Homeground - Beat Dis és Deego lemezbemutató koncert a moziaulában

2008.11.23. - 11:00 | vidaotone

Homeground - Beat Dis és Deego lemezbemutató koncert a moziaulában

Helyszín: Savaria Filmszínház

Dátum: 2008.12.05 - 11.05.

A Kultúrkapu Egyesület hosszú szünet után ütős rendezvénnyel tér vissza a moziaulába. Az idei első, de nem utolsó egészéjszakás megmozdulásuk a helyi erők felvonultatásának jegyében telik, azon oknál fogva, hogy két, városunkból elszármazott előadó is aktuális lemezét mutatja be mikulás előestéjén. Buli minden mennyiségben, 21.45 - száncsengésig!

21.45 - Deego

Diggieman aka Deego, azaz Halpert Balázs, a magyar mozgalmi hiphop egyik vezéregyénisége. Lángtenger címmel megjelent hh-ragga albumát prezentálja szülővárosa kedvenc koncerthelyén. Aki hallotta már az új lemezt, ossza azon véleményünket, mely szerint egy nagyon megmondós, félelmetesen frappáns rímekkel apelláló, sokszínű ámde mégis egységes, mindezek mellet nagyon bensőséges, őszinte, és nem túl vidám dalcsokor, került itt a csomeszba. Mint megszokhattuk már, az alapok okosak és modernek, a hangzás a szcéna és az ország határain túlmutatóan egészséges, a hangszerelés is elsőfokú. Impozáns mc had működött közre a trackeken, úgymint: Tibbah, Siskafinuccsi, Pixa, Phat, Dipa, Gabó. Az érett és széleslátókörűségről tanúskodó társadalomkritikus, mozgalmi, és a teljesen személyes szövegek magukkal ragadnak már első hallgatás után. Ajánljuk mindenkinek mindenképp!

Tisztelet Lángember!
http://www.bloosebroavaz.hu/eloadok/deego

www.myspace.com/deegodbe

23.00 - Beat Dis

Városunk és országunk egyik legkitűnőbb zenei exportcikke lehet a most harmadik lemezén dolgozó zenekar. A szombathelyi srácokból álló és Budapesten működő baráti társaság magja a kezdetektől együtt van. Most a Keep Still! címmel egy éve megjelent második albumuk anyagát mutatja be a zenekar a cinemában. Mivel a megjelenés óta eltelt nem kis idő, már megismerhettétek az anyagot töviről hegyire, ha pedig az egészet nem is, az Mr2 és a zenetévék által játszott darabokat biztosan. Aki volt már koncertjükön tudhatja, hogy minőségi és élőben is tökéletes megszólalásra képes együttest láthat és hallhat. Remélhetőleg a készülő új albumról is kapunk egy kis ízelítőt.

Várunk bennetek Judy, Csigi, Sitya, Geri, Rozi, Owa!
http://www.beatdis.hu

www.myspace.com/beatdismusic

24.00 - Tommy Brutkho - Vidaotone - Bogy0

Éjféltől az addigra remélhetőleg már a tetőfokára forrósodott hangulatot kell csak szintet tartania az erre az alaklomra a tőlük megszokottól kissé eltérő metódussal készülő audiovizuális felállásnak. Annyit lehet tudni, hogy az aznapi repertoár kezdő darabjai igazodni fognak az est addigi fellépőinek stílusához, a folytatás pedig a tőlük megszokott eklektikus táncos darabok kivételesen nem rögtönzött szelekciójában testesül meg. Aztán akár jöhet a virgács és csokimiki!

www.vimeo.com/bogy0

www.myspace.com/tommybrutkho

Minden adva van ahhoz, hogy egy kitűnő hangulatú est alakuljon ki a moziban, annál is inkább mivel technikai és design újításokkal készül az egyesület illetve a szervezőség.


Új hozzászólás