Nem műcicákat kerestek a modellválogatón - Szombathelyen is keresik a modelljelölteket!

2011.03.27. - 15:20 | nyugatmagyar.hu

Nem műcicákat kerestek a modellválogatón - Szombathelyen is keresik a modelljelölteket!

"Legyél Te is szupermodell!" Ezzel a szlogennel várta a természetes szépségű lányokat az Angelface Model Management Sopronban, szombaton. A nyugatmagyar.hu jelen volt az első Soproni castingon, melyről itt olvasható egy beszámoló, továbbá kiderül, hogy a Vas megyei szépségeknek mikor és hol lesz lehetőségük elindulni a kifutók világa felé vezető úton!

A Central Park Caféban a meghirdetett időpontban nehézkesen kezdődött a válogatás, mert úgy tűnt, a hűség városában senki sem szeretett volna szupermodell lenni, vagy legalábbis elindulni afelé, hogy azzá váljon. Ez a meglepőnek ható körülmény nem maradt magyarázat nélkül: ˝Az első nap mindig kevesebben vannak, ez az általános tapasztalat. Mindenki azt hiszi, ilyenkor érkeznek a legtöbben a válogatásra, ám mint ebben az esetben is látható, ez tévhit˝ - mondta a nyugatmagyar.hu-nak Börcsök Bernadett, a casting vezetője.

Néhány perc elteltével végre két magas, vékony lány tűnt fel a bejáratnál, s mosolyogva az ügynökség asztala felé vették az irányt - mindenki őszintén remélte, hogy nem kávézni jöttek. Adataik felvétele és méreteik megállapítása után Bernadett beszélgetett velük a nagyközönség számára nem nyilvános részletekről. Mint később kiderült, Kassai Judit és Bujtás Evelin tizenhét évesek. Részben a kíváncsiság vezérelte őket, részben pedig azért érkeztek, mert komoly céljaik vannak a szépségiparban. Judit a modellkedést álommunkának tartja, a továbbtanulást egyelőre nem tervezi, mindenképpen a divatvilágban szeretne érvényesülni. Járt már castingokon, szerzett negatív tapasztalatokat is, ám úgy érzi, itt korrekt tájékoztatást kapott, s élvezte a válogatást. Evelin eddig nem nagyon gondolkodott azon, hogy a kifutók közelében teljenek napjai, de nem zárkózik el a lehetőségek elől.

Rövid időn belül további két dekoratív lány érkezett. Mell, derék, csípő,- ebben a sorrendben haladt testük körül a mérőszalag a tökéletes 90-60-90-et keresve. Ugyan ezeket a méreteket a válogatás során egyszer sem találták meg, nincs ok az elégedetlenkedésre, a szépségek adatai megfelelőek.

Lukács Luca első éves gimnazista, s míg várakozik az "elbeszélgetésre", elárulta: nővére és osztálytársai bíztatására jelentkezett a castingra, ám nem fog álmatlan éjszakákban szenvedni, ha nem jár sikerrel. ˝A legkevésbé sem ezen múlik az életem˝ - mondta, majd hozzátette: ˝Tipikusan lázadó személyiség vagyok, zsizsegek egész nap, így szüleim még támogatnák is, hogy valamivel lekössem magam, de vannak dolgok, amik jobban érdekelnek. Mindenesetre szeretném tudni, hogy bekerülhetek-e akár egy szépségversenyre, érdemes-e ilyenen gondolkodnom.˝

Ezek után a kérdés már nyilván mindenkiben megfogalmazódott: milyen kritériumoknak kell megfelelnie a jelentkezőknek? - erre a választ Börcsök Bernadett adta meg a válogatás végén.

"Leginkább három szempont fontos. Az egyik, hogy természetesek legyenek, nem lehet rajtuk semmi mű. Nem szilikon-csodákat vagy műcicákat keresünk. A méreteiknek stimmelniük kell, ezeket szigorúan vesszük, mert nemzetközi minta alapján dolgozunk. Így például a derékbőség nem lehet több 62 centinél. A harmadik kritérium a magasság. Korosztálytól függ, hogy kit sorolunk be abba a kategóriába, akinek még természetesen van esélye nőni, de 175, 173 centi alatt nem lehet megfelelni. A szépség nem elsődleges, inkább az említett három szempont alapján válogatunk, hiszen a további külső tulajdonságokat lehet alakítani, csiszolni."

Van-e esélyük a megjelent lányoknak a sikerre, és milyen egyéb lehetőségeket kínál az ügynökség? A cikk folytatásából ez is kiderül!

A szombathelyi modelljelöltek sem maradnak bemutatkozási lehetőség nélkül: az Angelface Model Management 2011-ben 18 városban szervez ingyenes castingokat, többek között Szombathelyen is.

Helyszín: AfriCafé Kávézó és Koktail Bár - Szombathely, Király u. 8/A

Időpontok:

  • március 30. szerda 17.00-19.00
  • április 2. szombat 13.30-15.30
  • április 6. szerda 17.00-19.00

További információk az Angelface Model Management honlapján találhatóak!

Új hozzászólás