Dívák Éjszakája: szórakozás felsőfokon! - Csillagok Bálja a Sportházban

Képgaléria megtekintése2011.01.31. - 02:50 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: BLH, Dart

Dívák Éjszakája: szórakozás felsőfokon! - Csillagok Bálja a Sportházban

Bál nőknek? A fenéket! De mondhatnánk kissé ízléstelenül azt is: feneket! Hát kérem - bár nem illik ilyet írni egy nosztalgia bált pótló rendezvényről - bizony bombasztikus hölgyek gerjesztették a hímivarsejteket január 29-én a Csillagok Bálján, az AGORA Művelődési és Sportházban. A pasik elleni "merényletet" három díva, Détár Enikő, Ladinek Judit és Fésűs Nelly, valamint az eStyle's manökenjei követték el, míg a női szívmeleget a látottaktól felhevült és táncparkettre szédült hímek koholták. Pasibuli volt ez kérem, bármily nosztalgikus felhangokat is szűrünk köré...

Ismét színvonalas és profi bált hoztak tető alá az AGORA kultúrszervezői. Ha már idén a Nosztalgia Bál csak nosztalgikus emlék marad tavalyról, akkor itt a Csillagok Bálja, amely pompában, programban, körítésben és zenei felhozatalban is a középkorosztályt célozta meg. Valójában lényegtelen, hogy melyik korosztály jött el bálozni, a téli zimankóban mindenkinek jólesik csípőt rázni, szemet legeltetni esztétikus idomokon, vagy épp kispolgári eszmecserébe bocsájtkozni a női toalettek láttán. (Természetesen nem a dologvégző helyre gondoltunk.)

A tél mindenesetre annyi mulatni vágyót térített a terembe, ahányan jegyet váltottak az eseményre. (Nagy igazság!) Ízlésesen megterített, gyertyafényes asztaloknál folyt a duruzs, világmegváltás, vagy épp csak semmit a lényegről szinten. Nem hallgattunk bele, mert Doxa-pontossággal, este 8-kor már színpadra is léptek a Savaria Táncsport Egyesület kiváló táncosai.

A bálnyitó utáni rövid felkonfban Novák Edina, az est háziasszonya ismertette a báli közönségre váró eseménysort, majd a Dominó együttes zenéje invitálta táncparkettel történő szabadrázású kapcsolatteremtésre a lakkcipő és bőrtopánka tulajdonosokat.


21 órától az eStyle's Divatüzlet manökenjei láttán sóhajtozhatott a nagyérdemű: a hölgyeknek a gyönyörűséges kreációktól, a férfiaknak pedig viselőiktől vert hevesebben a belső óramű.

23 órától pedig jött az, amire vártunk, ám mégsem számítottunk. Moldova legendás Józsi bácsijának kissé profán konklúzióját a báli recenzióba nem csempésznénk bele, ám a látottak nem kicsit hajaznának rá - természetesen csakis a hasonlat jó értelmében! (Már amennyire az eredeti kiszólásnak van jó értelme, de ezt a párhuzamot most csak meglepetésünk szemléltetéseként forszíroznánk. Gy.k: 9. oldal).

A sajtóverziót követve úgy fogalmazhatnánk, hogy a Moulin Rouge egykori dívái, Détár Enikő, Ladinek Judit és Fésűs Nelly egy bombasztikus showműsorban varázsolták el a nézőket. Megidézték a bálozók számára a múlt század párizsi életének budoár-hangulatát, a 30-as évek Amerikájának glamour korszakát és napjaink retro-disco divatját. A showban a látványos jelmezkavalkád mellett fantasztikus zenei összeállítást mutattak be a dívák. Felcsendültek a '80-as évek slágerei (Gloria Gaynor, ABBA, Donna Summer, Barbra Streisand), magyar sikerek (Édes kisfiam, Nem vagyok én apáca, Engem nem lehet elfelejteni, Azért vannak a jóbarátok), musical örökzöldek (Fame, Cabaret, Chicago, Jekyll és Hyde) valamint latin egyveleg (Copacabana, Gloria Estefan).

