Több ovis és kisiskolás szeptembertől Szombathelyen

2011.05.29. - 11:30 | vaskarika.hu

Több ovis és kisiskolás szeptembertől Szombathelyen

A város önkormányzati óvodáiban szeptembertől 102 csoport, az általános iskolákban 192 osztály indul. Az idei évben a tavalyi évhez képest 26 fővel több új gyermek jelentkezett az önkormányzati óvodákba. A nyugatmagyar.hu írása.

A 2011/2012. nevelési évre vonatkozó óvodai felvételi jelentkezés május 3-4-én megtörtént Szombathelyen. Az óvodákban bent lévő 2063 gyermekhez 750 új gyermeket írattak be a szülők a város önkormányzati óvodáiba - szerepel abban a tájékoztatóban, amit a csütörtöki közgyűlésen tárgyalt a képviselő-testület.

Az idei évben a tavalyi évhez képest 26 fővel több új gyermek jelentkezett az önkormányzati óvodákba. A Népesség-nyilvántartó adatai alapján a szombathelyi állandó lakcímmel rendelkező (2009, 2010 évben született) és a következő két évben az óvodákba várható hároméves gyermekek száma évente megközelíti a 700 főt.

A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, átvenni, amelynek körzetében lakik, illetőleg ahol szülője dolgozik.

Az adatok, valamint az óvodavezetőkkel és a szülőkkel történt előzetes egyeztetések alapján az önkormányzat által fenntartott óvodákban 2011. szeptember 1-től 102 csoport indítása vált indokolttá.

A képviselők a határozati javaslatot elfogadták, óvodai csoportok száma az alábbiak szerint alakul:


Az első osztályos tanulók beiratkozása szintén megtörtént a 2011/2012. tanévre. A beiratkozás valamennyi intézményben törvényes keretek között zajlott le, a szülők élhettek a szabad iskolaválasztás lehetőségével.

Általános iskolákba a 2011/2012. tanévre első osztályba 603 gyermek (az előző évinél 11-gyel több) iratkozott be. A beiratkozók közül 51 a vidéki (az előző évinél 13-mal kevesebb).

Az érvényben levő jogszabályoknak megfelelően a számított (statisztikai) létszám 661 fő. Így az iskolák többségében a korábbi évekhez hasonlóan magas létszámú osztályok szerveződtek - olvasható a tájékoztatóban.

Az elfogadott előterjesztésben szerepel, hogy a 2011/2012. tanévben az alábbiak szerint változik az általános iskolai osztályok száma a jelenlegihez képest:

Bercsényi Miklós Általános Iskola - 1 alsó tagozatos osztály csökkenés

Dési Huber István Általános Iskola - 1 alsó-, 2 felső tagozatos osztály növekedés

Gothard Jenő Általános Iskola - 1 alsó tagozatos osztály növekedés

Neumann János Általános Iskola - 1 alsó-, 1 felső tagozatos osztály növekedés

Váci Mihály Általános Iskola és AMI - 1 felső tagozatos osztály csökkenés

Az osztályok száma a többi általános iskolában változatlan marad, így a 2011/2012-es tanévben városi szinten 192 osztály - az előző évinél 2 osztállyal kevesebb - indul.

A közgyűlés az általános iskolai felvételi jelentkezésről készített tájékoztatót elfogadta, és az önkormányzat által fenntartott általános iskolákban a 2011. szeptember 1-től induló első osztályok számát az alábbiak szerint határozta meg: 

Új hozzászólás