Elvan a diák, ha játszik – Diáknapok 2011, csapó 3

Képgaléria megtekintése2011.05.06. - 16:00 | Sum - Fotók: Spider, Makrai Tamás

Elvan a diák, ha játszik – Diáknapok 2011, csapó 3

Mit is lehetne mondani azok után, hogy bárki, akivel beszéltünk, akárki, akit megkérdeztünk, egyöntetűen azt nyilatkozta: ez az idei diáknapok egy kalap salakanyag, az eddigiekhez képest se fakultatív programok, se sztárfellépők - mármint naponta legalább egy -, se népes vetélkedők, és nemhogy a bungee jumping, de még a „lökd a kecskét” is lemaradt az elképzelések térképéről? Azért is tudunk jót mondani. Például azt, hogy 3 képgaléria vár a cikk végén!

A nagy nehezen elvonuló fergetegek által gyakran meggátolt fénysugarak egy-egy fotonjának kb. 8 percébe kerül eljutni a naptól a földig, és mikor elindul, szegénykének még fogalma sincs arról, hogy egy felhő tetején fog-e landolni, vagy Boki állcsúcsa alatt, amint a diákrektor vetélkedő keretein belül sűrűn hátradobott fejébe büntetés- vagy jutalompálinkát juttat. Vagy, hogy neki melyik a jobb. Az biztos, hogy 8 perc alatt elég sokszor van esélye erre, ugyanis a hagyományokat tisztelő diákrektorok akkor is végigcsinálják becsülettel a vetélkedőt, ha egy árva szemlélődő sem jár arra. Ez az igazi életérzés, ez itt kérem nem műsor, ez életmód!

Kovács András Péter - és kész. Természetesen teltház, de azon túl, hogy nagyon jókat röhögtünk, mondhatjuk, hogy semmi extra, KAP-tól már ezt várjuk el, és nem kevesebbet. Bár az első néhány blokkot már ismertük a Palace-ból, TV-ből, innen-onnan, nem esett nehezünkre nevetni rajta, még volt benne kisajtolható mosolyolaj. Aztán egy ponton valahol letévedt erről a mezsgyéről, és onnantól megszűnt a félmosoly, felgörbült hol mosolyig, hol kacajig. Tisztességgel ledumálta a 45 percét, aztán valószínűleg sietve távozott, mert még elcsíptünk egy olyan infót, hogy a Berzsenyi Rádiónak egy párkérdéses riportot tud csak adni, aztán már nem hallottuk.


KAP után a NyME-SEK Szépe verseny kezdődött, és mi ezalatt ettünk egy finom pizzát, ám az eseményt fotós kollégánk vastagon behúzta, lehet is gyönyörködni a szépségekben, doszt! Nyert a tavalyi Miss Wellness Szépe, Stankovics Bea, udvarhölgyei Borsodi Erika és Németh Eszter lettek.

Mire visszaértünk, már élesedett a sátorszínpad, hangolódott a hangszer, színre vetette magát a Tohu-Bohu zenekar, és egy kiváló kezdéssel oldotta meg estnyitó működését. Egyfúvósos reggae zenekar, jókedvvel, vidámsággal, Marley és Ocho Macho feldolgozással, saját számokkal, visszafogott, elképzeléseiben kissé stílusingatag lendülettel, ami még jó is lehet. Ők a Lunchboxnak adták a kilincset, akik olyan vadállatias energikussággal érkeztek a színpadra, hogy a második számnál beszakadt a lábdob. Ez olyan csúszást eredményezett a későbbiekben, hogy a zenekar még nem is tudta, hogy vége a koncertnek, a közönség már kiabálta a visszát. Ez még tisztázatlan okokból nem került tető alá, de amekkora szöszmötöléssel, és időhúzással állt fel a Retro School Band, akár ha csak annyira iparkodnak, ahogy bárki más, simán végigjátszhatta volna a banda a tracklistát visszástól. No, de legalább tetszettek egymásnak. Ezt Zola - aki egyébként a VIVA „Szexi vagy nem" című módfelett színvonalas televíziós műsor műsorvezetője - jelentette ki, nagyon megdicsérte a Lunchboxot, úgyhogy innentől rajta lesz a szemünk, hogy a „valami kooperációt is hajlandó-e esetleg az eldobált szavai mellé eszközölni - vagy nem" című műsor létrejön-e.


Ami viszont tagadhatatlan, hogy a kezdeti nehézségek után nagyon az arcunkba vágták a tutit, és bár sokszor aláhangszerelve, de teljes képében adtak elő egy-egy feldolgozást - leginkább a Shrek filmzenéiből szemezgetve - de volt pár olyan saját számuk, ami elsőre is problémamentesen befogadható volt.

És miután a meglepetésszerűen élvezhető zenekar kivette az utolsó szikránkat is, eltértünk a tárgytól hazafelé irányban, úgyhogy több infóval nem tudunk szolgálni.

Az NyME-SEK Szépe szépségverseny fotói ide kattintva megtekinthetők!

Az aClub május 5-i bulifotóiért katt ide!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás