Akadj ki! - A Napozz Holddal után újra akcióban a Magyarhangya, Szombathelyen is

2011.05.16. - 18:30 | vaskarika.hu

Akadj ki! - A Napozz Holddal után újra akcióban a Magyarhangya, Szombathelyen is

A Napozz Holddal - A Kispálfilm forgalmazója, a magyarhangya független filmforgalmazó mozgalom május 24-ei kezdettel indítja el 6 filmből álló bérletét 11 vidéki városban, köztük Szombathelyen is. Május 17-én, a Savaria Moziban pedig a következő témákat feszegetik: hogyan válhat a kultúra kulcsszereplőjévé a közösség, hogyan szólhat bele a filmkedvelő néző a kínálat alakításába, mit tudunk kitalálni a mozik helyzetének javítására?

A magyarhangya független filmforgalmazó mozgalom május 24-ei kezdettel indítja el 6 filmből álló bérletét, 11 vidéki városban (Szeged, Pécs, Szombathely, Győr, Cegléd, Kiskunhalas, Gyöngyös, Eger, Szolnok, Sárospatak, Békéscsaba), és Budapesten 6 helyszínen.

Az Európában is egyedülálló filmforgalmazási modellt megalkotó csapatból Csikós Gergő és Polgár Móni szeretettel vár mindenkit egy kötetlen beszélgetésre május 17-én, 15 órától 16 óráig a Savaria Moziba.

A téma: hogyan válhat a kultúra kulcsszereplőjévé a közösség, hogyan szólhat bele a filmkedvelő néző a kínálat alakításába, mit tudunk kitalálni a mozik helyzetének javítására.

A magyarhangya 4 tagja délután fél 3kor érkezik Szombathelyre, ahol ellátogatnak a gimikbe, egyetemekre, majd 15 órától 16 óráig a Savaria moziba várja személyesen mindazokat az érdeklődőket akiknek fontos hogy a kortárs filmművészeti alkotások a közösség erejével eljuthatnak mozikba.

A jelenlevők között 2 db hangyaPASS#01 bérletet sorsolunk ki.

További információk a magyarhangya mozgalomról: www.facebook.com/magyarhangya

A vetítések időpontjai:

Május 24. kedd 20h: A prímszámok magánya
Május 27. péntek 20h: Enter the Void
Május 31. kedd 20h: Attenberg
Június 7. kedd 20h: Mint hal a vízben
Június 21. kedd 20h: Vagyunk, akik vagyunk
Június 28. kedd 20h: Tilva Ros

A filmek előtt kisfilm premierek (by Daazo) és előzetesek (a hangyaPASS #02 filmjei szavazásra bocsátva) valamint élő bejelentkezés szórakoztatja az egyidőben, 25 moziteremben összegyűlt, várhatóan 5000-es nézősereget.

Az olcsóbb bérletárak érdekében meghirdettük helyi kulturális támogatói kampányunkat is, amellyel a helyi cégek, szervezetek közvetlenül saját városuk mozijait és közönségét támogathatják, egyben felelősséget vállalva a helyi kulturális élet színesebbé tételében. Szerintünk 2000 Ft országosan is elfogadható ár a fiatalok számára egy 6 eseményből álló, komplett kulturális rendezvénysorozatért,  azonban költségeink miatt nem tudjuk a bérletárat 3600 Ft alá csökkenteni, 5000 néző esetén sem.  Ezért dolgoztuk ki szponzorációs rendszerünket, melyben moziszékenként 1600Ft támogatással a helyi gazdasági szereplők hozzájárulhatnak városuk fiataljainak kultúrafogyasztásához. Szombathelyen 450.000  forint  támogatás gyűlt össze, ami azt jelenti, hogy ott 2315 forintba kerül a bérlet.

A magyarhangya bemutatkozik

Mi, a magyarhangya huszonéves fiatalokból, alulról szerveződő országos mozgalomként kívánunk a mozgóképkultúra területén előrelépéseket tenni egy fenntartható, közösség alapú filmforgalmazás felé.

Első sikeres projektünk a Napozz Holddal - A Kispálfilm rendhagyó forgalmazása volt. 2010. november 24-én 4.359 fizető néző látta, az összbevétel meghaladta a 13 millió forintot, az átlag kapacitás kihasználtság 82% volt, a budapesti férőhelyek csont nélkül keltek el hetekkel korábban. 

2011. április 21- én elindítottuk 6 filmből álló bérletünket, melynek célközönsége a 16-35 év közötti korosztály. A HangyaPASS #01 -el egy fenntartható, rizikómentes üzleti modellt vezetünk be, miközben megszólítjuk a közönséget, a gazdasági és a civil szférát is, hogy addig tegyünk közösen valamit a filmfogyasztás kultúrájáért, amíg nem késő. Modellünkről készült animáció itt érhető el:  

 

Projektünk felvezetéseként az akadj ki! plakát- és videokampánnyal és a mozdulj meg a mozidért matricasorozattal indítunk. Az interneten nevelkedett generációt szeretnénk ráébreszteni az előttük tornyosuló kihívásokra, másrészt a gazdasági szférának megmutatni, hogy a kultúra támogatása sokkal egyszerűbben, átláthatóbban és olcsóbban megoldható, anélkül, hogy arra várnánk, az állami kalapból marad-e nekünk valami. 

Május 3-án 21.00 órakor Battha Gáspár és az illuvision felfényelték a Corvin mozi homlokzatára  a hangyaPASS#01 filmjeit. A fényfestésről videó itt látható:

A bérleteinket Budapesten aznap este kezdtük el árusítani a Corvin, Művész, Toldi, Odeon, Vörösmarty és Lurdy mozikban. A vidéki bérletek május 9-től kaphatóak a Békéscsaba Center, Cegléd, Eger Uránia, Gyöngyös Cinema Bridge, Győr Hrabal, Kiskunhalas, Pécs Uránia, Sárospatak A mozi, Szeged Belvárosi, Szolnok Tisza mozi, Szombathely Savaria mozikban

A  magyarhangya.hu oldalon, a fényfestéssel egy időben jelent meg az ANTrailer, amely Magyarország első interaktív filmelőzetese. Homola Dániel egyetlen, irányítható videóba ágyazta be a filmekhez kapcsolódó rengeteg érdekességet és fontos információt.

Új hozzászólás