Fél perc a győzelemig - Élménybeszámoló az "Aludj máskor!" 24 órás vetélkedőről

Képgaléria megtekintése2011.04.18. - 14:30 | Rozmán László - Fotók: Moór Ferenc

Fél perc a győzelemig - Élménybeszámoló az "Aludj máskor!" 24 órás vetélkedőről

A megye legnagyobb ifjúsági megmozdulásán 10 csapat közel 500 diákja mérte össze erejét és tudását a különböző csillagjegyes feladatokban. Részletes élménybeszámolónkat nem is írhatta volna meg más jobban, mint egy "frontvonalban" küzdő lelkes bika a Szent-Györgyis csapatból.

Szombathelyen idén nyolcadik alkalommal szervezték meg a középiskolások között legnépszerűbb rendezvényt, a 24 órás vetélkedőt. Szombat délelőtt 10 órakor indult az MMIK elől a horoszkóp karaván, ugyanis az idei év főtémája a „Csillagjegy születik" volt. A felvonulók közt akadt oroszlán, bika, kos, mérleg, vízöntő és még lehetne sorolni a mindenki számára ismert csillagjegyeket. A csapatok első feladatai közt szerepelt egy létező vagy fiktív ifjúságsegítő szolgálatról szóló rövidfilm elkészítése. Miután a csapatok elfoglalták a bázisaikat az Oladi ÁMK-ban, kezdődhettetek a csapatbemutató fellépések.


Az idei évben 8 szombathelyi, 1 kőszegi illetve 1 körmendi csapat indult a nem mindennapi megmérettetésen. Legyen szó vízzel működő járműről, sportfeladatról, villámkérdésekről, zenés műsorról vagy éppen ételkészítésről, az idei verseny is nagy megmérettetést hozott a csapatok számára. Vacsoraidőben a szervezők szíve megesett a sok kopogó szemű játékoson, így palacsintasütő versennyel készültek - legéhesebb csapatok 18 kilogramm alá nem adták. Természetesen ezek az eredmények és ételek nem készültek volna el, ha a lelkes anyukák és nagymamák nem segítenek otthon.

Ahogy lenni szokott, a versenyzők számára a mélypont most is az éjszaka volt, de szerencsére a szervezők tettek róla, hogy ezen órákban se unatkozzon senki. Ekkor került sor a csapatok közös zenekarainak bemutatására, hozzátenném: mindegyik nagyon jól muzsikált. Több hangszerelésben megszólalt a csapatok saját 24 órás dala is. Makettkészítésből is jutott az idei évben bőven, hiszen a vízzel hajtott jármű mellett egy megújuló energiaforrásokat bemutató terepasztalt kellett készíteni az éjszakai órákban. Minden csapatnak be kellett mutatni az ő saját víz alatti, ehető ételeket felszolgáló vendéglőjét.


A vetélkedő elmaradhatatlan feladatai közé tartozik a minden évben megrendezett divatbemutató. Idén a vízi sportokra épülő felvonulást kellett készítenie minden csapatnak. Mindeközben 10 darab képregény formájában megelevenedett a fekete lyuk sötét titka.

A reggeli órákban egy hatalmas reggeli torna kellőképpen feldobta a hátralévő idő hangulatát. Az utolsó órákban egy közös képnézegetés során az emlékek felidézésével, majd az eredményhirdetéssel zárult a 8. „Aludj máskor!" 24 órás vetélkedő. Az idei verseny abszolút győztese a kőszegi Fél perc, akiknek csapatmunkája példa lehet minden egyes résztvevőnek.

A verseny végeredménye a következőképpen alakult:

  • 1. Fél perc (Kőszeg - Jurisich Miklós Gimnázium) - 363 pont
  • 2. Big Lui (Nagy Lajos Gimnázium) - 333 pont
  • 3. Elitéltek (Bolyai János Gimnázium) - 317 pont
  • 4. Ace-Lények (Kanizsai Dorottya Gimnázium) - 316 pont
  • 5. Telekimassive (Teleki Blanka Szakképző Iskola) - 285 pont
  • 6. Hermanosok(k) (Herman Ottó Szakképző Iskola) - 282 pont
  • 6. Fooha (MMIK-LOGO) - 282 pont
  • 7. Macskalózok (Szent-Györgyi Albert Középiskola) - 275 pont
  • 8. ADI-KIÖ (Körmend) - 272 pont
  • 9. Orlay (Kereskedélmi és Vendéglátói Szakképző Iskola) - 246 pont  

Képgalériáink a 24 órás vetélkedőről itt láthatóak!  

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás