Új fotók, interjúk - Fertő-tó Szépe 2011

Képgaléria megtekintése2011.07.11. - 02:00 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Tóth Péter

Új fotók, interjúk - Fertő-tó Szépe 2011

A felnőtt verseny nyertese, a szombathelyi Szarka Tiria egy (volt) Haladás labdarúgó párja, a szintén vasi Kurucz Hella Szombathely diákpolgármestere - második lett a tinik közt -, míg a tini szépségkirálynő, Németh Réka kora ellenére már rutinos szépségverseny résztvevőnek számít. Interjúk és új fotók a Fertő-tó Szépe versenyről.

Ahogy előzetesen már megírtuk, július 9-én Fertőrákoson rendezték meg a Fertő-tó Szépe 2011 versenyt. Az idei szépségkirálynő felnőtt kategóriában a szombathelyi Szarka Tiria, tini kategóriában a petőházi Németh Réka lett. A másik Vas megyei induló, Kurucz Hella Violetta a tini kategória második helyezettje és egy médium online szavazásának nyertese lett. Velük beszélgettünk a verseny után.

Elsőként Szarka Tiriát kértük, hogy mutassa be magát olvasóinknak:

- 21 éves vagyok, Szombathelyről érkeztem a versenyre. Jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ utolsó éves rekreáció szakos hallgatója vagyok, idén februárban jelentkeztem a Budapesti Kommunikációs Főiskola sportkommunikátori szakára. Szabadidőmben atletizálok, aerobikozok és futballmérkőzésekre (főként Haladás) járok.

Mit vártál a versenytől, hogy érezted a saját esélyeid?

- Mindenképpen szerettem volna az első háromban benne lenni, titkon reménykedtem a dobogó legfelső fokában. Úgy gondoltam ez egy jó felmérés, hogy mások milyen véleménnyel vannak a külsőmet illetően és természetesen a közvetlen környezetemből is többen jelezték már, hogy kipróbálhatnám magam ezen a téren is. Eddig egy szépségversenyen indultam, kevés sikerrel, ami kicsit kedvemet is vette, de nem szeretem a dolgokat feladni! Vonz a modellszakma is, a nyár végén Palermóba költözöm, szívesen indulnék ott is szépségversenyeken. (Tiria imádja a focit, nagy Haladás-rajongó, s egyben párja a csapatból nemrég Palermóba szerződött Simon Ádámnak - a Szerk.)

 

Mi volt a sikeres szereplésed titka, mi az, ami szerinted vonzóvá tesz?

- Szerintem rengeteget számít, ki hogy érzi magát a színpadon. A zsűritagok egyből észreveszik, ha egy versenyző jól érzi magát, otthonosan és szépen mozog. Emellett elengedhetetlen a mosolygás is!

Mit üzensz az olvasóknak?

- Az olvasóknak azt üzenném, hogy aki fiatal, és akárcsak egy kis önbizalommal rendelkezik, jelentkezzen szépségversenyre, hiszen mindenki tudja, hogy bátraké a szerencse! Mindenkinek napsütésben gazdag, szép nyarat kívánok! 

A 16 éves Kurucz Hella egy online magazin különdíjasa lett a közönségszavazatok alapján, valamint a tini kategória második helyezettje. Az elődöntőkről kikerült fotók közül messze az ő képe volt a legnézettebb portálunkon. Egy Szombathely melletti kis faluban, Vasasszonyfán él, és a szombathelyi NyME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. évfolyamos tanulója.

Hella a versenyről és az esélyeiről így vélekedett:

- A versenyen részt venni kiváltság, úgyanúgy, mint amikor átvehettem a nyugatmagyar.hu közönsédíját. Tehát úgy indultam, hogy nem az volt a szemem előtt, hogy nyerek-e vagy sem, hanem az, hogy van merszem kiállni. Azt gondolom mi lányok, akik ott voltunk, mind nyertesek vagyunk.

- A szüleim, barátaim, ismerőseim mindig mondták, hogy szép, aranyos mosolygós lány vagyok. Sokan meg is jegyezték, hogy a modellkedés nekem való lenne. A versenyre a felhívást édesanyám vette észre, s ő bíztatott, hogy induljak. Ez volt az első ilyen alkalom, még nem voltam hasonló versenyen.

Mit vársz a sikeres szerepléstől, vonz-e a modellszakma, és mi tölti ki a szabadidődet?

- Természetesen vonz a modell világ, szeretem ha fotóznak, s magam is szeretek fotózni. Nagy álmaim egyike, hogy modellkedhessek. Úgy gondolom, a Fertő-tó Szépe verseny egy jó kezdet volt mindehhez. Az elért helyezés titka talán abban rejlik, hogy magabiztos voltam a színpadon, mosolyogtam és magamat adtam.

- Szeretek táncolni, zenélni: gitározok és zongorázok, szeretem a természetet, a virágokat. Emellett szeretek tenni azért, hogy jobb legyen nekünk, diákoknak, talán ezért is lettem idén ismét én Szombathely város diákpolgármestere.

Mit üzensz az olvasóknak?

A kedves Olvasóknak csak annyit szeretnék üzenni, hogy pihenjenek sokat nyáron, békésen s boldogan. Hisz ha mi magunk boldogok vagyunk, a világra, a környezetre is úgy tekintünk majd.  

A Fertő-tó Szépe 2011 tini kategóriájának nyertese a 17 éves, petőházi Németh Réka lett. A soproni diáklány a Fáy András Szakközépiskola 11. évfolyamos közgazdász hallgatója. Már-már rutinos szépségverseny résztvevőnek számít, hisz ezt megelőzően indult a Régiók Szépe és a Sopron Szépe versenyeken is, utóbbin tini kategóriában harmadik lett.

A többi lányt látva hogy ítélted meg az esélyeidet a verseny előtt?

- Nem vártam magam az első helyre, én másra tettem volna a voksom, de szerencsére nem nekem kellett ebben döntenem. Ez a siker életre szóló élményt jelent nekem, önbizalmat ad a folytatáshoz, hiszen már kisebb korom óta modellkedem, és feltett szándékom, hogy a szépségiparban helyezkedjek el. Kellenek ezek az impulzusok és visszaigazolások ahhoz, hogy a vágyainkat valóban megvalósíthassuk, és úgy gondolom, ez a siker jó ajánlólevél a további kihívásokhoz.

A Fertő-tó Szépe 2011 beszámolója és első képgalériája ide kattintva megtekinthető.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Hermi Ohne Dzsindzser 2011.07.11. - 12:15
*** cenzúrázott tartalom ***
HODZS 2011.07.11. - 23:53
Ha valakinek lóg a melle azt miért kell cenzúrázni? Vállalta hogy kimegy a húspiacra. Akkor vállalja, hogy megmérik!
HODZS 2011.07.11. - 23:56
4 és 9 többi felejtős. De miért kell levágni kezét lábát a modelleknek?
BLH 2011.07.12. - 00:12
Légy kedves email címet adni, hogy a következő alkalommal kifinomult esztétikai ízlésed kamatoztatni tudjuk a hasonló kompetíciókon, és a mindenkori - outsider - zsűri - szakmai hozzáértéstől nem zavartatva - földig tudjon hajolni zsigeri tisztánlátásod és fároszként világító kompetenciád előtt. (Remélem megérted a mondatban a csavart... :DDD )