Szentivánéji programok a megyében

2011.06.15. - 18:00 | vaskarika.hu

Szentivánéji programok a megyében

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2011.06.18 - 25.

A megye több helyszínén ünneplik ezúttal is a nyári napfordulót. Az év legrövidebb éjszakáján Szombathelyen hat helyszínen a szabadtéri programok mellett Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, Körmenden a Múzeumok Éjszakája, Szentgotthárdon grillest és a fúvószenekar koncertje, míg Sárváron a 7. Halászléfőző Fesztivál várja a kimozdulni vágyó érdeklődőket. Szentivánéji programajánló a megyében.

Szentivánéji Vigasságok - Szombathely, Csónakázó tó és környéke, 2011. június 18.

Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar koncertje, tűztánc, táncbemutató, tűzzsonglőrök, fúvós parádé, tüzijáték - csak néhány a rengeteg szentivánéji program közül. Június 18-án hat helyszínen számtalan program várja majd az érdeklődőket, és garantálhatjuk, hogy ezen a hosszú nyári éjszakán biztosan nem éri meg otthon maradni.
A látogatók átélhetik a Szent Iván-napi népszokások színes, izgalmas és tüzes hangulatát, hiszen lesz tűzugrás, tüzes koszorú készítése és közben ördögűző rítusénekeket lehet kántálni. A szabadtéri programok zenés-táncos mulatságot ígérnek. A népzenei és néptáncos előadások mellett magyar- és világzenei koncertek is várják az érdeklődőket. Vásári komédiások, gólyalábasok, tűzokádók és zászlóforgatók is fel-feltűnnek majd a hangulatos vásári forgatagban.
A gyermekek szórakoztatásául vidám bábelőadásokat adnak elő, és kézműves foglalkozásokat szerveztek. Aki szórakozni vagy a szerelmével romantikázni akar, ezen az estén látogasson ki Szombathely egyik legszebb helyszínére, a Csónakázótó és a Tófürdő környékére, ahol talán az éjféli tűzijáték alatt még új szerelemek is születhetnek.

Részletes program itt!

A tavalyi szombathelyi eseményről itt írtunk!

Szent Iván éj és Múzeumok Éjszakája - Körmend, Batthyány kastély, 2011. június 18.

2011. június 18-án ismét Szent Iván éjre várja a Körmendi Kulturális Központ a városban, s a környéken élõket. Az elõzõ évek nagy sikerén felbuzdulva idén is igyekszik az intézmény színes, mozgalmas programokat biztosítani, a hagyományos elemeken kívül idén A Megasztár 1-bõl Szabó Leslie jön el zenekarával koncertezni, valamint a Magma Tûzszínház is különleges produkciót hoz a kastélyba. 

Mivel nem csak Szent Iván éj, hanem Múzeumok Éjszakája is lesz ezen a napon, a Dr. Batthyány Strattmann László Múzeum is ingyenesen tart nyitva 17 órától, címerfestéssel, foglalkozásokkal is várják a gyerekeket, felnõtteket, valamint ezen a napon nyílik a Kápolnában idõszaki kiállítás Mindszenthy élete címmel. 

Program:

  • 15.00 BÁBJÁTÉK! Kolontos Palkó - Belsõ várudvar
  • 16.00 ZENÉS MÛSOR! Várudvari vidámságok - Körmendi Óvodai Nyugdíjas Klub
  • 16.30 KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ! Finnországi tájakon... - Reino Aholainen fotómûvész kiállítása az aulában
  • 17.00 KONCERT! Nyári fúvósmuzsika a kertben! Konferál a három tenor - északi kert
  • 18.15 KÖNYVBEMUTATÓ! Horváth Zoltán: Úton-útfélen... A szerzõvel Szabó Ferenc alpolgármester beszélget - Városi Kiállítóterem
  • 19.00 KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ! Mindszenthy élete - kiállításmegnyitó a Kápolnában
  • 19.30 FÕZÕVERSENY! Kastély-kukta Vándorkupa - fõzõverseny a kastély udvarán
  • 20.00 KONCERT! Szabó Leslie Band koncert - szabadtéri színpad
  • 21.30 JÁTÉKOK! Étkek zsûrizése, máglyagyújtás, Boszorkány-portya indítás
  • 22.00 UTCABÁL! Jonny buli - utcabál a kastély udvarán
  • 24.00 SZÍNPADI PRODUKCIÓ! Tûztánc - Magma Tûzszínház - szabadtéri színpad

A rendezvény helyszíne: Körmend Batthyány kastély, Dr. Batthyány Strattmann László utca 5. A színpadi produkciókra rossz idő esetén a Színházteremben kerül sor!

A Dr. Batthyány Strattmann László Múzeum 17.00-tól 24.00-ig ingyenesen, tárlatvezetésekkel várja a látogatókat.

A program fő támogatója: Nemzeti Kulturális Alap

Résztvevők: Vasi Hegyhát-Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület, „Ez Körmend!", ÖKO-Pannon Nonprofit Kft, Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, Magyar-Finn Baráti Kör, Városi Fúvószenekar Egyesület, Béri Balogh Ádám Táncegyüttes, Bóbita Bábcsoport, KASZT, Körmendi Óvodai Nyugdíjas Klub, Magyar Vöröskereszt Körmendi Szervezete

Szent Iván éj - Szentgotthárd, 2011. június 24.

Négy helyszínen, színes programokkal várják az ünneplőket többek közt a Szentgotthárdi Fúvószenekar koncertjével, tűztánccal, kézművel foglalkozással és grillesttel Szentgotthárdon, június 24-én 19 órától.


Szent Iván-éjszaka és 7. Sárvári Halászléfőző Fesztivál - Sárvár, Csónakázó tó, 2011. június 25.

2011. június 25-én, szombaton ezúttal is egy napon rendezik meg a Szent Iván-éjszakát és a 7. Sárvári Halászléfőző Fesztivált. Idén is tartalmas és színes programokkal ünnepelhetünk Sárváron. Ahogy már évek óta, ismét a Csónakázó-tó természetes környezete adja majd a helyszínt. Koradélután a halászléfőző verseny, míg a nap további részében táncbemutatók, koncertek és tűzijáték várja az érdeklődőket.

Program:

17:30 - Sárvár Város Mazsorett Együttes műsora
18:10 - Savaria TSE sárvári csoportjának műsora
18:30 - a Néptánckör táncműsora
19:00 - Mississippi Rockets rockabilly koncertje
20:00 - Latin Spirit Trio gitárműsora
21:00 - az FM Zer0 együttes dobkoncertje
22:00 - a víz megkoszorúzása, csónakos felvonulás, tűzijáték
23:00 - Máglyagyújtás és tűzzsonglőr-bemutató

Új hozzászólás