Sikeres rajtot vett Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesülete

Képgaléria megtekintése2011.12.01. - 12:15 | vaskarika.hu - Fotók: Kóbor Károly (Charles), BBKTE

Sikeres rajtot vett Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesülete

Bükfürdő kártya, turisztikai iroda, új játszótér, kerékpár-kölcsönzési lehetőség is várja a vendégeket a szervezet eddigi működésének eredményeként az ország egyik legnépszerűbb gyógy-desztinációjában.

A szerdán Bükfürdőn projektzáró keretében értékelték az eddig elért eredményeket a Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezet (TDM) munkatársai.

Az eseményen a vendégeket Strén Tibor, az egyesület elnöke és Kaisinger András, a Greenfield a szálloda igazgatója köszöntötte.

Az igazgató köszönetét fejezte ki, hogy a rendezvénynek a szálloda adhat otthont és bejelentette, már a szálloda is tagja az egyesületnek.

Ezekután Németh Sándor, Bük város polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. A városvezető minden, a projektben részt vett munkatársnak kifejezte köszönetét az eredményes munkáért és kívánt sok sikert a folytatáshoz.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, szép példája a projekt annak az összefogásnak, amely a bükieket jellemzi, és a siker egyben azt is mutatja, hogy életképes a megalakult szervezet.

A projektet már Balogh Károly TDM menedzser mutatta be a megjelenteknek. A szakember vázolta az elért eredményeket, bemutatta a megvalósult fejlesztéseket és örömmel jelentette be, hogy az egyesület újabb pályázati forráshoz jutott, mintegy 100 millió forint értékben, melyből vélhetően meg tudják valósítani a fejlesztések következő ütemét.


Az esemény zárásaként állófogadás keretében tárgyaltak a résztvevők az eddig elért eredményekről és az előttük álló feladatokról.

Bük-Bükfürdő egyébként napjainkban az ország egyik legnépszerűbb gyógy-desztinációja. Az Egyesület koncepciójában Bük-Bükfürdő az élhető, fenntartható, környezetbarát, minden értelemben „szolidáris/szimpatikus" turizmus európai rekreációs központjaként szerepel, (mozgás)sérültek részére is kialakított infrastruktúrával, parkokkal, eszközökkel, élményelemekkel, rendezvényekkel, szolgáltatásokkal.

Az Egyesület megalakulásakor sikeresen pályázott a 2009. évben kiírt NYDOP TDM pályázaton, és nyert támogatást az „elinduláshoz" a Nyugat-Dunántúli régióban.


A projekt keretében a Bük, Bükfürdő Turisztikai Egyesület a következő feladatokat végezte el a NYDOP-2.4.1.1/A-2009-001 sz. pályázat támogatásával:

  • Bükfürdő területén új turisztikai információs irodát nyitott, így képessé vált Bükön és Bükfürdőn a turisták folyamatos információellátására
  • felkészítő képzési sorozatot indított tagjai részére (marketing, online-marketing, vendégfogadás, vendégkapcsolatok, kommunikáció), tanulmányúton vett részt
  • marketing-arculati kézikönyvet, hálózatfejlesztési és partnerségi cselekvési tervet, szolgáltatásfejlesztési stratégiát, pozicionálási és versenyképességi stratégiát készíttetett
  • kerékpár-kölcsönzési lehetőséget alakított ki mindkét településrészen, kerékpárokat és kerékpártárolókat szerzett be
  • vásári forgatagot, sportanimációt indított el
  • üdvözlőtáblákat, információs táblákat, touch info-t helyezett ki
  • komplett marketingtevékenységet végzett, turisztikai kiadványokat adott ki (szálláskatalógus, rendezvénynaptár) részt vett az Utazás Kiállításon, beszerzett mobil installációs standon
  • felnőtt-játszóteret alakított ki, kültéri padokat szerzett be
  • bevezette a Bükfürdő Card-ot

Kapcsolódó írásaink:

A válság ellenére is növekedő vendégforgalom Bükfürdőn

Átadták a legújabb többfunkciós épületcsoportokat Bükfürdőn 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás