Gyere velünk játszani! - Jótékonysági játszóház Sárváron

2011.04.12. - 00:30 | vaskarika.hu

Gyere velünk játszani! - Jótékonysági játszóház Sárváron

Az idei, április 9-i verőfényes szombaton a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola diákönkormányzata jótékonysági projektet valósított meg Kopácsi Lilla és Akóts Réka 10 / C osztályosok irányításával. Ennek során a résztvevők és a szervezők megismerkedhettek az adományozás, és az önkéntesség örömével, mivel a rendezvényre a belépő üzletekben vásárolt tartós élelmiszer volt. A szervezők a jótékonyságon túl játszóházba is invitálták Sárvár lakosságát, melynek a Gyere velünk játszani! címet adták.

A középiskola épületében megjelent mintegy félszáz óvodás és kisiskolás kísérőikkel együtt fedezhette fel a színes programokat, ahol különböző kézműves és mozgásos tevékenységekkel mulattatták őket a gimnazisták. A diákszínészek „Várjuk együtt a nyuszit" című előadásába a kis nézők is bekapcsolódhattak, kérdésekkel tarkított meseszövés során cukorral jutalmazták az aktív gyerekeket.


Nagy sikere volt a papírhajtogatásnak, a kézlenyomat készítésnek, az arcfestésnek és a húsvéti témájú kifestőknek. Activity és twister is a kínálatban volt, de igazán jó hangulat az énekszobából szűrődött ki, mivel a közismert gyermek nótákra, táncra perdültek a résztvevők.

Az iskola udvarán további meglepetések vártak felfedezésre. Mentősök, tűzoltók és rendőrök járművei sorakoztak ott, melyek felszereléseit közelről is megvizsgálhatta, részben ki is próbálhatta a lelkes kis közönség. Aki mindezzel végzett, birtokba vehette az aszfaltot, a krétával készített szép alkotásokat édességgel jutalmazták a gimisek.


A középiskolások célja volt, hogy megmutassák, mekkora igény van az önkéntes segítségnyújtásra, szolidaritásra a diákságban, és ez a közösségvállalás milyen összekovácsoló, csapatépítő erő számukra. Az összegyűjtött liszteket, cukrokat, étolajakat és szárított tésztákat, valamint a húskonzerveket és befőtteket a sárvári Vöröskereszt segítségével jutatták el a rászorulóknak.

Minden közreműködőnek köszönik a támogatást, és remélik, hogy tevékenységük a hasznosságon túl élvezetet is szerzett kicsiknek, nagyoknak egyaránt.


Új hozzászólás