Café Frei SzínházSzerda Märcz Fruzsinával

Képgaléria megtekintése2011.10.14. - 00:10 | Dart

Café Frei SzínházSzerda Märcz Fruzsinával

Október 12-én a Café Frei SzínházSzerdáján Märcz Fruzsina világába nyerhetett betekintést Vlahovics Edit kérdései nyomán a színházszerető törzsközönség.

Märcz Fruzsinát a Karneválszínház Könnyű Prédájában láthattuk először a Weöres Sándor Színház színeiben, ahol az Erdélyből érkezett leányt alakította hitelesen, annyira ízes magyarsággal, hogy sokan azt hitték, onnan származik.


Pedig budapesti mérnök szülők gyermekeként Fruzsit nem művészi pályára szánták, de a tehetséges lányt vonzotta a színpad. Felvételt nyert a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai karára és innen egyenes út vezetett a Pécsi Nemzeti Színházba. Itt egy év alatt nyolc bemutatóban is szerepelt, és itt figyelt fel rá Jordán Tamás. De nemcsak rá.

A Weöres Sándor Színház igazgatója először Zayzon Zsolttal ült le tárgyalni a tavalyi POSZT-on (Pécsi Országos Színházi Találkozón), hogy Szombathelyre hívja. A beszélgetésen megemlítette, hogy tetszik neki még Märcz Fruzsina játéka, és Zsolt szerint van-e rá esély, hogy Szombathelyre szerződjön. Zsolt mosolyogva közölte, hogy a leendő felesége vélhetően vállalja, hogy vele tartson... Azonban már aláírták a következő szezont Pécsre, így tartva szavukat, csak egy év csúszással, - a jelenlegi szezonra - érkeztek Szombathelyre. Fruzsinát az is vonzotta ide, hogy színházalapítóként játszhat, hisz nemrég épült fel az új színház.

Titkok tárultak fel a beszélgetés során szerelmével való megismerkedésükről, az első csókról, ami egy próbán csattant el. Zseniális húzás volt a kérdező Vlahovics Edittől a közönség között megbúvó Zayzon Zsolt pódiumra hívása, hogy a másik szemszögből is hallható, és így kerek legyen a történet.

Az ember tragédijának Lucifere, Mertz Tibor is ettől az évadtól játszik a színházban, érdekes módon nevüket ugyanúgy kell ejteni. Közös tréfájukkal, hogy ők rokonok, gyakran ejtik tévedésbe környezetüket.


Fruzsi láthatóan élvezettel mesélt esküvőjéről, a budapesti polgáriról, és a csíki egyháziról, ahová bérelt busz vitte a rokonokat és barátokat. Áradt belőle a vidámság, az energia, a pozitív kisugárzás, ami reméljük, ránk, nézőkre is sugárzik majd a színpadról.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás