan összefoglalni. A férfiak arra vágynak, hogy valaki megerősítse őket abban, hogy mennyire férfiasak, hódítóak, a dolog pikantériája, hogy ezt éppen egy hivatásos szeretőtől várják. A férfiak alapvetően vonzódnak a rosszlányokhoz, felcsigázza őket a bűnös élvezet izgalma. Az sem kizárt, hogy a törődés illúziójáért is képesek fizetni. Úgy vélem, ezt is el tudom fogadni. Viszont arra kérném a tisztelt érintetteket, hogy mellőzék a debilfokozatú mellébeszélést, és szíveskedjenek nevén nevezni a dolgokat! Ne tessék a hétköznapi kihívások elől nem prostik karjaiba rohanó férfitársaik szexkultúráját egy szófordulattal elintézni, leírni! Mert én sokkal inkább Önöket tartom gyáván megfutamodónak! Egy alkalom erejéig bárki képes fizetett statiszta közreműködésével eljátszani az alfahímet.

Bár a könyv kitér arra is, hogy a felső tízezer férfitagjai számára ezeket a nőket szép sorjában felpróbálni státuszszimbólumnak számít, számomra továbbra is azok maradnak a követendő példák, akik a hétköznapok sokszínű megpróbáltatásai mellett is képesek illatosan kívánatos, szerelmesen szeretők maradni. Tűnjön bármilyen közhelynek a véleményem, a szexuális energiák bárminemű virtuóz korbácsolása meg sem közelíti az olyan testi szerelemet, ahol a lélek is részt vesz az aktusban, és ahol a szerelemhez társuló mély, emberi szeretet ringatja a nászágyat - ellenszolgáltatás nélkül.

Gazdag szegények, Szegény gazdagok... Ezt a témát Jókai irodalmi értékkel bíró módon dolgozta fel remek stílusban íródott regényeiben. A Hamis gyönyör főhőse hiába kapaszkodik görcsösen a gazdagság illúziójába, lényegét tekintetve olyan pitiáner módon szegény, hogy az ezer eurós blöfforgazmusa mellé, még a könyv áráért járó aprópénzre is rászorul.

megosztom a twitter-en megosztom a facebook-on megosztom a delicious-on megosztom a startlapon megosztom a google+-on NyomtatásKüldés e-mailbenAz oldal tetejére Forrás: Fotók: napimagazin.hu, hirado.hu, nlcafe.hu

Új hozzászólás