„Ma legyél te a sztár!” - Esküvő Szalon Kiállítás 2011 Szombathely

Képgaléria megtekintése2011.01.11. - 11:10 | Bangó Mária 'Mira' - Fotók: Dart

„Ma legyél te a sztár!” - Esküvő Szalon Kiállítás 2011 Szombathely

Immár második alkalommal adott otthont az Esküvő Szalon Kiállítás rendezvényének a Képtár. Az idei év esküvői trendje iránt érdeklődőket közel 60 kiállító várta január 8-9. között. Elegáns és egyedi menyasszonyi ruhakollekciók és kiegészítőik, vőlegény- és násznépöltözet, testékszerek, koktélszerviz, limuzin szolgáltatás, különleges étterem- és helyszínajánlatok is szerepeltek a kínálatban.

Azt talán senki sem tudná megmondani, mikor kötött házasságot a farsangok időszaka az esküvőkiállítások szezonjával, ám az vitathatatlan, hogy az év ezen szakaszának kiemelkedő eseményei mostanra elválaszthatatlanul összefonódtak.

2011-ben ismét Szombathely nyitotta az esküvőkiállítások szezonját. A szervező az Arany-Esőcsinálók sikeres párosa, Nagy Viktória és Tömböly Tímea az idén is a Képtár miliőjét találta megfelelőnek az esküvői kelléktár bemutatására. Amíg a tavalyról jól bevált receptben a rendezvény időtartama változatlanul két nap maradt, addig a földszinten a prezentációkhoz használt színpad központibb helyet kapott, továbbá az emeleti részen több mint 1200 négyzetméteren andaloghattak a jegyespárok kéz a kézben, és pakolhatták kosárkáikba a praktikus ötleteket, vagy akár a csábító ajánlatcsomagokat, kedvezményeket. Már az első napon két és félszer több látogatót vonzottak az idei kiállítók, mint előző évben. Vasárnapra azonban még több érdeklődőre számíthattak, hiszen a fődíj sorsolására is ekkor került sor; ennek értéke nem kevesebb, mint 700.000 Ft volt.

Menyasszonyok mindig lesznek, a ruhadivat viszont évről évre változik...

Az arajelöltek az idén is bőséges és változatos kínálatból választhatták ki maguknak a „nagy napra" megálmodott kreációt. A divatdiktátorok ebben az évben sem kívántak a menyegzőre gondolva a földön járni, fantáziájuk szabadsága az egeket ostromolta. No, nem kell megijedni, az igazán trendi menyasszonyoknak nem marslakóként kell oltár elé vonulni, de csillogni nagyon is ajánlott.


A menyasszonyi ruhadivat extrémebb, merészebbek a dekoltázsok, és mind gyakrabban jelenik meg a fekete díszítés (szalag, csipke, masni). Az anyagok fényesednek, csillognak, vagy a díszítésben jelenik meg a ragyogás, csillogás (strasszok, gyöngyök, kövek formájában). Az ártatlanság szimbólumaként számon tartott fehér szín az idén győzedelmeskedett, tíz arából kilenc választotta ezt. A vonalvezetés tekintetében az abroncsos szoknyás, „királylányos" álomkreációk a befutók, mellettük az „A" vonalú ruhák a legkeresettebbek. A menyecskeruhák sokrétűbbek, a piros, bordó színek mellett megjelent a pink, valamint újra reneszánszukat élik a magyaros menyecskeruhák. Mándliné Katitól (Fehér Rózsa Szalon) megtudtuk, hogy a koszorúslányok ruhadivatja illeszkedik a menyasszonyi ruha stílusához, színei merészek, lila, almazöld, a díszítésében visszafogottabb, nem „csilloghatja túl" a menyasszonyt.

