„Virágok Tánca” – VI. Nasreen Hastánc Gála Zalaegerszegen

Képgaléria megtekintése2011.07.18. - 09:00 | Bangó Mária 'Mira' - Fotók: Büki László 'Harlequin'

„Virágok Tánca” – VI. Nasreen Hastánc Gála Zalaegerszegen

Virágsiker, fény, csillogás! Ez alkalommal nem a mozivásznon, hanem a BGF Zalaegerszegi Gazdálkodási Karának előadótermében július 16-án megrendezett Nasreen Hastánc Gálán. Ahogy a nyári hőség, úgy a rendhagyó helyszín sem hervasztotta a keleti tánckultúra iránti hatalmas érdeklődést, bizonyítva a műfaj töretlen népszerűségét.

Hat évvel ezelőtt Nemesházi Bernadett - Nasreen okleveles hastáncoktató hagyományteremtő céllal rendezte meg első évzáró hastánc gáláját. Az akkor elvetett álomcsírák termékeny talajra hullottak, kikeltek, évről évre növekedtek, míg mára megannyi, különleges virággá fejlődtek. A mérnöki precizitásáról méltán elhíresült Nasreen rendkívül színes, dinamikus műsort állított össze a kelet szépségeire fogékony nézők számára. A klasszikus és modern orientális táncok mellett egyiptomi folklór eredetű táncokkal (melaya, saidi, khalligy,), arab-flamenco fúziókkal, lélegzetelállítóan pörgős dobszólókkal kápráztatták el a Kelet Virágszálai lelkes közönségüket.


Az est folyamán sorra bontották ki képzeletbeli szirmaikat a Nasreen Hastánc Stúdió virágoskertjének növendékei: Csillagvirág, Gyöngyvirág, Jázmin, Nárcisz, Százszorszép, Rózsabimbók, Tündérrózsa, Írisz, Jácint, Lótuszvirág, Napraforgók, Narancsvirág, Mirtusz, Tulipán, Tűzliliom, Vadrózsák pörögtek, forogtak. Az egzotikus tánccsokrot az Ezer Rózsa Kertje Hastánc csoport, valamint a két vendégfellépő formáció: a Borostyán Hastánc csoport - Csonkahegyhát és a Mira Orient Art -Szombathely színesítette.

Az idei látványos és színvonalas gálát a profik, a fanatikusok (haladók, középhaladók) és a szó szoros és nem szoros értelmében vett legifjabb növendékek közös tánca zárta. Nem kevesebb mint 107 virágszál lejtett egyszerre a reflektorok vakítóan tűző fényében. A közel háromórás keleti karnevál izgalmait követően az est Oriental Party-val zárult.


„Fekete a fehér rózsa
Éjszakában fürdő szirma,
De ha a bimbó kinyílik,
Bársonya vörösen izzik.
Végül a hold ezüst fénye
Átfesti gyémántfehérre...
Sugarától szebben ragyog,
Mint a szikrázó csillagok.
Csendes, hűvös szél ringatja.
Suhogva száll ezer fodra,
Mint egy tarka selyemfátyol.
Egyre hajladozik, táncol.
Lassú tánca elvarázsol..."
(ismeretlen szerző)

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

miriam 2011.07.18. - 12:20
Szépek a fotók.
Eszter 2011.07.18. - 14:33
Köszi szépen MIra, hogy ellátogattatok hozzánk, és táncotokkal színesítettétek az estét.:)
Nagyon hangulatos lett a cikk, tényleg olyan, mintha egy álombéli virágoskertben járnánk.;)
Kedves Harle! Nagyon szépen köszönjük a csodálatos képeket, mindig öröm, ha megtisztelsz bennünket azzal, hogy megörökíted táncos lépteinket! :)
Köszikösziköszi mindkettőtöknek! Pussz: Eszti