Az igazi zen - Myoken mester előadása a Weöres Sándor Színházban

2011.03.31. - 10:00 | vaskarika.hu

Az igazi zen - Myoken mester előadása a Weöres Sándor Színházban

Helyszín: Szombathely, Weöres Sándor Színház

Dátum: 2011.04.01.

A növekvő spirituális materializmus világában Myoken mester bemutatja az igazi zen esszenciáját. Az előadáson megtudhatjuk, hogyan jelenhet meg a zen a hétköznapjainkban, és mit jelent a zen gyakorlás belső forradalma. Az előadás és az azt követő gyakorló nap célja, hogy elindítson Szombathelyen egy gyakorló csoportot. Myoken mester, a Taisenji és a Hoboji zen templom alapítója, 20 éve tanít Magyarországon.

IGAZI ZEN - Myoken mester előadása 

2011. április 1. péntek 19.00
Helyszín Weöres Sándor Színház, Szombathely, Akacs M. u. 7.

A növekvő spirituális materializmus világában Myoken mester bemutatja az igazi zen esszenciáját. Az előadáson megtudhatjuk, hogyan jelenhet meg a zen a hétköznapjainkban, mit jelent a zen gyakorlás belső forradalma, és hogyan gyakoroljuk a zazent.

Mokusho Zen Ház szombathelyi dojo - NYÍLT NAP  

2011. április 2. szombat 09.00-13.00
Helyszín: Szombathely Rumi út 35.
Érdeklődni: 20-779-06-17

Az elmúlt 2500 évben a zen gyakorlás megszakítás nélkül hagyományozódott mesterről tanítványra. Ez a tanítás érkezett Nyugatra 1967-ben, mikor Taisen Deshimaru Európába jött. 15 évig élt Párizsban, s ez idő alatt négy kontinensen több mint száz dojot és zazen csoportot hozott létre. Első követője és utódja, Zeisler István 1946-ban született Budapesten és 1990-ben halt meg Párizsban. A szerzetesi név, melyet Deshimaru mester Zeisler Istvánnak adott, a Mokusho, csendes felébredést jelent. Ezzel a jelzővel illetik magát a zazent is, amit cél és szándék nélkül gyakorolunk, amely tiszta és áttetsző a föld mélyétől az egek magasáig.

Halálával Myokenre hagyta azt a küldetést, hogy Budapesten dojot alapítson és elterjessze Deshimaru tanítását Magyarországon és Kelet-Európában.. Az átadás megjelent Magyarországon - Buddha, Dógen és Deshimaru zazenjének fénye felragyoghatott Kelet- Európában, és most elérkezett Szombathelyre is, ahol a Mokusho Zen Ház április 2-tól rendszeres gyakorlási lehetőséget biztosít azoknak akik érdeklődnek a zazen tartás iránt. Hetente kétszer, szerdán és pénteken 19 órától, a Rumi út 35 szám alatt nyílik mód április 2-tól közös gyakorlásra.

Myoken mester április 1-i előadásának és az azt követő gyakorló napnak a célja, hogy elindítson Szombathelyen egy gyakorló csoportot.

Myoken mester: Yvon Myoken Bec, Deshimaru mester tanítványa, Mokusho Zeisler mester Dharma-örököse. 20 éve tanítja a zazent Magyarországon, több dojo és gyakorló hely alapítója, egy nemzetközi szangha vezetője, aki szoros kapcsolatot tart fenn számos más nyugati spirituális vezetővel. Dojokat alapított Romániában, Szerbiában és Horvátországban is. 2002 őszén Budapesten megkapta a formális Dharma- átadást (Shiho), Kosen Thibault mestertől, aki Renpo Niwa zenji Dharma-örököse.

Mokusho Zen Ház: 20 éve nyújt lehetőséget a mindennapi gyakorlásra, szervez hosszabb táborokat, angokat, és rövidebb elvonulásokat, sesshineket. Lehetőség van kesza varrásra, tradicionális oryoki gyakorlásra, menedékvételre - laikus bóddhiszatva avatásra - és szerzetesi avatásra.

További információ a zenről:
www.mokushozen.hu

Új hozzászólás