Magánvéleményünk szerint három nősténymacsek játszott Tom és Jerryt velünk, csak a Tom(ok) nemi identitását és az alapértelmezett macska-egér szerepet kell felcserélnünk. A többi stimmel. Egyszóval a férfinép úgy cincogott, ahogy a nagyvadnak ható kisoroszlánok doromboltak. Meglengették előttünk az ementálit, mi pedig csak a (sajt)lyukra haraptunk (elnézést!). "Pénzes pacákok" ölébe huppantak, nyakkendőt pödörgettek kéjes vigyorral, látványtól elhomályosult szemüveglencsét törölgettek kis "praclijukkal", vagy épp a "kelmeszőr" illatát libbentették meg előttünk, légvételi szervünk megbolygatandó. Kis (csokis)parányokká töpörödtünk, mini kiszerelésű desszertfalatkákká, amit a három doromblédi élvvel felcsipegetett.

Persze volt ABBA-show is, meg minden, amit a hivatalosban ott fent említettünk...

Hogy ne terheljük túl a pészmékert, ismét dőlt a Dominó, de már a színpadról, zene formájában. Elütöttük az éjfélt, személyi sérülés nem történt, és a hatóságok is csak a Cuba Caféba jöttek be füstölőillatot szippantani... (engedélye volt a helynek, jelentjük...).

Aztán éjjel egykor jött minden bálok fénypontja, a tombola. Hang fennakad, lehellet megszegik, szelvények halk zizgése hallik. Szépszámú felajánlás mellett került sor a nyerőszámok kihúzására, három grácia közreműködése mellett: Grünwald Stefánia intézmény igazgató, Novák Edina, és Hladenné Szirmai Judit, a rendezvény szervezője voltak a szerencse "kovácsai". Fortuna istenasszonya ezen az estén belőtt magának egy területet, azaz a szerencsét ezúttal territoriálisnak tituláltuk: a karzat felső soraiból érkező nyertesek "lassú vonulása" - sok esetben újrázása - jellemezte a sorsolást, kezükben a "tettes" tikettel. Kis stábunk pedig konklúzióként leszűrte, hogy ruhatáros nénitől tömbutólja jegyeket megvenni ómen, akármilyen aranyosan is kérve kér. 

A végére hagytunk egy köszönetnyilvánítást, amely a fénytechnikának szól: ha van a fotóapparátnak orgazmusa - mint ahogy nincs - akkor az ezen az estén sorozatos volt. Lehet, "ő" is nőnemű? (Elnézést, zsenánt száraz báli beszámolókat írni...)

Akit pedig hidegen hagyott a szombat este forró hangulata, az várjon egészen májusig, snapszlizhat a fagyosszentekkel! (Mondom, zsenánt...)

Február 12-én ugyanitt Valentin-bál, lehet izzítani a vérpumpálót!

A bálról készült második képgalériánk itt megtekinthető!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Géza bá 2011.01.31. - 08:22
Détár Enikőék fantasztikusak voltak. Világszínvonalú művészek énekére táncolni utolérhetetlen élmény.
Az est zenekara viszont ezzel az 50-es 60--as évekbeli repertoárral, unalmas country dalokkal, illetve a néhány 80-as évekbeli sláger lassított, öreges előadásmódjával, a lelkesedés teljes hiányával erősen rontotta a hangulatot. Gyémántlakodalomban, nyugdíjas otthonok jelmezbáljain viszont ideálisak lehetnek. A tombolahúzás után sokan ezért menekültek haza. Annak ellenére ez a véleményem, hogy sajnos nem vagyok már fiatal.
BLH 2011.02.01. - 16:46
A zenei repertoárban azért voltak egészen bizarr választások is, amiket nagyon nem hallani báli zenekartól. :) Ennyire nem éreztem bálidegennek a Dominót, én úgy gondolom, akkor jó egy zenekar, ha táncolnak a zenéjére. :) Márpedig aránylag sokszor volt tele a táncplacc. Más kérdés, hogy a sok country-s jellegű dal valóban unalmas volt. Ugyanarra az ütemre, stílusra táncolni egysíkúvá tesz egy alapból táncos rendezvényt, ráadásul a nem igazán közismert dalok nem is váltanak ki igazi báli feelinget.