Vásáry André koncertje a velemi Szent Vid Kápolnában (okt. 9.) - frissítve

2011.09.28. - 14:00 | vaskarika.hu - Nézőkép: Dart

Vásáry André koncertje a velemi Szent Vid Kápolnában (okt. 9.) - frissítve

Helyszín: Velem, Szent Vid-kápolna

Dátum: 2011.10.09.

Nem mindennapi zenei esemény helyszíne lesz a velemi Szent Vid Kápolna: Vásáry André férfi szoprán operaénekes október 9-én 16 órakor ad koncertet a kápolnában. Műsorán elsősorban komolyzenei művek és crossover dalok szerepelnek.

Vásáry André az egyedülálló hangú, férfi szoprán énekes minden korosztálynak felejthetetlen dallamokat kínál, közvetlen stílusával igazán egyedivé, ugyanakkor garantáltan kellemes hangulatúvá varázsolhatja a Szent Vid Kápolnát.

A koncert szervezője a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ az alábbi tájékoztató információkat adja:

A koncert  időpontja: 2011. október 09. vasárnap 16 óra

A koncertre személygépkocsival érkezők parkolását a Szent Vid hegyen előre meghatározott helyekre biztonsági szolgálat irányítja. A közlekedés biztonsága miatt kizárólag az általuk meghatározott helyen lehet parkolni. A parkolás díjmentes.

Parkolási lehetőséget biztosítunk Velem község területén a volt Avar Szálló udvarán is. A parkolóból mikrobusszal szállítjuk vendégeinket a Szent Vidre.

Szombathelyről a Megyei Művelődési és ifjúsági Központ parkolójából (Szombathely, Ady tér 5.) 14.30-kor különjáratú autóbuszt indítunk, mely a Szent Vid Kápolna parkolójáig szállítja a koncertre érkezőket.

A parkolóhelyeken felügyeletet biztosítunk, de kérjük értéktárgyaikat ne hagyják az autóban.

A hegyi parkoló helyszíne és a kápolna közötti megközelítés (kb. 300 méter gyalogösvény) céljából kényelmes cipő és kényelmes öltözet ajánlott.  Kérjük, meleg ruházatot hozzon magával.

A hegyi parkolóban mobil WC-t helyezünk el, melynek használata díjmentes.

Személygépkocsival történő parkolás és a gyalogos közlekedés miatt szíveskedjék a koncertre a kezdési időpontnál korábban érkezni. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.


A koncert időtartama 1 óra.
  A befejezést követően az őszi időjárásnak megfelelően - előreláthatólag - még természetes fényben lehet a gépkocsikig, illetve az autóbuszig eljutni.

A koncert végén - igény szerint - a Szent Vid kápolnától túravezetővel gyalogos sétát szervezünk az Avar Szálló parkolójáig.

A belépőjegy ára: 2500 Ft

Különjáratos autóbusszal: 3500 Ft

A belépőjegyeket kizárólag elővételben lehet megvásárolni az MMIK Információjában.

Rendezvényünkhöz jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánunk.

Elérhetőségünk: Szombathely, Ady tér 5.94/312-535; ; www.kulturista.hu)

Szeretettel várjuk 2011. október 15-16-án a velemi Gesztenyeünnepen is!

A művész egy héttel a velemi koncert előtt lép fel az Esztergomi Bazilikában, harmadik évadját kezdi a Nemzeti Színházban (Schiller: Ármány és szerelem, Von Kalb marsall szerepe), várható még egy pop-dal megjelenése, illetve jótékonysági fellépések sora következik (például többek között Debrecenben a Fehér bot alapítvány javára), folytatódnak a rendhagyó énekórák és a művész készül a karácsonyi koncertjeire is.

Vásáry André mostani népszerűségét 10 év kemény munkával alapozta meg.

Bostonban képezte magát, megnyerte a Miskolci Operaversenyt, döntősként szerepelt a Római Nemzetközi Énekversenyen. 160 millió néző élvezhette versenyprogramjának előadását a Vatikáni Televízió közvetítésén keresztül. Részt vett az Adoro Tour rendezvényen Németországban, szerepelt Párizsban, Bécsben, és más európai városokban. Meghallgatta őt Ricardo Muti, valamint felkérték énekelni a bécsi Staatsoperbe.

Hazai elismertsége nemcsak a koncerteken mutatkozik meg látványosan.

Második nagysikerű évadát zárta vendégművészként Schiller: Ármány és Szerelem című darabjában is a Nemzeti Színházban, ahol Kossuth díjas színművészek társaságában alakítja Von Kalb marsall különleges, kizárólag az ő énekhangjára írt szerepét.

Az általa képviselt zenei kultúra színvonalát jól érzékelteti, hogy meghívott vendégművésze volt a Medveczky Ádám által vezényelt  Debreceni Filharmonikusoknak, a Budapesti Dohnányi Zenekar Olasz Kultúrintézetben illetve a Művészetek Palotájában rendezett koncertjének, ugyanitt lépett fel Varnusz Xavér orgonaművész Mozart estjén, valamint énekelt a szegedi Dóm téren rendezett Liszt hangversenyen.

Nagysikerű fellépéseket tudhat maga mögött ugyanakkor a könnyedebb crossover stílusban tartott koncertjeivel is, nemcsak olyan magyarországi rendezvényeken, mint pld. a győri Barokk esküvő, de a határon túli magyarlakta területeket is „meghódította".

2010-ben indult orvos kongresszusi fellépéssorozata, mely elegáns, prémium kategóriás szállodákban került megrendezésre.

Az elmúlt hónapokban rendszeres vendége és előadó művésze volt számos TV show-nak és más népszerű rendezvénynek, mint pl. a Teadélután, Kívánságkosár, Szerencseszombat, Fábry Show, Story Gála, Balatoni Nyár.

2010 novemberében jelent meg harmadik CD-je, egy különleges karácsonyi album, mely két aranylemez után mára platina lemez lett. Ez a világon az első nagyzenekari kísérettel felvett karácsonyi összeállítás, melyet férfi szoprán énekes készített!

2010. december 14-én tartotta karácsonyi albumának nagyszabású jótékonysági lemezbemutató koncertjét a Budapesti Kongresszusi Központban, melyet a neves vendégművész, Vásáry Tamás vezényelt. A koncert teljes nyeresége a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikája Alapítványát támogatta.

Vásáry André jelölést kapott a legrangosabb hazai zenei díjra, a 2011-es Fonogram Magyar Zenei Díj - Az év hazai kortárs komolyzenei albuma - kategóriában.

A társadalmi szerepvállalást élete fontos részének tartja. Rendszeresen lép fel főleg gyerekek, illetve környezeti katasztrófák károsultjainak javára rendezett jótékonysági koncerteken. Ilyen volt pld. szombathelyi Sztárkarácsony, a vörös iszap katasztrófa károsultjainak javára; a debreceni Hospice Ház rendezvénye; a Magyar Televízió Aranyág című műsora; a Pető Intézet illetve a K&H Bank Gyógyvarázs című rendezvénye, ill.a Zen-Aid koncert Japán megsegítésére.

Az Európai Önkéntesség Éve keretében tartja Rendhagyó énekóráit középiskolás diákok számára, pályája fontosabb állomásainak bemutatásával azt az üzenetet közvetítve a fiatalok számára, hogy tartsanak ki elhatározásaik, céljaik mellett, ne adják fel az álmaikat, a zene pedig legyen életük része.

Vásáry André életében igen fontos szerepet játszik az egészséges életmód, a  testi-lelki egyensúly megőrzése. Énekesi pályájának felépítése során sok éves küzdelem áll már a háta mögött, ami csak még inkább megerősítette őt abban, hogy nagyon fontos kitartani céljaink mellett: pozitív gondolkodással, vidám életszemlélettel napi szinten megőrzött egészséggel bármilyen megpróbáltatásból győztesen lehet kikerülni.

Vásáry Andréról itt írtunk:

Új hozzászólás