Zenei csemegék szeptemberre - Ocho Macho, PUF, Halor, Sixters, Wild Tigers évadnyitó

2011.09.20. - 08:00 | vaskarika.hu

Zenei csemegék szeptemberre -  Ocho Macho, PUF, Halor, Sixters, Wild Tigers évadnyitó

Helyszín: Vas Megye

Dátum: 2011.09.14 - 30.

A szabadtéri szezonnak lassan vége, és ez a koncertkínálaton is érződik. Azért így sem maradunk zenei betevő nélkül: a SIC-ben beindul a grinding, a punk és a MetalMovers Klub, Körmendre ellátogat a Pál Utcai Fiúk, Vasváron amatőr bandák rockkolnak, Kőszegen játszik a Sixters és az Ocho Macho. A Végállomás Klubban az Eleven Hold, a Great Escape és az SCHC fesztivál nyomja le a légkondit, míg Sárvár alternatív zenei klubjában Halor koncert és évadnyitó rockabilly-est lesz, rengeteg fellépővel és csinibabával!

szeptember 23. péntek

19.00 óra - AGORA - Savaria Filmszínház

Benkő Péter színművész előadó estje

Jegyek elővételben 1800 Ft-os áron az AGORA - Jegyirodában  (Szombathely, Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266); az AGORA - Savaria Filmszínházban illetve a rendezvény előtt a helyszínen válthatók.

20.00 - SIC 

Metalmovers Klub

Szeptember 23-án, pénteken az immár hagyományosnak mondható Metalmovers klub várja a rockzene helyi rajongóit a Savaria Ifjúsági Centrumban. Az egyre feljebb törő tehetséges zenekar nemrég írt alá lemezszerződést az elsőszámú magyar rock-metal kiadóval, a Hammer Records-sal. Az együttműködés eredményeképpen megjelenő új nagylemezről is kaphatunk majd ízelítőt a hétvégi bulin. A klub vendége az Átjáró tehetségkutatón feltűnt, és ott harmadik helyezést elérő, dallamos rockzenét játszó Galeri, valamint a fiatal, szárnyait bontogató Serpent zenekar lesz.

A belépő 500.- Ft, kapunyitás este 8-kor.

http://metalmoversband.com

20:00 - Végállomás Klub

Eleven Hold koncert

Belépő:1000 HUF 

21:00 - Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub  

Decaying Incest lemezbemutató és Halor koncert 

Metál-péntek: hörgés, zúzás, füstorgia - rockabilly-szombat: pinup görlök, fehérnemű bemutató, bőgőlovaglás. Ennyiből már látható, hogy nem a félhomály negédes romantikájában összebújó párocskák halk csacsogásának színtere lesz hétvégén az AZK pinceklubja, hanem az adrenalin maximális szintre srófolásának tetthelye!

Részletek...

20:00 - Kőszeg, Tóth Pincészet  (Rákóczi Ferenc utca 6.)

Sixters koncert

A Sixters zenekar koncertjén a rég nem hallott, de kedvelt nemzetközi blues-rock dalok mellett saját szerzeményekkel is találkozhat a közönség, Sitke és a Magyar Dal Napja után most Kőszegen.
A zenekar tagjai: Horváth Meggie, Tomena Àkos, Nagy Bence, Rácz Roland, Peltzer Géza és Pontyos "Pontyi" Gábor.

A koncert ingyenes, asztalfoglalás javasolt : 0694/364-128
Minden zenekedvelôt szeretettel várunk!

22:00 - Kőszeg, rendezvénysátor

Ocho Macho koncert 

szeptember 24., szombat

19:00 - Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub  

Wild Tigers - Évadnyitó sok bandával, Pin-Up-show-val 

Sokak számára már egyértelmű, hogy mire is számítson egy Wild Tigers R'N'R-klubestén. A szervezők, a zenekarok, a közönség minden alakalommal kitesznek magukért, hogy minden egyes buli emlékezetes legyen mindenki számára. Most sem lesz ez másképp a Wild Tigers R'N'R klub évadnyitóján, már csak azért is, hiszen a fellépő bandák műfaj tekintetében elég széles skálán mozognak.

Kezdésként a fiatal, tehetséges zenészekből álló szenpéterfai Chungam zenekar koncertjét hallhatjuk, akik magyar és horvát pop-rock slágerekkel készülnek majd. Utánuk egyből Sárvár streetpunk helytartója, a Pampers tolja ezerrel, majd a celldömölki Csabigél folytatja a zúzást, akik először lépnek fel Wild Tigers R'N'R klubesten. Negyedik fellépőként a Seaside Bakery érkezik - a ✝ Vida Gabi ✝ által jól kiötlött - "countrybilly" műfajt képviselve. A zenekarok sorát a budapesti Bársonyhang Trió zárja, akik - reményeink szerint - Visky Dénes vezetésével a rock and roll, rockabilly örületébe kergetnek minket.

Ha mindez netán valakinek még mindig nem elég, hajnalig nyomhatja a boppot a párjával, hiszen a muzsika lemezről folytatodik, hajnali 3-ig. A szervezők ezen felül kísérőprogarmokkal is színesitették az estét, 19.00-tól Pinup girls fotozás a vár udvarán old timer járgányokkal, majd hogy a férfiszemek továbbra is el legyenek varázsolva, az est fénypontjaként Rácz Roxana "Roxy" vezetésével 8-10 fős Pinup fehérnemű divatbemutató veszi kezdetét a pinceklubban. Az IN. Kft. mindezt megfejeli Kalasnyikow hostess lányokkal és egy Kalasnyikow energy drink-koktél, a Repülö Szarvas italakciójával. A profi hang és fénytechnikáról Gombás Endre csapata, a Mispro produkció gondoskodik.

Azt hiszem minden adott a fantasztikus Wild Tigers Rock and Roll Klub évadnyitójához. Kár lenne kihagynod... Ott találkozunk...

- Stikko -

Fellépnek:
Chungam (Szentépterfa - pop-rock), Pampers (Sárvár - Streetpunk), Csabigél (Celldömölk - Punk-rock), Seaside Bakery (Szombathely - Countrybilly), Bársonyhang Trio (Budapest - Rock'n'RollRockabilly)

Extrák:

  • · Pin-up fehérnemű-bemutató
  • · Pin-Up Girls fotózás oldtimer járgányokkal
  • · Kalasnyikow-hostess girls
  • · Italakció: Repülőszarvas - 390,- Ft


20:00 - Végállomás Klub  

Great Escape születésnapi buli

17:30 - Vasvár, Palazzo Club és Terasz

Karak, Unknown, Slinky, Verilun, Vasvár Brass Band

A stílusok a fúvószenétől a doom metalig széles skálán mozognak. További érdekesség, hogy a zenekarok többsége vasvári, vagy vasvári kötődésű.
A belépés ingyenes.

Vasvár Brass Band
A vasvári székhelyű rezesbanda jelenleg 10 főt számlál, 4 trombita, 2 harsona, szaxofon, tuba, percussion, dob felállásban. Repertoárjukban a kötelezőnek tekinthető dixieland és latin mellett modern, helyenként rockos számok is megtalálhatóak, ezáltal unikumnak számítanak a fúvószenekarok között. Vezetőjük Morvai András.

Karak
A zenekar 2010-ben alakult. Többnyire saját számok alkotják a műsorukat, amiben a népzenei elemek keverednek egy beatzenekar-felállással és -mondjuk- indie-s témákkal.

Unknown
Az Unknown egy szombathelyi punk-rockot játszó együttes, mely 2011 januárjában alakult. A banda tagjai a Nagy Lajos Gimnáziumba járnak, első fellépésük ik az NLG diákbálján volt. Ezt követően, énekescsere után felléptek a 2011-es AGORA Művészeti Tehetségkutatón - ahol különdíjat nyertek - majd csepregi könnyűzenei napon. Ez utóbbi volt az első koncert, ahol már saját számot is játszottak, majd a Savaria karneválon is felléptek, a Star(t) tehetségkutatón elért helyezésükért.

Verilun
Több mint 1 év folyamatos keresgélés után a zenekar felállása 2010 legvégére rögzült. A tagság több ismertebb zenekarból verbuválódott össze: Schönberger Zoltán dobos a Sear Bliss-ben, Varga Krisztián gitáros a Monastery-ben / Hayseed-ben, Varga György bőgős / énekes pedig a Dalriada zenekarban játszott ezelőtt, és végül, de nem utolsó sorban csatlakozott a zenekarhoz Bodnár Gábor gitáros, aki a Frozen Night nevű zenekarban is játszik.
A zenekar neve - VERILUN - a hun nyelvből lett kölcsönözve, jelentése "Vér hold", így nevezték a hunok a Mars bolygót.

Slinky
A Slinky zenekar négy éve működik Vasváron. Főként olyan híres zenekarok számait gondolják újra, mint a Metellica, Cult, vagy a Steppenwolf. A zenekar a fesztiválok állandó résztvevőjeként bejárta az országot.

15:30 - Székesegyház

Orgonakoncert

2011. szeptember 24-én 15.30-kor a szombathelyi székesegyházban orgonakoncertet ad Hermann Schmalfuss Úr, a türingiai Vasútmérnökegylet elöljárója.

A koncertre a VDEI / Német Vasútmérnökegylet / a KTE / Közlekedéstudományi Egyesület és a MÁV Zrt. Szombathelyi Területi Képviselet (Igazgatóság)/ szokásos évi baráti találkozója alkalmából kerül sor.

A koncerten Johann Sebastian Bach, Haydn, Mendelssohn, Liszt művek szerepelnek. A műkedvelő művész zenészi rátermettségét már a melki apátságban, valamint a közeli Heiligenkreuz bencés rendi templomában is élvezhettük.

A koncert kb. fél órás időtartamú, látogatása nyilvános.

szeptember 30., péntek  

20:00 - Körmend, Színház aula 

Pál Utcai Fiúk koncert


Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

gamma 2011.09.12. - 17:48
Delta: a stílusfüggetlenül igénytelen zenekar. Jó szórakozást az igényes helyi fiataloknak, vagyis bas szatok be.
gamma 2011.09.12. - 17:49
Az igényes persze idézőjelben.