"Üljenek a fiúk ölébe a lányok" - Tankcsapda csapás Zalaegerszegen

Képgaléria megtekintése2008.12.16. - 07:00 | Shelly

"Üljenek a fiúk ölébe a lányok" - Tankcsapda csapás Zalaegerszegen

Minden vasi rajongó tudja, hogy ha december, akkor Tankcsapda koncert. Így megy ez már évek óta, az ideit kivéve. Ki tudja miért, de ebben az évben a hétállomásos turné keretében Szombathely helyett Zalaegerszegen lépett fel Magyarország egyik legnépszerűbb rockegyüttese.

Az 1989-ben alakult debreceni zenekar már két éve nem járt a zalai megyeszékhelyen, így érthető, hogy telt ház fogadta őket, és este tízkor már senkit nem engedtek be a Keresztury ÁMK-ba. A kezdetben még punk stílusú együttes az idő előrehaladtával egyre inkább vérbeli rockbandává avanzsált, majd több tagváltást követően alakult ki jelenlegi felállásuk.

A szombat esti bulit leírhatatlan fényár, reflektorok, villódzás, némi füst és hangorkán indította, mikor a zenekar a színpadra lépett. Már rögtön az első számnál elkezdődött az őrültes pankrátor harc, a negyedik - ötödik számra már mindenki teljesen bemelegedett. Aki azt hitte, hogy nyugodtan hallgatja majd a koncertet, az is belelendült, s az egész közönség tombolt - ki finomabban, ki őrülten ugrálva. Elöl, a küzdőtéren, a jól megszokott és elvárt őrületes lökdösődés folyt, megtalálható volt itt a 15 éves korosztály ifjú gladiátoraitól, egészen a 35 éves öreg rocker-rókákig mindenki.


Folyamatos pogóval izzasztották magukat a rajongók, miközben kórusban énekelték a 'Fiúk ölébe a lányok', 'Lopok neked egy könyvet', 'Azt mondom, állj!', A '3 grácia', vagy a 'Kicsikét' szövegeit. Hatalmas volt a hangulat, a közönség jóformán az összes dal szövegét kívülrõl, teli torokból énekelte. Fáradhatatlanul. Ováció, magasba nyújtott öklök a jól ismert szimbólummal. Miután lázadva ordították, hogy 'Nem elég nekem, nem elég', összegyűrtük a lepedőt vele. 'Játszották a Riót', az 'Agyarországot', a 'Mindenki vár valamit', és az 'Adjon az ég' című nótát is. Gyorsan pörgették a számokat, jó érzékkel vegyítve újakat és régieket, a hallgatóság pedig láthatóan nagyon jól érezte magát.

A háttérben a fénytechnika - az elsősorban vörös és zöld színek - épp annyit tettek hozzá a látványhoz, a koncert hangulatához, amennyi jóízléssel belefért, nem volt sem tolakodó, sem diszkrét. Nagyon jól szóltak a zenék, kiváló munkát végeztek a hangosítók, és persze tisztelet az énekesnek, akinek a hangja a mai napig megunhatatlan. 20 év koncertezés után még mindig ugyanolyan lelkesedés és tűz hallatszik a hangjából, mint a kezdet kezdetén. Nem lehet nem szeretni. Fejes a dobok mögött kegyetlenül odavágott, minden a helyén, a dob meg a basszus is, melyek elengedhetetlen részei egy igazi Tankcsapda koncertnek.


A fülledt a levegő ellenére mindenki felhőtlenül boldog és felszabadult a több mint másfél órás koncert alatt. Ízelítőt kaptunk a legújabb dalból is, mely a csütörtökön bemutatásra kerülő Valami Amerika 2 egyik betétdala. De a fiúk a végére tartogatták az igazi puskaport. A ráadásban a legismertebb dalok csendültek fel.

A Tankcsapda az a banda, akik néhány dalán keresztül hihetetlen szellemességgel meg tudja fogalmazni azt, ami van, amiben élünk, ami körülvesz bennünket, legyen az jó, vagy rossz, buli vagy lázadás. A koncert is erről szólt. De, ahogy azt Lukács is megjegyezte, az egyetlen előnye annak, hogy a terem inkább széles, mint hosszú, hogy legalább mindenkinek az arcát látja. Az est végére a Tankok optimalizálták a tömeg adrenalin szintjét, sőt, mindenkit maximálisan felpörgettek. Összességében szépen felépített koncertet hallhattunk hatalmas, elnyújtott ráadással a végén.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás