Egy különleges buli, különleges helyen – Interjú az Illegal Drums fesztivál szervezőivel

2011.07.22. - 08:19 | Farkas Zoltán

Egy különleges buli, különleges helyen – Interjú az Illegal Drums fesztivál szervezőivel

Ha nyár, akkor fesztivál, ha pedig fesztivál, akkor mindenkinek a szabad ég alatti koncertdömping jut eszébe. Idén pedig az Illegal Drums is kiköltözik a szabadba, a Soproni-hegység ölelésében, a Rák-patak partján fekvő brenngbergi Úttörőtáborba július 23-án, szombaton. A régmúltat idéző, fákkal övezett arénában olyan DJ-k fokozzák a hangulatot, mint Chriss, Coyote, a soproniak által jól ismert Igor Do'Urden, Junkie&Hawky,Muzikfabrik, a Truesounds-os Invoice és Mattan és a rezidensek Cartridge&Stillhalter. Az Illegal Drums rendezvény szervezőit kérdeztük az eseményről.

HIRDETÉS

Vaskarika.hu: Túl vagytok egy sikeres Pikniken és előttetek áll a nyár egyik legnagyobb bulija Sopron külvárosában, Brennbergben. Hogyan értékelitek az elmúlt egy évet?

Az Illegal Drums szervezői: Az Illegal Drums Piknik valóban egy sikeres állomásunk volt, melyet a rajongóink már a rendezvény során és egyéb fórumokon is megerősítettek. Megéreztük, láttuk azt, hogy az igény megvolt erre, hiszen az emberek mindig az újdonságot keresik, és mi mindig igyekeztünk valami különlegessel hozzátenni a zenei élethez.

Már megszokhattuk, hogy az általatok szervezett bulik nem csupán a zenei stílusok miatt különlegesek, hanem a helyszínek megválasztásának szempontjából is. Miért pont az úttörőtáborra esett a választás?

Sok helyszín szóba jött, sokat megnéztünk és úgy találtuk, hogy az úttörőtábor lesz a maga varázsával a legmegfelelőbb helyszín az idei, soproni ID számára. Azért is ez lett a befutó, mert több szempontból is kiváló a helyszín. Gondolunk itt a távolról érkezőkre, akik a rendezvény után sátorozhatnak a helyszínen, vagy házakat bérelhetnek maguknak. A Brennbergvölgy domborulatai a hangot bezárják, és így nem zavarjuk a városban élőket, tekintettel tudunk lenni az éjszaka pihenni vágyókra.

Milyen előadókra, milyen zenei stílusra számíthatnak azok, akik szombaton részt vesznek az Illegal Drums-on?

Kezdésként Eskubano naplemente szettjét hallgathatják majd meg az érdeklődők, majd az est folyamán még Chriss, Coyote, Junkie&Hawky, Stillhalter, Cartridge, Invoice, Mattan, Igor Do'Urden és Muzikfabrik gondoskodik a hangulatról. Zenei stílusban a techhouse, electro, minimal, house, deephouse, techno és funkhouse lesznek a fő vonalak és persze a dábtepp sem marad majd ki.

Nagy port kavart a West-Balkán tragédia. Milyen óvintézkedésekre van szükség a mostani helyszínen?

A helyszín kiválasztása során is fontos szempont volt a megbízhatóság, ugyanis az Úttörőtábor az oda látogató gyerekeknek is sokszor ad otthont, így ott alapvetően szükségszerű a nagyfokú biztonság. Az évek során persze sok tapasztalattal gazdagodtunk és ezt teljes mértékben kamatoztatjuk az idei évben is. Megfelelő számú biztonsági személyzet és a Kék-Pont alapítvány is vigyázni fog az emberek testi épségére.

Az eddigi bulikkal ellentétben a mostani szabad ég alatt lesz megrendezve. Mi a tervetek arra az esetre, ha esne az eső, vagy szélorkán támadna?

Bízunk abban, hogy a rossz idő elkerül minket, de ha nem, arra az esetre is készültünk egy hatalmas sátorral, ami alatt zavartalanul folyhat a bulizás, szóval aggodalomra semmi ok.

Az idei nyár tartogat még meglepetéseket. Mesélnétek nekem arról, mi az az Illegal Sounds? Miben különbözik az Illegal Drumstól?

Mint ahogy említetted, az Illegal Drums mindig is próbált különleges, szokatlan helyeken megjelenni és ez a helyszín sem mondható szokásosnak. Az Illegal Sounds a cseszneki vár mellett foglal majd helyet és a nyílt ég alatt lesz megrendezve a hangulatos bakonyi tájon. A különbség az, hogy ez nem kizárólag a mi érdemünk, hiszen ez egy koprodukciós projekt a Truesounds-szal. A név is innen jön, ezzel is jelezve a szoros együttműködést a kettő csapat között. Más még, hogy az Illegal Drums-szal ellentétben az Illegal Sounds már külföldi lemezlovast is felvonultat, nevezetesen Funk D'Void-ot. További, konkrét infókat hamarosan az illegaldrums.hu, a truesounds.hu webcímeken illetve a közösségi fórumokon (vagy Facebook rajongói oldalon) közlünk az érdeklődőkkel.

Új hozzászólás