SOS állapotúak a Fertő-tó körüli kerékpárutak

2011.02.03. - 00:20 | nyugatmagyar.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

SOS állapotúak a Fertő-tó körüli kerékpárutak

Az utak rosszak, s amíg ez így van, a turisták kihagyják a magyar szakaszokat. A Balf és Fertőrákos közötti hiányzó szakaszt is meg kell építeni - mondta Kóczán Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés alelnöke.

Amint arról a nyugatmagyar.hu már beszámolt, Kóczán Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés alelnökének kezdeményezésére szakmai megbeszélést tartottak Hegykőn a Fertő tó körül futó kerékpárutak fejlesztéséről.

"Az említett utak nagyon rossz állapotban vannak, a huszonnegyedik órában vagyunk, SOS helyzet alakult ki, ez ellen mindenképpen tenni kell. Minden olyan várost meghívtunk a tanácskozásra, amely érintett az ügyben, az önkormányzatok is fontosnak tartották, hogy képviseltessék magukat" - mondta a nyugatmagyar.hu-nak Kóczán Zoltán, majd így folytatta:

"A szakmai megbeszélésen kiemelten szó volt a Balf és Fertőrákos közötti szakaszról, ahol nincs kerékpárút. Elhangzott, hogy az érintett terület felett olyan, mintha megállt volna az idő. Továbbá a Vitnyéd-Petőháza közötti nyolc kilométeres szakasz kiépítése is célszerű lenne, így egy természetes kör alakulna ki, Fertőd, Pamhagen, Kapuvár szakaszokkal együtt."

Mint megtudtuk, megfogalmazódott egy olyan felvetés, hogy az érintett önkormányzatok konzorciumba tömörülve pályázzanak a különböző felújításokhoz, kiépítésekhez szükséges összegekre. Mindezt azért, hogy mire igazán beindul a turistaszezon, a kerékpárosok jó minőségű utakon közlekedhessenek.

"A turizmus fontos ága a gazdaságnak, a Fertő-táj adottságait pedig ki kell használni. Amíg az utak rosszak, addig a legtöbben kihagyják a magyar szakaszokat, ezt nem engedhetjük meg magunknak, lépéseket kell tenni" - hangsúlyozta az alelnök.

A cikk itt folytatódik!

Kapcsolódó írásunk:

Új hozzászólás