Az esküvő legsarkalatosabb pontját, a menyasszonyruha kiválasztását a kiállítás mindkét napján ruhabemutatóval (Oltári Nő) igyekeztek a szervezők segíteni. Tóth Tamás vőfély ízes beszéddel és széles jókedvvel invitálta vasárnap a kiállítás látogatóit a ruhamustrára. Idén a frizura-smink-köröm divat is helyet kapott a kifutón (Emília Szépítészet), a fergeteges hajshow végén a modellek kezéből rizseső helyett bonbon záporozott a közönségre, amiért utóbbiak egyáltalán nem méltatlankodtak.

A frizuradivatot illetően jellemző, hogy igazodott a ruha stílusához, ahogy a smink és a köröm is. Az arák életük legfontosabb napjára szívesen választanak kontyot, valamint az aszimmetrikus hajviselet is egyre népszerűbb - tudtuk meg Abonyi Emíliától.

A címlapfotókon látott tökéletes smink ma már könnyedén és elérhető áron megvalósítható (Airbrush alapozás), a menyasszony szépségét izgalmasan csillogó, gondosan felhelyezett testékszerekkel (karon, háton, dekoltázson) még inkább kiemelhetjük - árulta el Magosi Bea.


A dekorációknak és esküvői kellékeknek csak az esküvői büdzsé szabhat határt

A lakodalmi helyszínek tekintetében a megyeszékhely legkedveltebb szállodái, éttermei, vendéglői mellett a megye más településeiről is érkeztek kiállítók. A Szombathelytől jelentősebb távolságból érkezők (Mjus) igény esetén akár buszokkal szállítják a násznépet a lagzi helyszínére. Az esküvői textiltrend az idén követte a menyasszonyi ruhák színvilágát, elmerészkedve egészen a feketéig. A hagyományos ültetett vacsorák pompájához a székszoknya is hozzájárul, természetesen itt is csak a hófehér megbolondításaként kapott mellékszerepet a színek legsötétebbje.

A kivételes alkalom fényét tovább emelhetjük varázslatosan szép lufikölteményekkel, izgalmas fénytechnikával. Utóbbi árát bárki könnyen kiszámolhatja: egy százfős lakodalmat alapul véve vendégenként egy csésze kávé áráért már elérhető a szolgáltatás (Herballon Dekoráció). Egyedi vendégajándékkal, kézzel készült fürdődesszerttel (BOMB Cosmetics) is megköszönheti az ifjú pár a vendégeiknek, hogy velük ünnepelték a felejthetetlen napot.

A fotók és videók világa az idén ismét bőségesen képviseltette magát

Az elmaradhatatlan menyasszonyi csokor manapság legkedveltebben kör alakú, és még mindig rózsából köttetik leggyakrabban. Az eldobócsokor, amely nem azonos a menyasszonyi csokorral, általában három részből készül, de vőlegény eldobócsokrot is kötöttek már zöldségekből.


Az örök hűség jelképének kikiáltott jegygyűrű talán sohasem megy ki a divatból, az anyag és a díszítés viszont folyamatosan változik. Jelenleg a fehérarany a leginkább kedvelt, de a vörös és a sárga, sőt ezek keverése is divatos. Az ara a nevezetes napra természetesen sugárzóan szép szeretne lenni, a szemfülesebb jegyesek ehhez még alakformáló programokat, kezeléseket is találhattak a kiállítók standjainak sorában (Bioenergia Stúdió).

A kiállítás ideje alatt számos kedvezmény várta az ifjú házasulandókat, sőt, komplett szolgáltatáscsomagokat is megrendelhettek, amely segítségével egy napra sztárrá válhat a megrendelője (akár limuzin, fotós, mixer és csokiszökőkút is lehet a csomag tartalma).

Vasárnap délutánra a Képtár minden szeglete megtelt. Nem csoda, hiszen ekkorra hirdették a fődíj kisorsolását, amelynek értéke nem kevesebb, mint 700.000 Ft volt. Hihetetlen, de úgy tűnt, a fődíj már-már pártában marad. Öt sikertelen húzást követően a hatodik sorsolás eredményeként egy szombathelyi pár hölgytagjának, Dankovits Nórának kedvezett Fortuna.

A kétnapos rendezvény első napjának fotói ide kattintva tekinthetők meg!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás