Szex az első randin? Társkeresés online, irodában vagy a véletlenre bízzuk?

2011.12.06. - 12:10 | vaskarika.hu

Szex az első randin? Társkeresés online, irodában vagy a véletlenre bízzuk?

Szex az első randin? Ki hódítson? Mit akar a férfi egy kapcsolattól? És mire vágyik a nő? Most megtudhatja! Véget ért a háromhetes kutatás egy társkereső iroda oldalán, mely meglepő eredményeket mutat a párkapcsolatok területén; például a férfiak csaknem ugyanolyan mértékben szavaztak az elsőrandis szex-szel kapcsolatban a „szóba jöhet”-re, mint a „semmiképp” kategóriára. És hogy mit szeretne a férfi? És mi a nő vágya egy szerelemben? Nézzük!

Három héttel ezelőtt egy párkereső iroda átfogó online kutatást indított annak kiderítésére, vajon hogyan, milyen stratégiával hódítják meg kiszemeltjüket a nők és férfiak hazánkban, mit is gondolnak most egymásról a párkeresők és milyen elvek és gondolatok alapján keresik életük párját. A kutatás meglepő eredményekkel szolgált. A válaszadók „az előre jósolt" válaszokhoz képest egészen más véleménnyel rendelkeznek.

„- Meglepődtünk az eredmények értékelésekor, hiszen egészen más sztereotípiáink vannak a nemek gondolkodásmódjával kapcsolatban. Azt hinnénk, a férfiak többsége képtelen a stabil párkapcsolatra, gyors, alkalmi megoldásokat keres, miközben a hölgyek a mesebeli herceget keresik - mondja Bús Tímea párkapcsolati szakértő. „Ezzel szemben a fenti adatok elgondolkodtatásra, véleményünk változtatására kényszerítenek minket. Át kell értékelnünk a viszonyokat, új alapokra kell helyeznünk azokat."

De kezdjük az elején! A kérdőívet kitöltő férfiak csaknem 70%-a úgy gondolja, hogy az ő dolga a nő meghódítása, és bár egyértelmű jelzéseket vár a nőtől, az első lépést mégis ő szeretné megtenni.

Az első randit a férfi egy séta vagy vacsora formájában képzeli el, a nőknél is első helyen ez a két lehetőség végzett. A hajszínről mindig azt gondoljuk, hogy nagyon lényeges, azonban 44% szerint ez teljesen mindegy, második helyen, természetesen a szőke végzett. 46% számba veszi az első randis szex lehetőségét, azonban nagyjából ekkora hányadban (40%) elképzelhetetlennek tartják ezt.

A hölgyek negatív tulajdonságai közül a dobogós helyeken a nyavalygás, a sznobság és az anyagiasság állt, melynek akár a folyományaként is bekövetkezhető szakítást 60%-uk személyesen oldja meg, azonban 27%-uk türelmesen kivárja, hogy a nő mondja ki a boldogító viszlát-ot.

Az ezt követő lépéseknél 40% szívesen marad barátként a nő látómezejében, 25%-uk azonban elképzelhetetlennek tartja a további kapcsolattartást.

Ha mégis kialakul a kapcsolat, és minden rendben megy? A válaszadó férfiak fele nyitott a gyermekvállalásra és úgy véli, teljesen mindegy, mikor, majd az élet hozza.

Nézzük a hölgyek válaszait!

A válaszadó nők 71%-a úgy véli, a hódítás a férfiak feladata, de csak 55%-uk hisz az első látásra szerelemben. A hölgyek 78%-a nemcsak vár a toronyban a herceg érkezésére, hanem tesz is a szerelemért. Első találkozáshoz randevúhelyszínként 43% egy sétát szeretne és csak a 25% menne étterembe, virágot csupán a 25% vár el, 68%-uk nem vár el semmiféle ajándékot az első randin. Az első randevún történő testi kapcsolat lehetőségét a hölgyek 85%-a elvetette.

A férfiak bosszantó tulajdonságai között az agresszivitás és a hazugság állnak az élen, a többi negatív tulajdonságot igyekszenek alakítani a nők, és ha búcsúra kerül a sor, a hölgyek 79%-a személyesen intézi - ez csaknem 20%-kal több, mint a férfiak esetében - és szívesen tartják továbbra is a kapcsolatot az ex-szel.

És hogy értékelte a kutatást Bús Tímea, a társkereső iroda vezetője?

„- Természetesen engem leginkább a társkereső irodákról alkotott vélemény érdekelt, hisz ezek tudatában tudom alakítani szolgáltatásaimat, így tudok még inkább megfelelni a munkám felé táplált elvárásoknak. A számok elég szórtak voltak, de többségében pozitívan állnak a társkereső irodákhoz, nyitottak a szolgáltatásra, hiszen a férfiak 68%-a és a nők 80%-a a személyes ismerkedés híve - azonban az online oldalakkal szemben csalódottak voltak a válaszadók; annak ellenére, hogy szívesen próbálkoznak ezzel a móddal is - meséli a szakértő. „- Szomorú viszont az az eredmény, hogy a válaszadó férfiak 25%-a az első problémánál meghátrál és nem küzd a nőért, belefásult a keresésbe, illetve, elképzeléseiből nem enged, kompromisszumokra nem hajlandó. Ezen azonban megfelelő coachinggal, tanácsadással javítani lehet, így esélyt kaphatnak egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatra - hisz, mint kiderült férfi-nő ugyanarra vágyik."

Új hozzászólás