Ocho Macho: Aranylemezig hupogtak - Sikeres év áll az együttes mögött

2011.02.23. - 12:06 | nyugatmagyar.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Ocho Macho: Aranylemezig hupogtak - Sikeres év áll az együttes mögött

Ocho Macho: a név, amely nyelvtanilag ugyan helytelen - helyesen Ocho Machos lenne - egyre népszerűbbé válik hazánkban és külföldön egyaránt. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2003-ban alapult szombathelyi ˝Csürhe˝ El Mundo Fantastico című albuma elérte az aranylemez minősítést, jó eséllyel megcélozva a platina fokozatot is. Írásunkat a nyugatmagyar.hu közreműködésével közöljük!

Hét közben benne élünk a ˝napi darálóban˝, váratlanul ért minket az aranylemez híre. Természetesen nagyon örülünk, s hálásak vagyunk a közönségnek - kezdte a nyugatmagyar.hu-nak Kirchknopf Gergő, az együttes énekese. - Szintén nagy megtiszteltetés, hogy márciusban fellépünk a Fonogram gálaesten, továbbá indulhatunk az ˝Év felfedezettje díjért˝.

A kicsit reggae-t, kicsit latint, kicsit punkot, kicsit rock 'n' rollt, egyszóval ˝hupogós˝ zenét játszó Ocho Macho megengedte magának azt a szabadságot, hogy a dalszövegeket tekintve nem gondolkodik egyetlen nyelvben, így igazán határokon átívelő zenét hallhatunk tőlük.


Mindez még abból az időből ered, amikor nem a saját szerzeményeinket játszottuk. Ha a zene úgy kívánja, akkor most is magyar, spanyol vagy éppen angol nyelvű szöveget használunk.

A zenekar a már említetteken túl komoly szakmai sikerekkel rendelkezik. Ausztriai, továbbá spanyol helyi rádiók is felvették dalaikat a játszási listájukra. Spanyol zenekari ismeretségük révén pedig tavaly nyáron négy napot tölthettek Madridban, ahol egy koncert keretében bemutatkoztak az ottani közönségnek is.

Pancho című dalunkkal Puskás Ferenc előtt tisztelgünk, aki minden magyar számára példaképként szolgálhat. A kinti helyszín megadta a módját a dal premierjének. Madridi tartózkodásunk alatt bejártuk azokat a helyszíneket, klubokat, ahol ő is megfordult, s nem hagytuk ki a Santiago Bernabeu stadiont sem - jegyezte meg az énekes.

Az együttes, amely Kirchknopf Gergő szavaival élve ˝antidepresszáns˝ koncerteket ad, gőzerővel dolgozik sikersorozatuk folytatásán.

A cikk itt folytatódik!

Összeállításunk a 2011-es Fonogram Díjátadóról itt olvasható!

Új hozzászólás