A képernyő tekintete – Heti TV ajánló (03.28. – 04.03.)

2011.03.28. - 12:30 | Csorba Csaba 'Dez'

A képernyő tekintete – Heti TV ajánló (03.28. – 04.03.)

Terminátor, Rambo, Transzformerek, és... Taki bácsi?! Bizony, ez a hét is bővelkedni fog igazi nagyképernyős izgalmakban.

Március 28. - hétfő - HBO - 22:20 - Alkonyat: Újhold 

Ha a klasszikus Lugosi-féle vámpírábrázolásokhoz és a hagyományos értelemben vett horrorokhoz szoktál, a legjobb, ha messzire elkerülöd Edward és a tinédzser vérszívók trilógiájának második részét - ezek az élőhalottak gond nélkül sétálgatnak verőfényes napsütésben, és az éjszakai öldöklésekkel szemben nagyobb gondot fordítanak az érzelmi életük egyengetésére. A tinilány-tinivámpír-tinivérfarkas szerelmi háromszöggel foglalkozó fantasy megtekintése kizárólag a fiatalabb korosztálynak ajánlott.


Március 29. - kedd - m1 - 15:55 - Szomszédok 

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, amikor még nem létezett sem a Barátok közt, sem a Jóban-rosszban, itt volt nekünk a Szomszédok, azaz Taki bácsi, Alma, a Vágási család és barátainak fordulatokban gazdag története. Nem túlzás: generációk nőttek fel a sorozaton, és ha másért nem is, a nosztalgiáért mindenképpen érdemes az m1-re kapcsolni.

Március 29. - kedd - HBO - 19:05 - Reszkessetek, betörők! 3. 

John Hughes forgatókönyvíró életművének egyértelmű mélypontja, a sikeres, családbarát vígjáték-sorozat harmadik része az első a sorban, mely az első két résszel befutott Macaulay Kulkin nélkül készült. A főként vizuális humorban és fájdalmas gegekben bővelkedő családi mozi így is képes a szórakoztatásra, de szükséges, hogy az előző epizódokhoz képest kissé lejjebb adjuk az elvárásainkat.

Március 30. - szerda - Duna TV - 21:00 - Hippolyt 

Eperjes Károly, Koltai Róbert és Pogány Judit nagyszerű alakítása kötelező darabbá teszi Kabai Barna filmjét. Noha feldolgozásról van szó, az eredeti film által képviselt értékek egyáltalán nem sérültek, sőt - a korábbi változathoz képest még lényegesebb a zene, mely ezúttal is fülbemászó. Az új korszakos magyar mozik egyik fontos darabja.


Március 31. - csütörtök - MGM - 22:00 - Hair 

Az egyén szabadsága 2011-ben már olyan magától értetődő fogalom, hogy a 60-as évek hippimozgalmával a többség már nem is tud azonosulni. Milos Forman ebben a klasszikus, 1979-es musicalben ad hiteles képet a szabadságot kereső, lázadó fiatalokról, mely politikai beállítottságtól függetlenül mindenki számára alapmű.

Április 1. - péntek - Film+ - 21:10 - Rambo 

Ted Kotcheff a Rambo-sorozat első részével az akciófilmek szerelmeseinek egy igazi alapművet tett le az asztalra, és noha a nemrégiben elkészült új Rambo-film se volt piskóta (legalábbis nem minden értelemben), személy szerint még mindig erre az epizódra esküszök, már csak a nosztalgia-faktor miatt is. 97 perc tömény popcorn-akció minden korosztálynak.

Április 2. - szombat - Film+ - 16:40 - Willow 

Warwick Davis név szerint talán keveseknek ismerős - ő játszotta Wickettet, az ewokot a Jedi visszatérben, továbbá a sorozatgyilkos koboldot a katasztrofálisan rossz Leprechaun-sorozatban. A Willowban azonban végre főszerepet kap, és hogy milyen a teljesítménye? Ebből az 1988-as fantasy-kalandfilmből, melyet George Lucas története alapján készítettek, kiderülhet - Willow Ufgood, a bányászatból élő, törpeszerű lény és a rivális törzsekkel való konfliktusok bizonyára képesek lesznek lekötni a kisebbeket.

Április 3. - vasárnap - HBO2 - 09:05 - Transformers: A bukottak bosszúja 

A gyerekkorunkból ismerős robotharcosok egy látványos effekt-orgia képében térnek vissza Michael Bay rendezésében. Tipikusan olyan moziról van szó, amit egyedül a képi világa miatt érdemes megnézni, lévén a történet zavaros, a színészek pedig háttérben vannak a digitálisan felépített tulajdonképpeni főszereplőkkel szemben. Egyszer nézhető.

Április 3. - vasárnap - HBO2 - 22:00 - Terminátor - Megváltás 

Arnie kormányzó úr helyett ezúttal a rendkívül sokoldalú Christian Bale-t láthatjuk a Terminátor sorozat legújabb részének főszerepében. A korábbi epizódokban előre megjósolt jövőben járunk, ahol a Skynet az általa irányított robotokkal totális háborút indított a maroknyira zsugorodott emberiség ellen. Remek vasárnap esti agyzsibbasztó kikapcsolódás.


Új hozzászólás