Széttárt lábak közt - A 10 legnagyobb plakátklisé

2011.11.12. - 12:30 | vaskarika.hu

Széttárt lábak közt - A 10 legnagyobb plakátklisé

Kis jóindulattal nevezhetjük akár trendeknek is. Kis rosszindulattal pedig kreativitás-mentes, üres, bugyuta, jellegtelen, ízléstelen, semmitmondó másolatoknak.

10. Fekete narancs

Akciófilmek plakáttervezői nagyon szeretik ezt a színkombinációt. Főleg Nicholas Cage inspiratív hatásának köszönhetően. Fekete macsó nagyon néz, a narancssárga meg azért kell, hogy legyen világos: ebben a filmben robbanások lesznek.

9. Futááás

Úgy tűnik, minden akcióhősnek ugyanazon a kékesen megvilágított szűk utcán kell végigszaladnia, ha üldözik a rosszfiúk. A téma nagyjából ugyanaz, mint a fekete narancsnál, csak a robbanást a „jajj, nehogy elkapjanak" érzés helyettesíti.

8. Ágyban, páran

A plakát ne tévesszen meg senkit. Ezekben a filmben nincs szex. Viszont rengeteget beszélnek róla.

 

Tovább is van, mondjam még?

7. Rajtad a szemem

Egyetlen nagy szem, hiperközelről, mert az félelmetes. Mondanunk sem kell, ezekben a filmekben általában uralkodó szerepet kap a borzalom. Így vagy úgy.

6. Pofán ver a felirat

A rendkívül eredeti plakáttervezők úgy gondolták, hogy a nagyon mély és elgondolkodtató mondatokat a főhős arca elé kell nyomtatni. A cél általában az, hogy a nézőt egy másik, sokkal jobb filmre emlékeztessék.

5. Nézd a hátam

Lesz itt akció és sok-sok pózolás. Kivéve, ha Johnny Cash-ről szól a film, mert akkor csak pózolás lesz.

4. Hát megint a hát

Ezúttal nem a nézőnek, hanem, egymásnak háttal. Legtöbbször romantikus vígjáték, vagy romantikus akciófilm, vagy romantikus akcióvígjáték Adam Sandler nélkül, ahol a főhősök összevesznek, majd kibékülnek, mert szeretik egymást, bár erre későn jönnek rá, de sohasem túl késő, hiszen mindig adni kell még egy esélyt, mert a remény sohasem..........

3. Kis alakok a vízparton, nagy fejek a felhőben

Hüpp. Ezek a filmek... hüpp... nagyon szépek... hüpp... tragikusak... hüpp... és az a gyönyörű szerelem... hüpp... nem tehetek róla... hüpp... de könny gyűlik a szemembe... hüpp... amiért pénzt adtam ki a mozijegyre.

2. Széttárt lábak közt

Az ágyas plakátokkal ellentétben ezek legtöbbször olyan filmekhez készülnek, amelyekben tényleg van egy kis szex. Az eredeti és ötletes plakáttervezők számára szex egyenlő széttárt női láb.

1. Pirospirospiros

Csábos cicák, akik vonzóan erkölcstelenek, ugyanakkor a beállítás vígjátékot sejtet. Íme a filmplakát-készítés legnagyobb kliséje: a vörös ruhában pózoló nő. Már a régiek is így csinálták, megunhatatlan trend, legalábbis ők nem unják.

Új hozzászólás