A dallamos rockzene ünnepe - I. Vida Rock Fesztivál Vassurányban

Képgaléria megtekintése2011.08.15. - 18:15 | Büki László 'Harlequin'

A dallamos rockzene ünnepe - I. Vida Rock Fesztivál Vassurányban

Idén első alkalommal rendezték meg a festői szépségű vassurányi Kastélyparkban az I. Vida Rock Fesztivált. A rendezvényen olyan előadók léptek színpadra, amelyek a ’70-es és ’80-as évek dallamos west coast vonalát képviselték.

A dallamos rockzene reprezentánsai adták egymásnak a mikrofont augusztus 13-án, a vassurányi Kastélyparkban. A Vida Ferenc által megálmodott - várhatóan hagyományteremtő - fesztiválra határokon túlról is érkeztek zenekarok. A monstre programra érdemes volt bevállalni a Szombathelytől cirka 15 km-es utat, hisz ritka alkalom az, amikor a 70-es, 80-as évek zenei stílusa - megelevenítve az időszak klasszikus opuszait - hasít bele az éjszakába, és nosztalgikus hangulatot teremt a rock bölcsője körül.

Így szaladhattunk bele a perui énekesnővel felálló Sonia and The Soulbreakers Janis Joplin-örökzöldjébe (Move Over), az osztrák Extrakt igazi esztrád produkciójába (J.J. Cale, Smokie, Santana), a Stieber Gabesz vezette Seaside Bakery fergeteges rockabilly-jébe, ami már kisebb tömeget vonzott rugólábazni, a záró John Denver country balladát (Country Roads) pedig a bátrabbak már a zenekarral énekelték.


Érdekes színfoltja volt a fesztiválnak Patrik Gillan, aki gyanítjuk, Ian Gillan iránti tiszteletből vette fel művésznévként a Deep Purple énekesének családnevét. Sorjáztak is a zenei alapot cd-ről kapó énekes előadásában a Purple-patronok, úgymint a Child in Time, a Hush!, a Knockin' at Your Back Door, végül pedig a Smoke on the Water. Éjfél után gyújtotta be a rakétákat a Lord korai dalaival a Vida Rock Band, mely előtt már izmos tömeg táncolta-csápolta végig a bulit, s a szombathelyi csapat elementáris erővel rockolt közel másfél órán keresztül, hogy végül átadja azt estet hajnali 4 körül lebökő Mokkának a színpadot. A színvonalas rendezvény kiváló hang- és fénytechnikájáról a Mispro Produkciós Iroda gondoskodott.

Az fesztiválon fellépett a Frozen Night, a BC/DC, a Uriah Heep Tribute (Ausztria), az Expired Passport (Szlovákia), Sonia and The Soulbreakers (Budapest), az Extrakt (Ausztria), a Seaside Bakery, Patrik Gillan (Deep Purple Tribute), a Vida Rock Band és a Mokka.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Pedro 2011.08.15. - 19:36
Rock 'n Roll Forever!
BLH 2011.08.15. - 22:53
Nem mondom, hogy kimondottan az én világom, de nagyon klassz zenekarok voltak!! Ebben a kategóriában hibátlan volt a produkció, sőt! A perui énekesnőnek meg olyan volt a hangja, mint az óbor... :)
Mészáros Zsolt 2011.08.19. - 12:31
Mi több mint 150 km ről mentünk a koncertre,huzós volt a hétvége de megérte!
Gabcsi 2011.08.19. - 13:32
Ha már cikket írok valamiről, akkor nem a feszt közepére csöppenek be. Szerintem a cikkírón kívül minden jelenlévő tudta, hogy a horvátok nem léptek fel...
BLH 2011.08.19. - 15:04
Gabcsi, csupán jóindulat kérdése minden. A cikkíró ott volt, ő fotózott is, nem úgy szedte az információit másodkézből. S mivel előző nap a fesztivált életrehívó Vida Ferenc fiának, Gábornak a temetésén volt (aki lapunk munkatársa is volt egyben), így az emlékezés és a másnapi temetésre történő emlékújság nyomatása miatt később ért oda. Nem az a szomorú, hogy benn maradt egy olyan együttes, aki nem volt ott, ez a legkevésbé lényeges... sokkal fájóbb, hogy ez rajtunk kívül más médiumot nem érdekelt, mi pedig a fentiek miatt becsületből is leutaztunk a fesztiválra (még ha késtünk is...) Hibázni pedig csak az hibázik, aki tesz is az ügyért valamit, jelesül tudósít róla - életszerűen, nem pedig telefonon keresztül szedi az infóit az esemény után, mint a tablettát...
Nyilván, ezt Önnek nem kell tudnia, hiszen a véleményalkotás szabad. De szeretném, ha legközelebb arról (IS) írna, hogy hány médiumot érdekelt ez az esemény... ugyanis akit nem érdekelt, az nem is hibázta el a sajtóanyag szerinti horvát együttest... Ezekután az a kérdés, melyik a "nagyobb szégyen". Ezt meg mentalitás kérdése megítélni.
Laci 2011.08.19. - 23:21
Igaz. Semmilyen más vas megyei honlapot nem érdekelt, csak a vaskarikát. Ott a pont.
Szóljon a rock!
Laci 2011.08.19. - 23:23
És jók a fotók. Hajrá Guidó! Nyomjátok még sokáig keményen!