Riksával a Tinódi Trófeáért – bolondos bolondságok a Tinódi gimnáziumban (videóval)

Képgaléria megtekintése2011.04.02. - 11:28 | Vígh Viktor, Makrai Tamás - Fotók: Makrai Tamás

Riksával a Tinódi Trófeáért – bolondos bolondságok a Tinódi gimnáziumban (videóval)

Riksaverseny, sportvetélkedők, alter ping-pong, és egyéb más bolondságok a sárvári Tinódi Gimnáziumban bolondok napján. Ha április elseje, akkor diáknap! Ezt mindenki tudja, aki Tinódis! Az idei rendezvény is sok meglepetést, és rengeteg derűvel teli pillanatot tartogatott a gimisek számára.

Április elseje mindig is különös nap volt a sárvári Tinódi Gimnázium számára, ugyanis e napon tartják az iskolában a Diáknapot, amikor egy napra „átveszi" az irányítást az iskolavezetőségtől a diákság, valamint vicces, játékos és sportos vetélkedőkben mérik össze a tudásukat és ügyességüket az STG osztályai a Tinódi Trófeáért.


 Az épület több helyszínén zajlottak egyszerre a vetélkedők. A díszteremben rendezték meg a fura hangszerek versenyét, ahol hangszereken kívül bármivel lehetett zenélni. A diákok kihasználva a kreativitásukat, szinten mindenen - sörös dobozon, lovas kengyelen, műanyag fólián, poháron, polifoamon, és még sorolhatnánk, mi mindenen zenéltek. Hasonló ötlet vezérelte az alter ping-pong termet, amelyben mindennel lehetett játszani, csak asztalitenisz-ütővel nem. Volt itt palacsintasütő, vágódeszka, papucs, CD, fakanál, stb. Az Las Vegas terem és az „országszoba" is sok tanuló érdeklődését felkeltette. A programok között szerepelt még sportos ügyességi verseny, körömépítés, filmszoba és számtalan egyéb esemény.


A legnagyobb shownak a TIGRIKSAV, azaz a Tinódi Gimnázium Riksa Verseny számított az idén! Az osztályok által készített riksával kellett a Gyöngyös-patak melletti földúton versenyezni. A riksa kinézete és a sebesség döntött a versenyzők között.  Néhányan Kínát megszégyenítő riksával érkeztek, de volt itt átalakított kiskocsi (kulló), kuka és egyéb tákolmány. Az osztályversenyt - a kisebb versenyek összességét - a 12. C osztály nyerte meg, így ők vihették haza a Tinódi Trófeát és a vele járó pénzjutalmat!


Az eredményhirdetést a minden évben várva várt diáknapi tanári műsor követte. A tükör című produkcióban egy videoklip, két fordított óra és egy élőzenés produkció is helyet kapott.  Az idei rendezvény is nagyon jól sikerült! Jövőre, április elején újra Diáknap!

 

STG Diáknap 2011 - Táncprodukció

STG Diáknap 2011 - Tanári műsor

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás