Ferrari Enzo és formabontó mosógép - innováció egy soproni tervezőtől

2011.02.04. - 00:15 | vaskarika.hu

Ferrari Enzo és formabontó mosógép - innováció egy soproni tervezőtől

"Régi vágyam volt egy sportautó tervezete, ezért jött létre a Ferrari Enzo továbbgondolt, formabontó változata". A soproni Simon Péter újabb, nem mindennapi ˝agyszüleményével˝ keltett visszhangot Amerikától egészen a Távol-Keletig. Az innovatív tervezővel készített beszélgetést a nyugatmagyar.hu.

"Régi vágyam volt egy sportautó tervezete, ezért jött létre a Ferrari Enzo továbbgondolt, formabontó változata" - kezdte a soproni Simon Péter, akinek korábbi munkájáról, a null-emissziós autóbuszról már beszámolt a nyugatmagyar.hu.

"Az olasz formatervezés igen közel áll hozzám, a domború, íves formák érdekelnek a leginkább. Az egyetemen pedig izgalmas témának találtam azt, amikor az emberi csont ad inspirációt egy-egy modell megalkotásához. A Ferrari Enzóban, csakúgy mint a busznál, mindezek jelen vannak" - hallhattuk Pétert.

"A tervezésnél nem a belső tér méretén, vagy az energián volt a hangsúly, hanem a meghökkentés a szempont. Mindenképpen új formai nyelvet akarok képviselni, nem szeretnék beállni a sorba. Véleményalkotásra bírom az embereket, ami vagy pozitív, vagy negatív lesz, de az biztos, hogy mondanak róla valamit. Egyébként ha ezek a modellek gyártósorra kerülnének, azt több hónapos csapatmunka előzné meg, s nyilván szerepet kapnának más, fontos részletek is. Ez inkább egy felhívás, ötletelés, vízió" - magyarázta a tervező, majd így folytatta:

"Mint ahogy az autóbuszt, úgy a Ferrari Enzót is feltettem egy amerikai honlapra, így sok blogban, portálon megjelent. Érdekes, hogy a Távol-Keleten tetszik az embereknek, míg Európában egyenesen rondának tartják, Magyarországon is megoszlanak a vélemények. De ez nem baj, hiszen különbözőek vagyunk."

A munka folyamatáról így beszélt a tervező: "Ötletek kavarognak a fejemben, néha hónapokig. Sosem gondolok arra, hogy konkrétan leülök és megcsinálom. Egyszer csak elkezdek rajzolgatni, ötletelek. A tervezés több időt vesz igénybe, mint a modellezés, ám előfordul, hogy két hétig rá sem nézek, aztán folytatom."

A cikk itt folytatódik!!

Ha kíváncsi a tervező honlapjára, kattintson ide!

Új hozzászólás