Hát ez állati! – Jótékonysági rendezvény a színházban

Képgaléria megtekintése2011.12.08. - 01:30 | Gimboo - Fotók: Fekete István Állatvédő Egyesület

Hát ez állati! – Jótékonysági rendezvény a színházban

Mindig jó érzéssel tölti el az embert, ha összefogást lát, és az, ha egy jó ügyért sokan meg is mozdulnak. A Fekete István Állatvédő Egyesület és a Weöres Sándor Színház december 3-án, szombat délután közös jótékonysági rendezvényt tartott a teátrum épületében, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat, emellett pedig egy nagyon fontos ügyért is tettek: a belépő megvásárlásával az egyesület által megmentett állatokon segítettek.

Gyermekelőadásoktól volt hangos a színház aulája szombat délután. Szerencsére nem igazolódott be az állatvédők félelme, miszerint elképzelhető, hogy nem fognak kimozdulni az emberek ilyen hideg délutánon. Belépve rögtön megtapasztalhattuk, mekkora érdeklődés kíséri a rendezvényt: a kisebb ruhatárba már nem fért el a kabátunk, ezért mi már a nagyobba adhattuk le a cókmókunkat.

Ezután rögtön felfedezőútra indultunk, és volt is látnivaló bőven: a gyerekek lankadatlan figyelemmel nézték végig az egymást váltó előadók produkcióit az aulában. Az alkotóbb kedvű gyerkőcök sem unatkoztak: a stúdiószínpad helyén lévő Bütyköldében kedvükre alkothattak karácsonyi díszeket, koszorúkat, festhettek a közelgő ünnepekről vagy éppen az állatokról képeket, simogathatták a nyulakat, görényeket, fényképeszkedhettek velük.  A gyermekek legjobban sikerült képeit azonnal ki is állították a színház aulájában, és aki kedvet érzett, meg is vásárolhatta őket a jótékonyság jegyében.


A Krúdy Klubban eközben nagy volt a sürgés-forgás: a Hetedhét Lakoma asztalánál már sokan választották ki ebédjüket a rengeteg ínycsiklandozó étel közül. A lakomajegyet vásárlók bizony jól jártak: jelképes összegért bőséges kosztot kaptak. A klubban emellett folyamatosan kisfilmeket játszottak le az állatvédő egyesület munkájáról, így aki eddig nem ismerte őket, most helyben minden információt megtudhatott.

Gazdiként még kutyás trükköket is elleshettünk az aulában Nagy Katalinnak, a szombathelyi Kutyatanoda egyik oktatójának és egy fekete, nagyon engedelmes kutya kooperációjának köszönhetően.

A rendezvény végén a Mikulás is ellátogatott a színházba, ám szánját most stílszerűen nem rénszarvasok, hanem kutyák húzták.

Az állatvédők áldozatos munkája ismét meghozta gyümölcsét: további hasonló sikerű rendezvényeket kívánunk nekik!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás