Piroska és a Nora’s Garden – STAR(T) tehetségkutató verseny

Képgaléria megtekintése2011.08.01. - 01:00 | Makrai Tamás - Fotók: Makrai Tamás, Nagy Zoltán

Piroska és a Nora’s Garden – STAR(T) tehetségkutató verseny

Július 29-én indult útjára Szombathely első, kétnapos tehetségkutató fesztiválja, a STAR(T). Hat szólóénekes és hét zenekar küzdött a szakmai zsűri elismeréséért. A zenekari befutó végül is az egyre ismertebb Nora's Garden lett, míg a szólóénekesi fődíjat a kiváló hanggal megáldott Pap Piroska hozhatta el.

Már jóval a kezdés előtt gyülekeztek az emberek a Mediterrán Udvarban, hogy meghallgathassák Szombathely legújabb, feltörekvő csillagait. A fellépőket Pusker Péter, a Mediawave főszervezője, Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színművésze, valamint Vida Gábor zenész zsűrizte.


A Mediterrán Udvar színpadán már délután öttől körbejárt a mikrofon a feltörekvő tehetségek kezében. Először a szólóénekesek jutottak főszerephez. Elég széles volt a stílusbeli felhozatal. Volt, aki Krisz Rudi és Fiesta dalokkal szerette volna megcsillantani tehetségét, volt, aki gitárkísérettel igyekezett tanúbizonyságot tenni arról, hogy ő bizony tud énekelni, és nem is akárhogy. Hallhatunk Ákost, Caramel, 30Y és Quimby-t, sőt, saját számokkal is bepróbálkoztak a szakmai zsűrinél néhányan. A szólóénekesi fődíjat Pap Piroska nyerte el, aki zenei tehetségével levette a lábáról mind a zsűrit, mind pedig a közönséget.


A zenekarok versenyében hét csapat indult, közülük hárman - a Nora's Garden, Street Child, és a The Note - még péntek kaptak szereplési lehetőségét, míg szombaton a V.I.V.T., a Ground Zero, a Karak, és az Unknown vitte a ritmust a Mediterrán Udvar terrakotta térkövére. A zenekari versenyt a Veszprémi Utcazenefesztivált is sikeresen megjárt Nora's Garden nyerte.

 
 Képgaléria - STAR(T) - tehetségkutatóverseny Szombathelyen - 2.nap - katt a fotóra a további képekhez

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás