A neve: SP - Sárváron csinált "zsír bulit" a tinibálvány

Képgaléria megtekintése2011.03.29. - 00:30 | Babos Judit - Fotók: Vass Szilárd

A neve: SP - Sárváron csinált "zsír bulit" a tinibálvány

2011. március 26-án új party-sorozatot indított útjára a Badbones Production csapata. A tehetséges sárvári fiatalok a debütáló szertartásra a tinik bálványát, SP-t hozták el a közönségnek. A show nem tért el az eddigi koncepciótól: ugyanúgy DJ Method és DJ Swasher pörgette a ritmusokat, csak ezúttal volt bent egy kis SP is...

A Nádasdy-vár hátsó nagytermének bejáratánál már jóval SP érkezése előtt gyülekeztek a környékbeli rajongók, de a sárváriak mellett ezúttal még Celldömölkről, sőt, Sopronból is érkeztek fanok.

Mint minden fővonalas popelőadóét, úgy Éder Krisztián, azaz SP előadói munkásságát is van, aki elismeri, sőt fanatikusan szereti, és van, aki kevésbé. Jómagam mindig is kedveltem a dalait, ám ezúttal megpróbáltam kívülállóként és elfogulatlanul véleményt formálni a hallottakról. Szigorú voltam önmagamhoz, hiszen egy kedves barátnőm kérdését kellett őszintén megválaszolnom. Megkért, figyeljem meg a koncerten: vajon mi lehet SP sikerének titka, és miért ájulnak el többen a színpad előtt, amikor énekel? A kérdésre a válasz gyorsan megérkezett. Már az előadás első tíz percében kicsikarta belőlem SP az eufóriát, ha akartam, ha nem.

Aznap éjjel úgy suhant el mellettünk terembe érkezésekor, mint bármely más fiatal: feltűnés nélkül, gyors léptekkel, zöld baseballsapkában haladt a színpad felé, és ha a biztonsági őrök nem fogták volna körbe, talán fel sem tűnt volna a tömegben. Színpadra lépését követően azonnal belekezdett műsorába, és rövidesen előkerült „A nevem SP" című nóta is. Ennél a dalnál már érezhető volt az a fajta lelki ráhatás, szuggesszió, melyet SP lassan és fegyelmezetten elindított a közönség felé. A mögötte álló két profi háttértáncos kiválóan elősegítette azt az egyre erősödő hatást, mely az énekes szeretet-energiáját végül szorosan összeláncolta a miénkkel.


Pár dal után többször is bekiáltotta, hogy „zsír a buli!", és pillanatok alatt meg tudta nyitni az addig csendes közönséget. A lelki gátak végleg akkor hulltak le, amikor kiült a kordonnal elkerített színpadra - ezt követően a „Partyarcra" és a „Ments meg szerelemre" már sikongattak, táncoltak a lányok. A koncert változatos volt, angol nyelven Justin Bieber számokat is énekelt, valamint jóbarátjától, Fluortól is elhangzott a „Mizu". A „Szeretlek" és az „Egy kép maradsz" utolsó dalokként szólaltak meg.

A buli végeztével személyesen is elbeszélgettem SP-vel. Kivártam a sorom, hiszen legalább félórán keresztül kattogott Vass Szilárd fényképezőgépe. Az autogram-osztogatást néha megmosolyogtam, mert volt olyan lány, aki az arcára, de volt, aki a keblére kérte kedvence aláírását. SP elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a rendezvényen, bírta a közönséget. Folyamatosan dolgozik új albumának dalain, koncertezik és emellett tanul, fél éve van hátra az egyetemen. Nagyon boldog, mert nemrég Budapesten megvolt az első nagykoncertje, amin több ezren voltak. Mivel tíz évig tanult zongorázni, ezen a koncerten ő maga is zongora mögé ült.


Köszönet Szabó Gergőnek, Liszta Róbertnek, Vass Szilárdnak, DJ Swashernek és Methodnak az emlékezetes estéért, további szép sikereket kívánuk, SP-t pedig visszavárjuk!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás