„Fel a kéz, fel a kéz! Ki van a házban? A barbártesók!” – Barbárfivérek koncert a Padláson

Képgaléria megtekintése2011.06.20. - 00:10 | Cupi - Fotók: Spider

„Fel a kéz, fel a kéz! Ki van a házban? A barbártesók!” – Barbárfivérek koncert a Padláson

Barbárok vezette úthenger söpört végig péntek éjjel Szombathelyen, a Premier Padláson. A közönség az első perctől kezdve maximális odaadással vette ki a részét a hangulatból. Mindenfelé csápoló kezeket és a szöveget az utolsó írásjelig pontosan a fellépőkkel együtt kántáló szájakat láthattunk.

A Barbárfivérek, Tibbah és Deego tesztelte a közönség felkészültségét és rátermettségég a szombathelyi éjszakában. Mindenki sejtette, hogy nem leszünk kevesen, hiszen a buli facebook eseményére is két padlásnyi ember kattintott „ott leszek"-kel. Szerencsére azért mindenki sikeresen bejutott, s a korainak számító 22 órai meghirdetett kezdés helyett egészségesen, 23 óra magasságában a két barbárral a volán mögött dübörögni kezdett az úthenger.

A fellépés legelején Deego magából kikelve fejezte ki ellenszenvét valaki(k)vel kapcsolatban, aki(k) próbálta(k) megfúrni a bulit. Ennek hátteréről semmilyen információnk nincs, ha T. Olvasónak igen, akkor ne kímélje a kommentboxot.

A közönség az első perctől kezdve maximális odaadással vette ki a részét a hangulatból. Mindenfelé csápoló kezeket és a szöveget az utolsó írásjelig pontosan a fellépőkkel együtt kántáló szájakat láthattunk.

A hőmérséklet szaunai körülményeket teremtett. Az extázisban tomboló közönség forró táptalaja volt a „barbártesóknak" a hengerelésre. Deego kénytelen volt beadni derekát és némileg megszabadulni felsőruházatától, s egy atlétában folytatni a közönségszórakoztatást. Egy pillanatra a szívem is megállt, amikor eljátszottam a gondolattal, hogy mi van, ha Tibbah is társa példáját követi...


Míg az előző, Disznóól című korongról olyan klasszikusokat hallhattunk, mint az Ábécédélet, Utcadiploma, Szervezett Bűnözők, G.Y.Ő.R. és Sziklaszív, addig az Úthenger album lényegesebb dalai közül talán a Függőségeket hiányolhattuk legjobban. A bő egyórás produkció végén a szokásos visszataps, ami ezúttal joggal járt a két mc-nek, mert valljuk be, eléggé odatették magukat a tikkasztó hőség ellenére.

Aki keres, az talál, így hát természetesen a bulinak voltak negatívabb oldalai is. A hangosítás itt sem volt a legtökéletesebb, néhány társammal arra a megállapításra jutottunk, hogyha nem ismerné a közönség az egész albumot elejétől a végéig, nem biztos, hogy lehetne érteni a szöveget. Persze, a hiphop bulik 90%-ánál még így is színvonalasabb volt a hangosítás. A másik, hogy a fellépések után a közönség természetesen lerohanta a barbárokat, és a velük érkező győri fenegyerekeket, de az előadás után bő fél órával már senki sem tartózkodott a Padláson, pedig Vidaotone gondoskodott róla, hogy izgalmas hiphop ütemeket halljanak a fogékony fülek.


Távozáskor láttuk, hogy a fellépőket még a parkolóban is ostromolja a nagyérdemű, így továbbra is fenntartható az a tézis, hogy sokkal inkább mozgatja a fellépő személye, mint magának a hiphop eseménynek tudata.

Összegezve: jó buli volt, színvonalas előadással, aktív és jól szórakozó közönséggel és nagy hőséggel.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás