Zanatolimpia - helyből távol, mégis közel

Képgaléria megtekintése2008.08.10. - 23:45 | Büki László 'Harlequin'

Zanatolimpia - helyből távol, mégis közel

A szombat esti fáklyás toborzófutást követően vasárnapra már közel 100-an látogattak ki Zanat városrész kulturális egyesületének felhívására, hogy próbára tegyék ügyességüket és állóképességüket az augusztus 10-i Zanatolimpia közel sem olimpiai számaiban.

A koradélután kezdődő helyi "szpartakiádon" a vasárnapi ejtőzés nyugalmát sufniba dobó, "kortalan" sportbarátok tíz versenyszámban próbálhatták ki magukat. A sorok írója zanatiként gyenge ötperces, zsírégetésmentes sétával melegített be az eseményre, de akit nem páros lábbal vetett ki magából a karosszék, az ugorhatott helyből távolt, vagy aszfaltbetyárkodhatott 60 síkon, mielőtt kötélhúzásra került volna a dolog.

Volt, hogy a darts kudarc volt, a kosárlaszti nem követte a gyűrű 'mozgását', a golflabdát megtréfálta megannyi fűcsomó és az ugrókötél is inkább hasonlított lábratekeredő kígyóra olykor. Fekvőtámasznál előny volt a sörhas, emiatt kis felkarmunkával lehetett (volna) nagy eredményt elérni. A sportrendezvény talán legnépszerűbb programja a maratoni futótáv egyhuszonegyed részét kitevő, "Zanaton" névre hallgató, 2 km-es futás volt, melyet a településrész utcái közt tett meg a közel ötven főnyi nevező.


Pál Ferenc egyesületi elnök szavait összegezve elmondható, hogy a kiváló kezdeményezés sportétékéből semmit nem von le, hogy a jelentkezők elsősorban nem a díjért, nem a dicsőségért, hanem a sport szeretetéért, a közös mozgás öröméért "versengtek". Ennek ellenére győzteseket kellett hirdetni, akik az összes versenyszámban elért eredményeik alapján kerültek rangsorolásra.

Gyermek kategória:

I. Nagy Bianka
II. Nagy Bálint
III. Purgai Evelin

Felnőtt kategória:

I. Szabó Zoltán
II. Geröly Gábor
III. Kiss Attila

További „eredmények":

A végső adatok szerint az egészségügyi szűrésen összesen 165-en vettek részt, s ebből mindössze 50 fő volt a regisztrált nevező. A jelentkezők létszáma, 95 fő volt, vagyis a Zanatolimpia keretében közel 100 ember mozgott, játszott, versenyzett egymással. A programra így több mint 200 szombathelyi, zanati látogatott ki.

Tegyük hozzá: kellemes környezetben és szmogriadómentes, jó levegőn, ami a pekingi olimpián edz(őd)ők többségének csak ábránd.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás