Repülő grúzok Szombathelyen - A Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes

Képgaléria megtekintése2011.07.02. - 23:50 | vaskarika.hu - Fotók: Dart

Repülő grúzok Szombathelyen - A Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes

Helyszín: Szombathely, Történelmi Témapark

Dátum: 2011.07.01.

A Grúz Vihar - más néven a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncegyüttes fergeteges táncműsora aratott sikert július 1-én a Történelmi Témaparkban. A „világ legjobb táncosai" és „a repülő grúzok" jelzőkkel illetett társulat táncprodukciója bejárta már a világ leg­nagyobb színpadait. Ritkán látható és érezhető ilyen tüzes temperamentum, ilyen elsöprő energia a színpadon, a lélegzetelállítóan bravúros táncok meg­delejezték a nézőket, a csodálatos jelmezek pedig harmóniát teremtettek a történelem és a művészet között.

A Georgian Storm - A grúz vihar - egy tüzes temperamentumú, elsöprő energiájú előadás, amiben a táncosok virtuóz tudásukkal, kecses koreográfiákkal kápráztatták el a közönséget.

A Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház produkcióját nem véletlenül hívták meg a világ legnagyobb színpadaira. A hagyományos koreográfiák bemutatása közben a fiatal művészek a tánc eszközeivel idézték fel a grúz történelmet: a lélegzetelállító mozdulatok a grúz művészet és kultúra évszázados hagyományait mutatták be. A mágikus előadásmód, a színpompás díszletek, a korhű ruhák, a szemet gyönyörködtető látvány tökéletes képet nyújtott a Kaukázus és Grúzia ősi kultúrájáról.

A grúz vihar - a jó és a gonosz harcáról, a háborúkról, a győzelmekről, az életről, és a halálról szólt, kiemelve a grúz nép bátorságát. Láthattunk a színpadon párbajt, esküvőt, kardtáncot, mindezt lenyűgöző technikai tudással, táncban elmesélve. A grúz hegyi táncok - Moxeuri, Kazbeguri, Megruli - elsősorban szilajságukban különböznek a völgyi táncok - Acharuli, Simdi - lágyságától.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás