Tudatos merülés - Beszélgetés az Easys zenekarral

Képgaléria megtekintése2011.06.09. - 13:30 | Takács Lilla - Fotók: Spider

Tudatos merülés - Beszélgetés az Easys zenekarral

Egy kávézóban találtam rájuk, épp sütiztek, csak könnyedén, persze. A kedd esti zajos sikert pihenték. Másodszor álltak hivatalosan a publikum elé ők, így hatan. (Wagner András - ének, gitár, Kulhay András - ének, gitár, Vincze Csilla – ének, Horváth Dániel "Dudu" tangóharmonika, hegedű, Jakab Gábor – basszusgitár, Gazdag János – percussion).

Ezen a héten a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubbja ad otthont a MEDIAWAVE koncertjeinek. Az EASYS kedden lépett közönsége elé, s eklektikus zenéjével értő fülekre talált. A zenekar neve megtévesztő, a műfajilag nehezen kategorizálható zene bizony nem habkönnyű nyári slágerek halmaza. A fajsúlyos szövegek mögött inkább a szárnyalás szabadságának vágya van, mindazonáltal táncra hív és jókedvet okoz.

Számítottatok ekkora sikerre?

Igen, én vártam, a múltkori után vízválasztó volt. Vártuk, sokat dolgoztunk rajta. Hétvégén jól összeállt a csapat, Szigligeten, ilyenkor mindig új erőre kapunk - mondja Kulhay András.

Nem gondoltam, hogy ilyen sokan lesznek, de a vége felé már nem izgultam, rutinos voltam-mondja az énekesnő mosolyogva.

Én izgultam előtte, pedig nem szoktam, de most én is úgy éreztem, hogy eldől bennem valami, hogy ez a zene esetleg tetszhet másoknak is, nem csak nekünk, vagy elzenélgetünk magunknak hetente egyszer, munka mellett - fűzi tovább a gondolatot Wágner András, az együttes szövegírója.


Hogy tudjátok összeegyeztetni a munkátokkal a zenélést? Ha jól tudom, a doboson, Janin kívül senki sem zenéléssel keresi a kenyerét. Szeretnétek a jövőben esetleg csak ezzel a foglalkozni, el tudjátok ezt képzelni életvitel szerűen?

Ha nagyon elrugaszkodom a valóságtól, akkor igen. Ha ez azzal az életmóddal jár, hogy lazán számokat írogatunk, akkor igen, de a valóság azért nem ez - mondja Guli.

Nem ringatjuk magunkat illúziókba, hogy 11 év múlva ebből fogunk megélni - teszi hozzá a szövegíró. Az számít, hogy jól érezzük magunkat az adott helyen, az adott közegben, ahol játszunk. - mondja Jaki (Jakab Gábor) a basszusgitáros.

Milyen közeg passzol leginkább a zenétekhez?

A figyelősebb, leültetett közönséggel jobban tudunk működni, mint egy olyan klubbal, ahol mindenki sörözik és beszélget. Érezzük a figyelmet és jobban megy a koncentráció. - mondja a két András.

A szövege mondanivalójára valóban érdemes odafigyelni, meséljétek el, hogy születnek a dalszövegek?

A szöveget nagyrészt én írom, kettőt írt Dudu (őt az este folyamán énekelni is hallhattuk). Vannak olyan részek, amelyeknek az értelmére csak utólag jövök rá, amikor történik velem valami az életben. Valahonnan a tudattalanból fakad - mondja Wágner András.


Kiket céloztok meg a zenétekkel?

Nincsen konkrét célcsoport, a lélekben hozzánk közelállóknak zenélünk, kortól függetlenül helyeselnek egyöntetűen.

Hogy fog alakulni a nyár, mik a jövőbeni tervek, cd, koncertek?

Cd nincs, de egy 4 számos demót rögzítettünk már stúdióban, illetve hívtak minket több helyre, de időhiány miatt nehéz összeegyeztetni. Szeretem, hogy együtt vagyunk, ez a legfontosabb, a koncert csak annyiból fontos, hogy visszaigazolják, amit mi gondolunk magunkról, itt kerülünk végülis megmérettetésre - zárja a beszélgetést Jaki.

Részünkről megmérettetett és jónak találtatott, a négyszámos demó cd pedig bekerül a kocsiba, amíg egy nagy kiadó rájuk nem köszönt, és ki nem adja egy lemezen mind a 13 saját, egyedi hangulatú szerzeményüket. Ezúton is sok sikert kívánunk nekik!

Az elhangzott zenék közül 4 elérhető az együttes lapján:

http://www.facebook.com/easystheband#!/easystheband

http://www.myspace.com/easystheband/music/songs/k-nnyed-n-81519105

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás