Hétvégi pincefalbontás - Halor, Decaying Incest és Wild Tigers évadnyitó az AZK-ban

2011.09.19. - 23:15 | vaskarika.hu

Hétvégi pincefalbontás - Halor, Decaying Incest és Wild Tigers évadnyitó az AZK-ban

Helyszín: AZK, Sárvár

Dátum: 2011.09.23 - 24.

Metál-péntek: hörgés, zúzás, füstorgia - rockabilly-szombat: pinup görlök, fehérnemű bemutató, bőgőlovaglás. Ennyiből már látható, hogy nem a félhomály negédes romantikájában összebújó párocskák halk csacsogásának színtere lesz hétvégén az AZK pinceklubja, hanem az adrenalin maximális szintre srófolásának tetthelye! Részletek vannak, feszülj az egérre...

szeptember 23., péntek

21:00 - AZK, Sárvár

Halor és Decaying Incest koncertek

Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub
Belépő: 1000,- Ft

Decaying Incest  

A zenekar 2005 nyarán érte el a megalakuló formáját. Három haver már jóideje latolgatta, hogy alapít egy zenekart, majd egy kis omladozó garázsban kezdték el a saját számok gyártását az akkori felállásban (Gulyás Tamás, Horváth Balázs és Balázs testvére, Tamás). Majd pár koncert után átestek egy tagcserén, az új basszusgitáros Szennik Gábor lett. Még 2005. végén Jakab Tamás énekes elhagyta a bandát, helyére Horváth Zsolt állt.2010 év végén Szennik Gábor szintén elhagyni kényszerült a bandát, így Horváth Zsolt énekes visszatért eredeti hangszeréhez is, vállalva a mélyeket a frontemberkedés mellett. 2011. májusában jelent meg első önálló nagylemezük a Hammer Records gondozásában, Tépd szét a csendet címmel, amely nagy mérföldkő volt a zenekar életében. A lemez megjelenése után beválogatták a zenekart Csehország legnagyobb zenei fesztiváljára, a Rock for People fesztiválra, amelyen nagy sikerrel júliusban külföldi közönség előtt is megmutathatta magát a Decaying Incest.

A jelenlegi formáció:
Horváth Zsolt - ének, basszus, Horváth Balázs - dobok, Gulyás Tamás - szólógitár

http://decaying.uw.hu

http://myspace.com/dincest

Halor (Szombathely)

A zenekart 1999 nyarán alapította három jó barát, Komondi Ákos (basszusgitár, ének), Laczó Gyula (gitár), Komondi Ádám (dob). Ez a három ember gyermekkorától ismeri egymást, együtt érezték meg a rockzene hívó szavát. Ezért is volt természetes, hogy olyan zenét fognak játszani, ami a fülüknek és szívüknek kedves. A banda első koncertjét 1999 november 16-a szombathelyi Főiskolás Klubban tartotta, jelentős sikerrel. Egy év múlva, 2000-ben két újabb taggal bővült a Halor gárdája: Eichinger Áron (gitár), Szerdahelyi András (billentyű). Kiegészülve ezekkel a hangszerekkel, már megmutatkozott a zenekar fő irányvonala, az összetéveszthetetlen, klasszikus, ikergitáros heavy metal. Mire a zenekar elhatározta, hogy elkészíti első demo CD-jét, a sok koncert hatására már szűk hazájában, Szombathelyen sikerült felküzdeni magát a rock-élet sűrűjébe, számos hívet szerzett magának. 2001 nyarán a rajongók örömére a csapat előrukkolt a Horsepower című bemutatkozó lemezükkel, amely 3 nap alatt készült el. A Horsepower CD jó kritikát kapott a magyar szaksajtótól, valamint előbbre vitte a zenekar szekerét. Ebben az évben a Halor a szintén szombathelyi Lord együttes vendégeként többször szerepelt. Kiemelkedő jelentőségű volt a zenekar számára a Lord 30 éves jubileumi Petőfi Csarnok-béli koncerten való részvétel. Ez az év a Halor zenekar számára kiemelkedő jelentőséggel bírt, hiszen a magyar metal-színtér legjelentősebb, legerősebb zenekarával, az Ossiannal sikerült turnézni az egész országban. Ezzel a Halor-tagok egyik nagy gyermekkori álma vált valóra.


2002. nyarán a zenekarból távozott Áron és András. Áron helyére az underground legenda, az Alfred's Violin gitárosa, Csaba Béla Gábor került. András helyére nem kerestek újabb billentyűst, így a Halor zenéje még markánsabb, karcosabb, vastagabb lett. A banda szinte kihagyás nélkül folytatni tudta a koncertezést, hiszen ebben az évben még várt rá az első külföldi fellépés Ausztriában, valamint még számos más hazai koncert is. A 2002-es év végét a zenekar stúdiózással töltötte, ahol felvették második demo CD-jüket a The Power's Breaking Loose-t. A következő évben a Halor újabb koncerteket adott, többször lépett fel önálló zenekarként, főbandaként, illetve vendégzenekarként számos városban. Külön csemege, hogy ebben az időben a zenekar Mohl Gergely csellóművész vezetésével és a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar néhány tagjával mintegy projektként rögzített egy feltétlenül érdekességnek számító, komolyzenét és rockzenét ötvöző felvételt, a The Victory elnevezésű tételt, amelyet a banda élő műsor keretében is előadott hangos sikerrel. De térjünk vissza a Halorhoz.

Az első koncert után kereken 4 évvel, 2003. november 16-án a zenekar az Ossian Hangerőmű albumának lemezbemutató koncertjén játszhatott a Petőfi Csarnokban. 2005-ben a Halor folyatta a már megszokott koncertsorozatot az Ossian zenekar társaságában... ismerős és még ismeretlen arcok hallhatták újra a halormetalt számos városban. Rengeteg koncert, több ezer kilométernyi országút, sok, turnébuszban eltöltött óra és jó pár hektoliter elfogyasztott sör után meg is érkeztünk 2006 év végére, amikor megjelent a zenekar első nagylemeze Welcome To Hell néven. Az album számos pozitív kritikát kapott a magyar és külföldi sajtóban, a fémzene szeretők is újra, meg újra teszik be a CD lejátszóba az albumot. 2008. őszén külföldre költözött, és a zenekarból kilépett Laczó Gyuszi gitáros, akinek helyét a fiatal Sárközi Ádám vette át. Jelenleg az új dalok folyamatosan készülnék, következő cél a következő nagylemez.

További infók:  http://lathatatlansarvar.freeblog.hu/archives/2011/09/19/AZKHalor_es_Decaying_Incest_koncertek/


Szeptember 24., szombat

19:00 - AZK, Sárvár 

Wild Tigers RNR - évadnyitó koncertekkel, pinup-show-val

Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub
Belépő: 800,- Ft

Sokak számára már egyértelmű, hogy mire is számítson egy Wild Tigers R'N'R-klubesten. A szervezők, a zenekarok, a közönség minden alakalommal kitesznek magukért, hogy minden egyes buli emlékezetes legyen mindenki számára. Most sem lesz ez másképp a Wild Tigers R'N'R klub évadnyitóján, már csak azért is, hiszen a fellépő bandák műfaj tekintetében elég széles skálán mozognak.

Kezdésként a fiatal, tehetséges zenészekből álló szenpéterfai Chungam zenekar koncertjét hallhatjuk, akik magyar és horvát pop-rock slágerekkel készülnek majd. Utánuk egyből Sárvár streetpunk helytartója, a Pampers tolja ezerrel, majd a celldömölki Csabigél folytatja a zúzást, akik először lépnek fel Wild Tigers R'N'R klubesten. Negyedik fellépőként a Seaside Bakery érkezik - a ✝ Vida Gabi ✝ által jól kiötlött - "countrybilly" műfajt képviselve. A zenekarok sorát a budapesti Bársonyhang Trió zárja, akik - reményeink szerint - Visky Dénes vezetésével a rock and roll, rockabilly őrületébe kergetnek minket.



Ha mindez netán valakinek még mindig nem elég, hajnalig nyomhatja a boppot a párjával, hiszen a muzsika lemezről folytatodik, hajnali 3-ig. A szervezők ezenfelül kísérőprogramokkal is színesítették az estét, 19.00-tól Pinup girls fotozás a vár udvarán oldtimer járgányokkal, majd hogy a férfiszemek továbbra is el legyenek varázsolva, az est fénypontjaként Rácz Roxana "Roxy" vezetésével 8-10 fős Pinup fehérnemű divatbemutató veszi kezdetét a pinceklubban. Az IN. Kft. mindezt megfejeli Kalasnyikow hostess lányokkal és egy Kalasnyikow energy drink-koktél, a Repülö Szarvas italakciójával. A profi hang és fénytechnikáról Gombás Endre csapata, a Mispro produkció gondoskodik.

Azt hiszem minden adott a fantasztikus Wild Tigers Rock and Roll Klub évadnyitójához. Kár lenne kihagynod... Ott találkozunk...

- Stikko -

Fellépnek:
Chungam (Szentépterfa - pop-rock), Pampers (Sárvár - Streetpunk), Csabigél (Celldömölk - Punk-rock), Seaside Bakery (Szombathely - Countrybilly), Bársonyhang Trio (Budapest - Rock'n'RollRockabilly)

Extrák:

  • · Pin-up fehérnemű-bemutató
  • · Pin-Up Girls fotózás oldtimer járgányokkal
  • · Kalasnyikow-hostess girls
  • · Italakció: Repülő Szarvas - 390,- Ft


Új hozzászólás